Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mer info om en del vandringar

Heldagsvandring på Norra Järvafältet, lördag 27 juli 2019

Följ med på vandring från Säby Gård genom en vacker kulturbygd med skogar och jordbrukslandskap på i huvudsak lättgångna grusvägar, men även ett par km på skogsstigar med en del stenar och rötter. Här och var skymtar Säbysjön fram mellan träden, men det finns tyvärr inga badmöjligheter. Total vandringssträcka ca 15 km, vi går med en hastighet av ca 4 km/tim.

Tag med matsäck för två fikapauser, kläder för aktuell väderlek, något att sitta på under rasterna och framför allt stadiga och bekväma skor/kängor så att fötterna klarar den ganska långa vandringen. Kom ihåg ordentligt med dricksvatten.

Mötesplats: Säby gård 10.00. Avslut vid Säby gård (där det finns en servering) ca 15.00, åter Ropsten ca 16.30. Observera att dessa tider är ungefärliga och beroende av vandringstakt och pauser.

Anmälan sker på den här sidan, där det också finns mer info om mötesplats:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/heldagsvandring-pa-norra-jarvafaltet-lordag-27-juli-2019/

Kostnad 50 kr för medlemmar i Friluftsfrämjandet, 100 kr för icke medlemmar. Betalas med Swish eller kontant vid vandringen.

Välkomna önskar vandringsledarna Ulla Hecktor-Jensen och Bosse Forsberg

Eventuella frågor besvaras av Bosse Forsberg, 070-662 35 09

 

 

Vandring vid Höga kusten 28 augusti – 1 september 2019

Följ med oss för vandring i Höga Kustens natursköna omgivningar.
Naturen bjuder med sina skiftningar från skogslandets vidder och älvdalar till kustens dramatiska kustlinje till fantastiska upplevelser. Vi besöker bl a det mäktiga Skuleberget och Skuleskogens nationalpark med storslagna utsikter över skog och hav från höga berg som saknar motstycke i Sverige. www.hogakusten.com/sv
Vi gör tre dagsvandringar med Docksta som bas där vi bor enkelt i delade dubbelrum på Docksta hotell www.dockstahotell.se .

Till Docksta är det drygt 50 mil. Förutsättningen för denna vandringsresa är att ett antal deltagare ställer upp med bilar. Medföljande passagerare betalar 8 kr per mil och person till föraren.

I avgiften ingår logi (del i dubbelrum), 3 frukostar och 3 lunchpaket samt vandringsledning och guidning.

Enkelrumstillägg (i mån av tillgång) 1100 kr.

Kostnad tillkommer för transporter, middagar som vi äter på några olika ställen.
Priset för denna aktivitet är baserat på 16 deltagare och kan behöva justeras vid färre antal deltagare.

Angivna tider är endast preliminära och avser avfärd/ankomst Ropsten. Datumen är dock spikade.

Ledare är Tina Lalander och Per Larsén

Välkommen med eventuella frågor och funderingar till
tina.lalander@friluftsframjandet.se

RESAN ÄR FULLBOKAD, men du kan köa genom att klicka KÖA på den här sidan (där finns också mer info):

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-vid-hoga-kusten-28-augusti--1-september-2019/

Bokningen är bindande.
Anmälningsavgift 1000 kr/pers betalas vid bokningen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö pg 594554-8. Observera att anmälan gäller först när anmälningsavgiften är betald. Skriv "Höga Kusten 2019" och namn på betalningen. Resterande avgift betalas senast den 15 juli 2019. Du ska vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta. Det är viktigt att du svarar på frågorna vid bokningen.

 

 

Grövelsjön 2-6 oktober 2019

Lidingö lokalavdelning ordnar tillsammans med Mälaröarna en resa upp till Grövelsjön i Dalafjällen. Möt fjällen i höstskrud, med färgsprakande fjällsluttningar. Vi vandrar i gränslandet mellan Sverige och Norge.

Vi har tre vandringsdagar då vi tar oss till olika startplatser med egen buss.
Vi bor på Lövåsgårdens Fjällhotell (www.lovasgarden.se), i kanten av Långfjällets naturreservat, med helpension (frukost, lunchpaket och trerättersmiddag). Inkvartering sker i delat dubbelrum.
Hotellet har relaxavdelning med bastu och badtunna.
Gemensam bussfärd med chartrad buss från/till Stockholm.

Deltagaravgift 5600 kr (vid 26 deltagare)

Färdledare Eva Buhre (eva.buhre@hotmail.com), fjälledare och
Per Larsén och Göran Lindwall, vandringsledare

Bokning görs på denna sida (där det också finns mer info):

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/grovelsjon-2-6-oktober-2019/

Bokningen är bindande.
Anmälningsavgift 1000 kr/pers betalas vid bokningen till Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö pg 594554-8. Observera att anmälan gäller först när anmälningsavgiften är betald. Skriv "Grövelsjön 2019" och namn på betalningen. Resterande avgift betalas senast den 15 augusti 2019. Du ska vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta. Det är viktigt att du svarar på frågorna vid bokningen.

 

Heldagsvandring på Roslagsleden lördag 19/10

Välkommen till en lite längre och tuffare vandring längs en del av Roslagsleden. Turen går i varierad natur, huvudsakligen genom mäktig storskog men även genom partier med öppna landskap. Vi vandrar ca 20 km på grusvägar, större stigar och en hel del på mindre skogsstigar, bokstavligt talat över stock och sten, så rejäla vandringskängor är ett måste. Själva vandringen börjar vid Brännbacken nordost om Åkersberga och avslutas vid Wira bruk. Ta med matsäck för två pauser, ordentligt med vatten att dricka och kläder anpassade efter väderleken.
Vill man kan man stanna i Wira bruk (lite beroende på när vi anländer dit och när bussar går åter mot Åkersberga). https://www.wirabruk.se/ Här finns mycket att se och ett fik som är öppet fram till 16.

Att komma dit: Vi tar Roslagsbanan linje 28 från Östra station ca kl 8.30 till Åkersberga, därifrån vidare en bit med buss. Hem med buss och Roslagsbanan, åter Stockholm ca kl 18. Exakt starttid meddelas senare när SLs hösttidtabell är tillgänglig.

Välkomna till en härlig höstvandring önskar vandringledarna
Tina Lalander (073-912 13 61) och Bosse Forsberg (070-662 35 09)

Kostnad 50:- för FF-medlem, 100:- för icke medlem.

Anmälan obligatorisk senast 16/10 (vi är tacksamma om du som anmält dig men får förhindar att delta, avbokar dig). Anmälan sker genom att logga in och klicka BOKA här:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/heldagsvandring-pa-roslagsleden-lordag-1910/

 

 

Rapporter om några tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/