Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mer info om en del vandringar

Tisdagsvandringar, start klockan 10, med Siw och Magnus 3/9 - 26/11

Lätt vandring i Grönstaskogen ca 2 timmar. Tag med förmiddagsfika, sittunderlag och gärna stavar om du vill. Start och mål vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Utan avgift.

  

Grövelsjön 2-6 oktober 2019

Lidingö lokalavdelning ordnar tillsammans med Mälaröarna en resa upp till Grövelsjön i Dalafjällen. Möt fjällen i höstskrud, med färgsprakande fjällsluttningar. Vi vandrar i gränslandet mellan Sverige och Norge.

Vi har tre vandringsdagar då vi tar oss till olika startplatser med egen buss.
Vi bor på Lövåsgårdens Fjällhotell (www.lovasgarden.se), i kanten av Långfjällets naturreservat, med helpension (frukost, lunchpaket och trerättersmiddag). Inkvartering sker i delat dubbelrum.
Hotellet har relaxavdelning med bastu och badtunna.
Gemensam bussfärd med chartrad buss från/till Stockholm.

Deltagaravgift 5600 kr (vid 26 deltagare)

Färdledare Eva Buhre (eva.buhre@hotmail.com), fjälledare, Göran Lindwall, vandringsledare

Bokning görs på denna sida (där det också finns mer info):

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/grovelsjon-2-6-oktober-2019/

Bokningen är bindande. REDAN ÄR FULLBOKAD.
Anmälningsavgift 1000 kr/pers betalas vid bokningen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö pg 594554-8. Observera att anmälan gäller först när anmälningsavgiften är betald. Skriv "Grövelsjön 2019" och namn på betalningen. Resterande avgift betalas senast den 15 augusti 2019. Du ska vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta. Det är viktigt att du svarar på frågorna vid bokningen.

 

 

Birgittavandring i Upplands Väsby 6 oktober

Följ med på en vandring i ett område med anknytning till den heliga Birgitta, som är Sveriges och Europas skyddshelgon.

Vi kommer gå utmed en pilgrimsled som heter Birgittavandringen som är rik på natur och kultur.

Vår vandring är INTE en pilgrimsvandring, men vi kommer att uppmärksamma fenomenet pilgrimsvandring och stanna upp vid några av de reflektionsstationer som finns utmed leden. Vissa sträckor kommer vi att gå under tystnad.

Vandringssträckan är ca 9 km och vi kommer ha ett normalt vandringstempo (ca 3 km/timme). Underlaget är asfalterade gångvägar och breda skogsstigar och vi kommer att gå i bebyggelse, utmed ängar och fält och inne i skog.

Ta med vatten och matsäck för en kort kaffepaus på förmiddagen och en lite längre lunchpaus. Kläder efter väder och rejäla vandringsskor rekommenderas.

Anmälan för medlemmar via Boka-knappen på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/birgittavandring-i-upplands-vasby/

Övriga anmäler sig via e-post till karin.stridh@friluftsframjandet.se. Anmäl dig senast 3 oktober. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar. Betalning sker kontant på plats eller via Swish 123 155 6828.

Ledare: Karin Stridh och Bernadette Andersson (från Friluftsfrämjandet Huddinge)

Välkommen!

 

Heldagsvandring på Roslagsleden lördag 19/10

Välkommen till en lite längre och tuffare vandring längs en del av Roslagsleden. Turen går i varierad natur, huvudsakligen genom mäktig storskog men även genom partier med öppna landskap. Vi vandrar ca 20 km på grusvägar, större stigar och en hel del på mindre skogsstigar, bokstavligt talat över stock och sten, så rejäla vandringskängor är ett måste. Själva vandringen börjar vid Brännbacken nordost om Åkersberga och avslutas vid Wira bruk. Ta med matsäck för två pauser, ordentligt med vatten att dricka och kläder anpassade efter väderleken.
Vill man kan man stanna i Wira bruk (lite beroende på när vi anländer dit och när bussar går åter mot Åkersberga). https://www.wirabruk.se/ Här finns mycket att se och ett fik som är öppet fram till 16.

Att komma dit: Vi tar Roslagsbanan linje 28 från Östra station ca kl 8.30 till Åkersberga, därifrån vidare en bit med buss. Hem med buss och Roslagsbanan, åter Stockholm ca kl 18. Exakt starttid meddelas senare när SLs hösttidtabell är tillgänglig.

Välkomna till en härlig höstvandring önskar vandringledarna
Tina Lalander (073-912 13 61) och Bosse Forsberg (070-662 35 09)

Kostnad 50:- för FF-medlem, 100:- för icke medlem.

Anmälan obligatorisk senast 16/10 (vi är tacksamma om du som anmält dig men får förhindar att delta, avbokar dig). Anmälan sker genom att logga in och klicka BOKA här:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/heldagsvandring-pa-roslagsleden-lordag-1910/

VANDRINGEN ÄR FULLBOKAD, MEN DET BLIR ÄVEN EN VANDRING 20 OKTOBER

 

Vandring på Bogesundslandet 3 november

Följ med oss ut på en skön novembervandring i djupa skogar och öppna ängar. Upplev "Stortallen" på nära håll och titta ut över Askrikefjärden. Bitvis känns det som att kliva in i en betydligt vildare natur än vad som är vanligt i Stockholmstrakten. Vi kommer bitvis följa smala stigar med rötter och stenar, men turen bjuder också på bredare skogsvägar. Delar av vandringen är kuperad men det är i huvudsak lättvandrat.

Det kan vara lerigt och vi rekommenderar stadiga skor, gärna kängor. I ryggsäcken bör du ha matsäck, fika, frukt och vatten. Det brukar vara skönt med en tröja och kanske halsduk under rasten och i övrigt kläder efter väder. Den som vill tar med gångstavar.

Vi kommer att hålla vanligt vandringstempo, alltså i genomsnitt ca 3 km/tim. Räkna med en lite längre och en kortare rast.

Vi samlas i Ropsten vid fästet till gamla Lidingöbron kl 10.15 för att gemensamt ta båten som avgår kl 10.30 mot Frösvik. Återfärden från Frösvik ankommer till Ropsten ca 15.45. Biljett för båtresan köps ombord och ingår inte i vandringsavgiften utan betalas av varje deltagare.

Anmälan för medlemmar sker genom att logga in och klicka BOKA på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-bogesundslandet-/

Har du frågor kontakta Annika Fritsch, annika@2fritsch.se eller Ulla Hecktor Jensen, ulla.hecktor.jensen@friluftsframjandet.se

Varmt välkommen

Pris 50 kr för medlemmar. För den som inte är medlem i Friluftsfrämjandet är priset 100 kr. Deltagaravgiften betalas på plats, helst via swish annars kontant (jämna pengar).

 

Skön promenad runt Brunnsviken den 8/12

Välkommen till en härlig vandring alldeles intill storstaden. Vi går nästan hela tiden nära Brunnsvikens glittrande vatten, får njuta av lugnet i vackra parker, se historiska byggnader och upptäcka andra fina platser.

Samling kl 9:15 vid Ropsten, hållplats för blå buss 6 mot Karolinska institutet. Bussen avgår 9:22. Byte till buss 50 mot Stora Lappkärrsberget vid Odenplan (läge B). Avstigning vid Ingemarsgatan och promenad till Roslagstull, där Bellevuevägen går in i Bellevueparken. Där startar vandringen och där kan du ansluta kl. 10 om du vill.

Under promenaden passerar vi bl.a. Carl Eldhs ateljé, Stallmästargården, Haga slott, Frösundavik, Tivoliparken, Ålkistan, Bergianska trädgården och avslutar ca kl 15 vid T-station Universitetet. Totalt ca 12 km på mestadels lättfångna parkvägar. Möjlighet finns att avsluta vid T-station Bergshamra och också att fortsätta vandringen till Roslagstull.

Medtag matsäck med varm dryck, sittunderlag, sköna vandringsskor, kläder efter väder. Avgift för medlemmar i Friluftsfrämjandet 50 kr, för övriga 100 kr. Betala med Swish eller jämna kontanter, tack. Ledare är Anders Rosswall och Bosse Forsberg.

Medlemmar anmäler sig genom att logga in och klicka BOKA här:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/skon-promenad-runt-brunnsviken-den-812/

 

Rapporter om några tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/