Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

BYTESMARKNAD

Friluftsfrämjandet Lidingö brukar ordna en bytesmarknad på hösten

Nu har vi tyvärr tvingats besluta att det inte blir någon bytesmarknad 2021. Vi har inte kunnat boka den vanliga lokalen, och har inte hittat en tillräckligt stor alternativ lokal. Pandemin har också påverkat beslutet.

Vi ser fram emot en bytesmarknad 23 oktober 2022 istället.

Friluftsutrustning, i synnerhet vinterutrustning, kostar rätt mycket pengar. Inte minst om man har barn som ständigt växer ur grejorna. Där gör Friluftsfrämjandet en insats genom de bytesmarknader som i stort sett varje lokalavdelning arrangerar, på 230 platser med ca ¼ miljon besökare per år. Ta med dig dina och dina barns gamla prylar och byt mot sådant som passar bättre. Både sommarutrustning och vinterutrustning tas emot. Du spar pengar och får en bra begagnad utrustning för lågt pris. På bytesmarknaderna får du också hjälp att bedöma om din utrustning håller måttet ur säkerhetssynpunkt.

 

Inlämning av varor kl. 10 - 12

Försäljning kl. 14 - 15.30

Utlämning av pengar och retur av osålda varor kl. 15.30 - 16.30

 

Betalning sker via Swish (eller med jämna pengar).


Inlämningsavgift 15 kr/vara
Förmedlingsavgift 10 %

Man får inte tillbaka pengarna om varorna inte sålts.


En besiktning sker för att ej få med undermålig utrustning till förmedling. Allt skall hålla hög kvalité, och endast funktionsduglig utrustning i gott skick förmedlas. Skidbindningar och hjälmar skall vara godkända ur säkerhetssynpunkt. Friluftsfrämjandet förbehåller sig därför rätten att neka förmedling av icke funktionsduglig utrustning.

 

Bilder från bytesmarknaden 2015 i Källängens skolas matsal:

Bytesmarknad 2016 2.jpeg
Bytesmarknad 2016 3.jpeg