Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mer info om en del vandringar

Vandring på östra Djurgården 18 januari

Nyårslöften som ska infrias eller bara skönt att röra på sig!
Följ med och pigga upp dig med en trevlig vandring längs vattnet längst ut på Djurgården i januari. Det här blir lite stadsnära friluftsliv och vi väljer en del av Djurgården som inte är riktigt lika välbesökt som de västra delarna. Vi hoppas på härligt vandringsväder men är förstås medvetna om att vädret kan vara lite osäkert i mitten av januari. Vandringen börjar och slutar vid Blockhusudden och vi räknar med att hålla på ca fyra timmar. Vi går mestadels på breda stigar och gångvägar. Det är inte särskilt kuperade stigar, men underlaget kan förstås vara blött - eller isigt. Om vädrets makter skulle vara väldigt ogynnsamma är vi förstås beredda att anpassa vandringen efter det. Det återkommer vi till när det närmar sig. Vi siktar på en kortare rast utomhus så ta med varm dryck, matsäck och något att sitta på samt lämpliga förstärkningsplagg.

Du som kommer från Lidingö har samlingstid kl 10 vid pendelbåtens brygga Dalenum, där Tina Lalander möter. Båten avgår kl 10.07. Annika Fritsch stiger på i Nacka strand och sen går vi tillsammans av vid Blockhusudden. Om du kommer från annat håll går det även pendelbåt från Nybroplan eller buss till Blockhusudden. Kolla för säkerhets skull Sl.se/reseplanerare.

Deltagaravgiften 50 kr för medlemmar betalas helst med swish på plats. Du får numret av ledarna. Deltagaravgift för den som inte är medlem 100 kr, endast i mån av plats. Båtresan ingår inte i deltagaravgiften.

Medlemmar anmäler sig genom att logga in och klicka boka på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-ostra-djurgarden/

Har du frågor är du välkommen att höra av dig Annika Fritsch
annika@2fritsch.se eller Tina Lalander tina.lalander@friluftsframjandet.se

Varmt välkommen

Annika och Tina

 

 

Vintervandring på Lidingö 22 februari

Välkomna till en vintervandring på Lidingö lördag 22 februari. Vi utgår kl 10.00 från Lidingövallens huvudingång på Kyrkvägen, där vi också avslutar senast vid 14-tiden. Vandringen kommer att anpassas efter väder och framför allt efter snöförhållanden och halka. Vi kommer att gå ca 7 – 10 km i ett måttligt tempo på omkring 3,5 – 4 km/tim. Kanske håller vi oss på plogade gångvägar, kanske kan vi gå i skogen. Rejäla skor som är pålitliga och säkra under rådande väderlek är absolut nödvändigt, broddar och stavar kan nog vara bra. Kläd dig varmt och ta med matsäck med varm dryck och något att sitta på för en fikapaus utomhus.
Deltagaravgift, 50 kr för medlemmar, 100 kr för icke medlemmar, betalas på vandringen med Swish eller kontant.

Medlemmar anmäler sig genom att logga in och klicka BOKA på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vintervandring-pa-lidingo/

Eventuella frågor kan ställas till forsberg.bo@telia.com, 070-662 35 09.

Välkomna önskar vandringsledarna Bosse och Karin

 

 

Vandring på Tranholmen och i Djursholm 21 mars 2020

Välkommen till en vårvandring på Tranholmen och längs med stranden i Stocksund, Djursholm och Näsbypark.
Det är en lättvandrad tur där vi kommer att spana på både stora och små hus. Om vädret vill är också fågellivet igång. Turen är ca 10 km lång.

Turen startar med båtresa från Ropsten till pittoreska Tranholmen där vi går av och vandrar runt Tranholmen. Vi går över flytbron till Stocksund och fortsätter norrut mot Djursholm och Näsbypark. Turen avslutas vid Roslagsbanan i Näsbypark.
Sköna skor och kläder efter väder, matsäck och dryck till två raster.
Har du någon fråga kontakta gärna oss.

Anmälan sker genom att man loggar in och klickar BOKA på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-tranholmen-och-i-djursholm-21-mars-2020-3/

Ulla Hecktor-Jensen ulla.hecktor-jensen@friluftsframjandet.se
Tina Lander tina.lalander@friluftsframjandet.se

Varmt välkomna!

 

 

Vandring med Södertälje LA i Tullgarns naturvårdsområde måndagen den 20 april 2020

Vi har glädjen att erbjuda en vardags-vandring i samarbete med Södertälje LA!
Välkommen på en vandring på ca 12 km i vacker Sörmlandsnatur i Tullgarns naturvårdsområde.
Vi går på fina stigar och skogsvägar, men det är bitvis mycket kuperat med några riktiga pulshöjare, och det finns några partier i obanad terräng. Vår vandring startar vid Tullgarns naturreservats parkering vid Västerviken och passerar ekhagen med Sörmlands grövsta ek och följer Sörmlandsleden söderut genom vacker skogsterräng. Uppe på Pilskogsbergen har vi en fantastisk utsikt över Tullgarnsviken, slottet och ut över havet.
Vi vandrar vidare mot Furholmens naturreservat och där går vi upp på Jättareberget som ger oss utsikt längre söderut över havet.
På återvägen vandrar vi genom skogen och på berghällar på en spännande stig som utmynnar i en bit obanad terräng och skogsväg tillbaka till parkeringen.
Ledare för vandringen är Eva Gruvstedt från Södertälje LA och Tina Lalander Lidingö LA

Vi samlas 8.45 vid Ropsten, parkeringen vid bensinmacken för samåkning i bilar till Tullgarn.

Ta med matsäck för två raster, glöm inte vatten. Kläder efter väder, glöm inte förstärkningsplagg till rasten. Om det regnar/har regnat är det viktigt med kängor med bra grepp och en eller två stavar.

Avgiften är som vanligt 50 kronor för medlemmar och 100 kr om du ännu inte är medlem. Då vi samåker i bil från Ropsten till Tullgarn tillkommer en avgift till föraren på 8 kr per mil och passagerare + ev trängselskattsavgifter.

Medlemmar anmäler sig genom att logga in och klicka BOKA på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-med-sodertalje-la-i-tullgarns-naturvardsomrade-mandagen-den-20-april-2020/

Vänligen svara under Tillvalsfrågor om du har möjlighet att ta bil.

Har du frågor om vandringen, eller vill anmäla dig om du inte är medlem, vänd dig till Tina Lalander (tina.lalander@friluftsframjandet.se)

Välkommen till en fin vårvandring längs Sörmlandsleden hälsar Vandringsledarna Eva Gruvstedt (Södertälje) och Tina Lalander (Lidingö)

 

 

Fågelmorgon 9 maj

Fågelmorgon lördag 9 maj kl 06:30

Samling vid Stockby P-plats

Vi vandrar i Stockby-Långängsområdet och lyssnar in och spanar på vårens fåglar.
Rast med medhavd matsäck vid fågeltornet.
Medtag kikare.
Klädsel efter rådande väder.
Åter vid P-platsen c:a 09:00

Ledare: Jan Scheja

 

 

Vandringsresa på Österlen 14 - 17 maj 2020

Följ med på en vandringsresa till vackra Österlen. Vi kommer att vandra längs kusten i Simrishamnstrakten, till stor del längs Skåneleden. Det kommer också att finnas en del tid för egna aktiviteter. Exakt program anpassas efter väder och deltagarnas önskemål. På söndagen planerar vi program för förmiddagen (tågresa hem rekommenderas från ca kl 14).

Vi bor på familjära Hotell Turistgården i centrala Simrishamn. I priset ingår logi tre nätter i tvåbäddsrum med dusch och toalett (kostnad 4.900kr per person), tre frukostar, två lunchpaket och en gemensam middag på hotellet.

Ett begränsat antal enkelrum finns med dusch och toalett (kostnad 6.200kr pp) samt dubbletter med 2 sovrum och gemensamt badrum (kostnad 5.700kr pp).

Deltagarna ansvarar själva för resa till och från Simrishamn. Tåg Stockholm - Lund och fortsättning med buss till Simrishamn tar drygt 6 timmar och kan bokas på sj.se. Incheckning på hotellet sker mellan kl 14.00 och 21.00 torsdag 14 maj. För er som kommer med bil finns parkering på hotellets gård.

Vi planerar också för ett förberedande möte i vår.

RESAN ÄR JUST NU FULLBOKAD, men du kan köa genom att logga in och klicka KÖA på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandringsresa-pa-osterlen-14---17-maj-2020/

På den sidan finns också mer information och kanske mer uppdaterad info.

Eventuella frågor besvaras av Bosse på tel 070-662 35 09 eller e-post forsberg.bo@telia.com.

Välkomna önskar ledarna Bosse Forsberg och Tina Lalander.

 

 

Vandring på Kärsön 31 maj. Tillgänglig även för rullstolsburna

Följ med oss ut på vandring på Kärsön som ligger i Lovö naturreservat ute på Ekerö.
Vi vandrar i ett fint naturområde som är ovanligt tyst trots närheten till storstan. Skogen har en rik fauna med olika växter och lövträd, men har även en anlagd barfotastig (!). Vi stannar till där och de som vill provar på att gå barfota på olika skogsunderlag. Om du blundar förstärks dina sinnen ytterligare, vågar du testa...?

Vandringssträckan är ca 5 km och vi kommer ha ett tempo anpassat för vandrare till fots och i rullstol. Underlaget är hårt grus och skogsstigarna är breda. Vandringen är klassad som lätt för gående och medelsvår för rullstolsburna på grund av några sega uppförsbackar. Vi hjälps åt om någon rullstolsburen med manuell rullstol behöver hjälp med att ta sig upp.

Det finns ett anpassat torrdass utmed vandringssträckan som är tillgängligt för rullstol.

Ta med vatten och matsäck för en paus. Kläder efter väder.

Anmälan för medlemmar via Boka-knappen på denna sida:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-karson.-tillganglig-for-rullstolsburna/

Övriga anmäler sig via e-post till karin.stridh@friluftsframjandet.se. Anmäl dig senast 28 maj. Vänligen avboka din plats om du får förhinder.

Kostnad 50 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar. Betalning sker kontant på plats eller via Swish 123 155 6828.

Ledare: Karin Stridh och Bosse Forsberg

Vandringen sker i samarbete med föreningen Skogstur (www.skogstur.info) som arrangerar anpassade promenader.

Välkommen!

 

 

Tisdagsvandringar, start klockan 10, med Siw och Magnus april-maj 

Lätt vandring i Grönstaskogen ca 2 timmar. Vandringarna börjar 31 mars och slutar 26 maj. Tag med förmiddagsfika, sittunderlag och gärna stavar om du vill. Start och mål vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Utan avgift.

 

 

Rapporter om några tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/