Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

FJÄLL

Grenledare Sommarfjäll: Eva Buhre eva.buhre@hotmail.com

Grenledare Vinterfjäll: Christian Gottlieb christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Fjällvandring i Vindelfjällen vecka 36 (30 aug-8 sep), Hemavan - Ammarnäs

Vandra hela Kungsleden med oss!

Vi tänker vandra och uppleva hela Kungsleden som ett projekt i fler etapper och börjar med sydligaste sträckan Hemavan - Ammarnäs.

Hela Kungsleden är ca 425 km och vårt projekt är att vandra hela Kungsleden i riktningen Hemavan - Abisko som vi delar upp i flera etapper.

Den första etappen Hemavan till Ammarnäs är 78 km och längs vägen finns 5 st STF stugor som vi övernattar i. Den som gärna tältar är också välkommen. Sträckan går igenom Vindelfjällens naturreservat, ett av Europas största skyddade naturområden. Miljön är varierande vilket innebär stor variation av växter och djur.

Vi vandrar i 8 dagar inklusive 2 dagar för vila eller dagstur. Dagsetapperna är ca 10 - 20 km och passar för de med god grundkondition och som orkar bära sin ryggsäck på ca 10-15 kg.

Vår tur passar både nya för fjällvandring och vana fjällvandrare som vill ha sällskap och lära sig mer om området vi vandrar i. Lars, en av fjälledarna har jobbat som STF stugvärd i området och har god lokalkännedom.

Vi följer Kungsleden men gör avstickare från leden för att få uppleva lite mer. Vandringssträckan är mycket varierad och under veckans vandring startar vi genom björkskog men möter snabbt vidsträckta vyer på kalfjället som blandas med dalgångar och högalpin omgivning. En topptur till Norra Syterskalet finns inplanerad för den som vill.
Första veckan i september ser vi förhoppningsvis början på vackra höstfärger.

Mer information finns i länken nedan, bl.a. om dagsetapperna och betalning. Det är också där man anmäler sig.

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/sodra-kungsleden-i-september-hemavan---ammarnas-30-aug---8-sep/

För er som följer med på turen har vi ett förfjällsmöte (preliminärt i juni) där vi träffas för att lära känna varandra och går igenom vilka förberedelser som krävs. Vi pratar om vår planerade tur, utrustning, maten på fjällvandringen och fysisk träning för att känna sig väl förberedd.

Varmt välkomna!

Lars Munter och Eva Rozenbeek i Lidingö lokalavdelning,
Utbildade fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets normer