Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

FJÄLL

Grenledare Sommarfjäll: Eva Buhre eva.buhre@hotmail.com

Grenledare Vinterfjäll: Christian Gottlieb christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Aktuellt SOMMARFJÄLL:

 

INSTÄLLD!!!: Fjällvandring med tält Kungsleden etapp 2 av 4, Ammarnäs - Kvikkjokk 15-25 augusti

Vandra Kungsleden med oss i slutet av augusti!

Vi vandrar ca 10 dagar, 15 - 25 augusti

VÅRT PROJEKT

Vårt projekt är att vandra och uppleva hela Kungsleden i riktningen Hemavan - Abisko som totalt är 425 km men som vi delar upp i flera etapper. 2019 gjorde vi etapp 1, en stugtur mellan Hemavan - Ammarnäs 78 km.

I sommar är det dags för den andra etappen, Ammarnäs - Kvikkjokk, ca 150 km. Men är du nöjd redan när vi kommer till Jäkkvik, ungefär efter halva sträckan, finns möjligheten avsluta vandringen och ta buss och tåg hem.

FÖR VEM
Vandringen passar vana fjällvandrare som vill ha sällskap, men också dig som vill prova på fjällvandring med tält första gången och som klarar att bära din egen utrustning för övernattning - d.v.s tält, sovsäck, kök, mat mm - och är bekväm med att vandra 15 - 20 km per dag.

Komplett utrustningslista skickas till de som anmäler sig.

TUREN
Vi följer Kungsleden med varierande terräng både genom björkskog i dalgångarna och över kalfjäll däremellan. Tältplatser söker vi i möjligaste mån att finna i vackra dalgångar men vi kommer även få tälta på kalfjället med hänförande utsikt.

I Jäkkvik finns affär som gör det möjligt att proviantera innan vi fortsätter mot Kvikkjokk.

FÖRTRÄFF MED TÄLTÖVERNATTNING
Under våren träffas vi i Stockholmsområdet för en vandring med tältövernattning, använder vår utrustning och pratar mer om turen. Tillfälle finns att ställa frågor. Vi ger utrustningstips samt förslag på lämplig mat på fjällvandringen så att vi skall få en trevlig, njutningsfull fjälltur.

RESAN
Vandringen startar i Ammarnäs den 15 augusti och avslutas i Kvikkjokk den 24 eller 25 augusti. Möjligheten finns att avsluta vandringen i Jäkkvik. Vi rekommenderar att ni köper en ombokningsbar hemresebiljett.

Fullständig resebeskrivning fås efter anmälan.

ANMÄLAN OCH PRIS
För att delta i vandringen krävs medlemskap i Friluftsfrämjandet.

Anmälan öppnar 16 februari. Anmälan görs genom att man loggar in och klickar rutan BOKA på den här sidan:

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/fjallvandring-kungsleden-etapp-2-av-5-ammarnas----kvikkjokk/

På den sidan kommer också mer uppdaterad info finnas.

Bekräfta din anmälan genom att samtidigt betala anmälningsavgiften på 500 kr till Friluftsfrämjandet Lidingös pg 59 55 54-8. Ange "Kungsleden etapp 2" och ditt namn till betalningen. Resterande 2000 kr betalas senast 1 maj.

I resans pris ingår guidning på fjället, övernattning i Kvikkjokks Fjällstation samt avslutningsmiddag.

Deltagare bokar sin resa själv, och ombesörjer egen utrustning och mat under fjällturen.

Avbokningsregler:
Om du nödgas avboka anmälan meddela det direkt till oss ledare per mail eller telefon (inte via hemsidan) så platsen kan ges till någon annan. Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid avbokning efter 15 maj återbetalas 2000 kr med avdrag för de faktiska kostnader som Friluftsfrämjandet har haft. Friluftsfrämjandet förbehåller sig rätten att ställa in turen om antalet deltagare är färre än 8 st. I sådana fall återbetalas hela avgiften 2500 kr.

De som vill följa med på vår fjälltur kommer bli kontaktade av oss ledare för att vi skall få en bild av vilka förkunskaper och vilken utrustning som finns.

Varmt välkomna!

Lidingö lokalavdelning,
Lars Munter, 070 539 78 50, le.munter@gmail.com
Eva Rozenbeek, 073 714 33 35, e.rozenbeek@gmail.com
Utbildade fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets normer

 

 

Aktuellt VINTERFJÄLL: