Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

FJÄLL

Grenledare Sommarfjäll: Eva Buhre eva.buhre@hotmail.com

Grenledare Vinterfjäll: Christian Gottlieb christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

GENOMFÖRT UNDER 2018:

Sensommarvandring i Padjelanta 28/8 - 4/9

Sex vandringsdagar i Padjelanta med övernattningar i stugor.

Denna vandring utgår från Ritsem, där vi samlas vid lunchtid tisdag 28 augusti. Till Ritsem kommer du med buss från Gällivare, som ansluter till nattåget från Stockholm.

Vi tar båten till Änonjalme och efter en kort vandring är vi framme vid stugan i Akka. Här stannar vi två nätter innan vi går vidare.

Vi kommer bo i stugorna i Gisuris (2 nätter), Kutjaure (2 nätter) och Vaisaluokta (sista natten). Tidigt på morgonen tisdagen den 4 september tar vi båten från Vaisaluokta till Ritsem för vidare färd söderut.

Det innebär att vi bara varannan dag skall vandra till nytt härbärge. Övriga dagar gör vi dagsturer efter önskemål och ork.

Du bör ha genomfört någon flerdagarsvandring i fjällen tidigare och ha god kondition. Mellan Gisuris och Vaisaluokta är möjligheterna till proviantering sämre så vi får räkna med att bära med oss mat för tre dagar.

Priset 4.500 kronor gäller om du är medlem i Svenska Turistföreningen och inkluderar logi i flerbäddsrum i sju nätter samt färdledning.

Vi vill att du bekräftar din anmälan genom att senast 1 maj betala en anmälningsavgift om 1000 kr till vårt postgirokonto 594554-8. Resterande 3500 kr vill vi ha senast den 15 juli.

För mer information och anmälan se

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/sensommarvandring-i-padjelanta1/

RESAN ÄR DOCK FULLBOKAD

Du är välkommen på en förträff måndag 14 maj kl. 19 på Föreningsgården, Larsbergstorget 9, i Lidingö.

Ledare är Eva Buhre, 0732008121, eva.buhre@hotmail.com och
Christian Gottlieb, 070-303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Dagsturer på skidor i Storulvån 25/3 - 29/3

Vi samlas och checkar in på Storulvåns fjällstation söndagen den 25 mars. Under några dagar gör vi dagsturer på skidor. Vi anpassar turerna efter deltagarnas förutsättningar. Du behöver inte ha någon större fjällvana men vi räknar med att du är van att åka skidor. Äventyret avslutas på förmiddagen den 29 mars.

Obs. ändrade datum jämfört med det tryckta programbladet.

För mer information och anmälan se

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---vinter/dagsturer-pa-skidor-i-storulvan/

 

Stugtur på skidor i Jämtlandsfjällen 8/4 - 14/4

Vi samlas på Storulvåns fjällstation på förmiddagen söndagen den 8 april. Det här är en medelsvår skidtur med övernattningar på Storulvåns fjällstation (första och sista natten) samt stugorna i Gåsen (två nätter) och Stensdalen (två nätter). Du bör ha åkt på turskidor förut samt vara van att bära packning på ryggen. Turen avslutas på förmiddagen den 14 april.

Obs. ändrade datum jämfört med det tryckta programbladet.

För mer information och anmälan se

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---vinter/stugtur-pa-skidor-i-jamtlandsfjallen2/