Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

VANDRING

Vandring - nära och fjärran

Grenledare: Per Larsen  per.larsen@friluftsframjandet.se

Vi har vandringar både i närmiljön, på vår vackra ö, och lite längre bort och då oftast arrangemang som sträcker sig över flera dagar. Ibland är det vandring med något speciellt tema och ibland är vi bara ute för att uppleva naturen, få motion och träffa andra som vill ha sällskap på turen.

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga med Siw och Magnus

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Vårsäsongen 2018 började 3 april och slutade 29 maj. Höstsäsongen börjar 4 september och slutar 30 oktober. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

Vandringsresa på Kullahalvön i Skåne 22 -26 augusti 2018

Vi vandrar i 3 dagar på underbara Kullahalvön. Du kommer att se den klassiska badorten Mölle, Kullens fyr, fantastiska vyer över Öresund och Skälderviken, pittoreska Arild, Skäret, Viken. Dessutom grottvandring med guide och ev. besök på Naturum Kullaberg m.m.

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandringsresa-pa-kullahalvon-i-skane-228-268-2018/

RESAN ÄR FULLBOKAD

 

En tur Nybrokajen - Hammarby sjöstad - Saltsjö Duvnäs, lördag 1 september

M/S Emelie för oss från Nybrokajen till Hammarby sjöstad, Luma bryggan. Därifrån vandrar vi till Sickla sjö och Järla sjö. Matsäcken avnjuts nära Järla gård. Vandringen fortsätter sedan längs Järla sjö till Saltsjö Duvnäs station. Där tar vi Saltsjöbanan till Stockholm. En lättgången och trevlig vandring på ca 8 km.

Samling 9:10 vid Ropstens T-station, utanför spärrarna i nedre hallen. Resa till Östermalms torg och promenad till Nybrokajen. Pendelbåten M/S Emelie avgår kl 9:50 (glöm inte SL kortet). Om tidtabellen för M/S Emelie ändras kommer vi att ange andra samlingstider här på hemsidan.

Anmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/en-tur-nybrokajen---hammarby-sjostad---saltsjo-duvnas-lordag-1-september/

Icke medlemmar anmäler sig per e-post till anders.rosswall@gmail.com.

Anmäl senast den 30/8. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad för vandringen är 50 kr för medlem och 100 kr för övriga. Betalas kontant på plats eller via Swish 123-1556828

Ledare: Anders Rosswall och Karin Stridh

Välkommen!

 

Vandring i Rosersberg 15 september. Tillgänglig även för rullstolsburna

Vandring mellan slott, fornborgar och torp. Kanske passerar vi även en grotta vid Mälarens strand när vi vandrar utmed en del av Upplandsleden.

Vår vandring är en rundvandring på ca 9 km och underlaget är till en början asfalt och sedan vanlig grusväg, hårt packat, vilket gör att vandringen är tillgänglig även för rullstolsburna. På några ställen tar vi oss fram på bredare skogsstigar, men det är inga problem med rullstol.

Vi kommer vandra i ett tempo anpassat för vandrare till fots och i rullstol (ca 3 km/timme). Ta med vatten och matsäck för två pauser. Rejäla vandringsskor rekommenderas och kläder efter väder. (Det finns ingen handikapptoalett utmed vandringssträckan.)

Samling kl 09.30 vid Rosersbergs pendeltågstation, där vandringen också slutar. Det finns en parkering vid stationen.

Anmälan för medlemmar sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-i-rosersberg.-tillganglig-aven-for-rullstolsburna/

Övriga anmäler sig per e-post till karin.stridh@friluftsframjandet.se. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad för vandringen är 50 kr för medlem och 100 kr för övriga. Betalas kontant på plats eller via Swish 123-1556828

Ledare: Karin Stridh och Per Larsén
Vandringen sker i samarbete med föreningen Skogstur. (www.skogstur.info) och Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna.

Välkommen!

 

Vandring med guldkant i Tiveden 19-21 oktober

Tiveden bjuder på intressanta naturupplevelser och en stark vildmarkskänsla mitt mellan Vänern och Vätterns kulturbygder. Här, i en av Sydsveriges vildaste skogar, kan du vandra i kaotiska blockmarker med upp till 10 meter höga klippblock som har kommit med inlandsisen. Här finns också många spännande grottor och flera vackra vildmarkssjöar. Tivedens nationalpark bildades 1983 och omfattar 1353 hektar. Syftet är att bevara ett sammanhängande skogs-, sjö- och sprickdalslandskap i väsentligen orört skick och att skogen därvid ska få utvecklas mot urskog. Tivedens nationalpark har blivit både större och tillgängligare. Detta firades med en nyinvigning av nationalparken i maj 2017. http://www.sverigesnationalparker.se/park/tivedens-nationalpark/
Att vandra i Tiveden är bitvis ganska krävande då det är kuperat och stenigt.

Vi vandrar ett par dagar i nationalparken och bor komfortabelt i Tivedens utkant på Sätra Bruks Herrgård. http://www.satrabruk.se/
Detta ställe håller mycket hög standard med fina rum och fantastisk mat. Efter en dags vandring kan man koppla av i den fina bastun och doppa sig i ån som flyter förbi utanför. Sätra Bruk ligger i ett rofyllt område där man också kan vandra.

Anmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-med-guldkant-i-tiveden-19-21-oktober/

Preliminärt pris för denna vandring är 3900 kr vilket inkluderar 2 nätter i delat dubbelrum, 2 frukostar, 2 trerätters middagar samt vandringsledning.
Tillkommer: Enkelrumstillägg 400 kr och drycker. Alla transporter.

Beroende på gruppens storlek och intresse åker vi antingen bil till Tiveden eller tåg till Örebro och därefter med minibuss.

Välkommen med eventuella frågor och funderingar
per.larsen@friluftsframjandet.se 070 555 9514

 

Tre insjöar på Lidingö

Dag: Torsdag 25 oktober.

Tid: Ca kl 10, exakt tid meddelas senare.

Samling: Breviks station (Lidingöbanan), alternativt Breviksbadets parkeringsplats.

Vi vandrar från Breviksbadet vid Kottlasjöns östra ände upp genom Långängens naturreservat. Vi passerar Långängens Gård, fortsätter förbi Fågelsjön/Nisse Linnmans sjö och Stockbysjön mot platsen för lunchpaus vid Kottlasjöns västra del. Därefter följer vi västra stranden, förbi Apelsinvillan och Kottla station (möjlighet att avsluta ca kl 13 och ta Lidingöbanan eller buss 201), fortsätter vandringsleden i skogen längs Kottlasjöns södra strand till Brevik, där vi avslutar vid 14-tiden på samma platser som vi startade på. Lätt vandring på grusade vandringsvägar, lite småkuperat på slutet, totalt ca 7 – 8 km.

Vi gör det möjligt att friska upp minnet om hur man använder karta och kompass, så ta gärna med kompass om du har. Ta också med matsäck för en ganska tidig förmiddagsfika samt lunchpaus vid 12-snåret, och naturligtvis lämpliga skor och kläder och något att sitta på under pauserna.

Anmälan: på hemsidan senast 23 oktober. Klicka BOKA på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/tre-insjoar-pa-lidingo/

Mer info kommer att finnas på hemsidan i god tid före vandringen.

Kostnad: 50 kr för medlemmar och 80 kr för icke medlemmar. Betalas kontakt eller med swish på plats.

Välkommen till en vandring på vår vackra ö hälsar vandringsledarna
Bosse Forsberg och Tina Lalander

 

Vandring på Norra Djurgården 1 december

Vi börjar i Ropsten, vandrar genom Norra Djurgårdstaden och förbi Stora Skuggan där vi kommer in i skogen. Vi vandrar vidare i nordvästlig riktning längs Värtan, vänder söderut igen vid Lappkärrsberget öster om universitetsområdet, fortsätter förbi Fiskartorpet och promenerar tillbaka till Ropsten genom Hjorthagen. Om det är mycket snö och is kommer vi att lägga om vissa sträckor.

Samling: Ropstens tunnelbanestation utanför spärrarna, lördag 1/12 kl 10.00

Avslutning: Hjorthagen/Ropsten ca kl 14.30
Svårighet: Lätt/medel, 9 – 10 km

Utrustning: Klädsel efter aktuell väderlek, bra skor, matsäck för en kort fika- och en lunchpaus

Ledare: Tina Lalander och Bosse Forsberg

Kostnad: Medlem i FF 50:-, icke medlem 100:-
Betalning sker på plats kontant eller via Swish.

Anmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring4/

 

 

Rapporter om några tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/