Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

VANDRING

Vandring - nära och fjärran

Grenledare: Per Larsen  per.larsen@friluftsframjandet.se

Vi har vandringar både i närmiljön, på vår vackra ö, och lite längre bort och då oftast arrangemang som sträcker sig över flera dagar. Ibland är det vandring med något speciellt tema och ibland är vi bara ute för att uppleva naturen, få motion och träffa andra som vill ha sällskap på turen.

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga med Siw och Magnus

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Vårsäsongen 2018 började 3 april och slutade 29 maj. Höstsäsongen börjar 4 september och slutar 30 oktober. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

Vandring med övernattning på Ornö skärgårdshotell

I södra skärgården, sydost om Dalarö ligger den stora, gröna ön Ornö. Inte lika välkänd som grannen Utö, men lika spännande med orörd och omväxlande natur, perfekt för upptäcktsfärder till fots.

Vi åker till Ornö med Waxholmsbåt eller bil fredag 15 juni och hem 17 juni.
Vandringen sker bl a i Sundby naturreservat som ligger på södra Ornö. Det sjönära reservatet präglas av barr- och lövskog samt vackra ängar och gamla betesmarker.

Vi bor två nätter på det nyöppnade Ornö skärgårdshotell på södra ön. (www.ornoskargardshotell.se) Hotellet har hög standard och vi intar förutom frukost vällagade middagar på hotellet.
Rummen är välutrustade och ljusa, individuellt inredda och har en fantastisk sjöutsikt. Varje rum har också en egen uteplats på stora vackra altanen precis vid vattenbrynet.

Prisindikation: 3500 kr för boende i dubbelrum, två frukostar och två middagar samt vandringsavgift.
Tillkommer transport till/från Ornö, luncher och måltidsdrycker. Enkelrum i mån av tillgång.

Max 10 deltagare. Gör din anmälan här:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-med-overnattning-pa-orno/

Frågor och funderingar: per.larsen@friluftsframjandet.se eller 070 555 9514

 

Vandring i Härjarö naturreservat 7 juli

Härjarö är ett lättillgängligt strövområde vid Mälaren med långa, lättvandrade leder utmed stränderna. Det finns få områden kring Mälaren som erbjuder så långa vandringsleder i skog längs stränder och vatten. De långa lederna erbjuder besökaren vackra vyer och utsikt över vatten, tillgång till stränder och bad, en varierande natur och stora sammanhängande och omväxlande skogsmarker att vandra i. Här finns även ett flertal rastplatser med eldstäder, som ger besökaren möjlighet att finna "sin egen" rastplats i avskildhet.

Vi samlas vid Shellmacken i Ropsten kl 09:00 för gemensam färd i ca en timme per bil till Härjarö som ligger mellan Bålsta och Enköping

Vi vandrar ca 10 km, men det finns möjligheter att gå kortare bit om man t ex vill bada eller bara slappa.

Utrustning: kläder efter väder, badkläder samt bra skor eller kängor för att vandra i. Matsäck och sittunderlag.

Anmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-i-harjaro-naturreservat-7-juli/

Ledare: Per Larsén och Bo Forsberg

Kostnad för för medlemmar 50 kr, ej medlemmar är 100 kr. Betala kontant eller med Swish. Var vänlig avboka din plats om du får förhinder.

 

Vandringsresa på Kullahalvön i Skåne 22 -26 augusti 2018

Vi vandrar i 3 dagar på underbara Kullahalvön. Du kommer att se den klassiska badorten Mölle, Kullens fyr, fantastiska vyer över Öresund och Skälderviken, pittoreska Arild, Skäret, Viken. Dessutom grottvandring med guide och ev. besök på Naturum Kullaberg m.m.

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandringsresa-pa-kullahalvon-i-skane-228-268-2018/

RESAN ÄR FULLBOKAD

 

En tur Nybrokajen - Hammarby sjöstad - Saltsjö Duvnäs, lördag 1 september

M/S Emelie för oss från Nybrokajen till Hammarby sjöstad, Luma bryggan. Därifrån vandrar vi till Sickla sjö och Järla sjö. Matsäcken avnjuts nära Järla gård. Vandringen fortsätter sedan längs Järla sjö till Saltsjö Duvnäs station. Där tar vi Saltsjöbanan till Stockholm. En lättgången och trevlig vandring på ca 8 km.

Samling 9:10 vid Ropstens T-station, utanför spärrarna i nedre hallen. Resa till Östermalms torg och promenad till Nybrokajen. Pendelbåten M/S Emelie avgår kl 9:50 (glöm inte SL kortet). Om tidtabellen för M/S Emelie ändras kommer vi att ange andra samlingstider här på hemsidan.

Anmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/en-tur-nybrokajen---hammarby-sjostad---saltsjo-duvnas-lordag-1-september/

Icke medlemmar anmäler sig per e-post till anders.rosswall@gmail.com.

Anmäl senast den 30/8. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad för vandringen är 50 kr för medlem och 100 kr för övriga. Betalas kontant på plats eller via Swish 123-1556828

Ledare: Anders Rosswall och Karin Stridh

Välkommen!

 

Vandring i Rosersberg 15 september. Tillgänglig även för rullstolsburna

Vandring mellan slott, fornborgar och torp. Kanske passerar vi även en grotta vid Mälarens strand när vi vandrar utmed en del av Upplandsleden.

Vår vandring är en rundvandring på ca 10 km och underlaget är till en början asfalt och sedan vanlig grusväg, hårt packat, vilket gör att vandringen är tillgänglig även för rullstolsburna. På några ställen tar vi oss fram på bredare stigar, men det är inga problem med rullstol.

Vi kommer vandra i ett tempo anpassat för vandrare till fots och i rullstol (ca 3 km/timme). Ta med vatten och matsäck för två pauser. Rejäla vandringsskor rekommenderas och kläder efter väder. (Det finns ingen handikapptoalett utmed vandringssträckan.)

Samling kl 09.30 vid Rosersbergs pendeltågstation, där vandringen också slutar. Det finns en parkering vid stationen.

Anmälan för medlemmar sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-i-rosersberg.-tillganglig-aven-for-rullstolsburna/

Övriga anmäler sig per e-post till karin.stridh@friluftsframjandet.se. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad för vandringen är 50 kr för medlem och 100 kr för övriga. Betalas kontant på plats eller via Swish 123-1556828

Ledare: Karin Stridh och Per Larsén
Vandringen sker i samarbete med föreningen Skogstur. (www.skogstur.info)

Välkommen!

 

Vandring med guldkant i Tiveden 19-21 oktober

Tiveden bjuder på intressanta naturupplevelser och en stark vildmarkskänsla mitt mellan Vänern och Vätterns kulturbygder. Här, i en av Sydsveriges vildaste skogar, kan du vandra i kaotiska blockmarker med upp till 10 meter höga klippblock som har kommit med inlandsisen. Här finns också många spännande grottor och flera vackra vildmarkssjöar. Tivedens nationalpark bildades 1983 och omfattar 1353 hektar. Syftet är att bevara ett sammanhängande skogs-, sjö- och sprickdalslandskap i väsentligen orört skick och att skogen därvid ska få utvecklas mot urskog. Tivedens nationalpark har blivit både större och tillgängligare. Detta firades med en nyinvigning av nationalparken i maj 2017. http://www.sverigesnationalparker.se/park/tivedens-nationalpark/
Att vandra i Tiveden är bitvis ganska krävande då det är kuperat och stenigt.

Vi vandrar ett par dagar i nationalparken och bor komfortabelt i Tivedens utkant på Sätra Bruks Herrgård. http://www.satrabruk.se/
Detta ställe håller mycket hög standard med fina rum och fantastisk mat. Efter en dags vandring kan man koppla av i den fina bastun och doppa sig i ån som flyter förbi utanför. Sätra Bruk ligger i ett rofyllt område där man också kan vandra.

Intresseanmälan sker via BOKA-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-med-guldkant-i-tiveden-19-21-oktober/

Preliminärt pris för denna vandring är 3900 kr vilket inkluderar 2 nätter i delat dubbelrum, 2 frukostar, 2 trerätters middagar samt vandringsledning.
Tillkommer: Enkelrumstillägg 400 kr och drycker. Alla transporter.

Beroende på gruppens storlek och intresse åker vi antingen bil till Tiveden eller tåg till Örebro och därefter med minibuss.

Välkommen med eventuella frågor och funderingar
per.larsen@friluftsframjandet.se 070 555 9514

 

 

Rapporter om några tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/