Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

FJÄLL

Vi är många i Lidingö lokalavdelning som har markerat Fjäll som intresse; sommar och/eller vinter. Det är inte förvånande, ty fjällen har mycket att erbjuda. Försommarens blomsterprakt och fågelsång, sensommarens myggfria vandringar i klar luft, vårvinterns skidåkning då dagarna är långa och kylan har släppt taget.

 

Ja varje årstid har sin charm i fjällen. Vi är flera ledare i lokalavdelningen, som gärna ser er som deltagare i någon av de turer vi arrangerar.

 

Vi är Eva Rozenbeek, Elsa Rozenbeek och Christian Gottlieb.

 

På denna sida annonserar vi vad som är aktuellt. Men kanske du som läser detta har andra önskemål än det vi erbjuder. Du är välkommen att höra av dig till oss per mail eller telefon. Du kanske önskar kortare turer, längre turer, lättare turer, svårare turer eller varför inte studiecirkel om fjäll på hemmaplan inför en tur. Eller något helt annat.

 

Här är en länk till mer information om våra turer

 

 

GENOMFÖRT I ÅR:

 

Försommarvandring med övernattning i tält 11-12 juni

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Så diktar Harry Martinsson och visst är detta en fin tid på året. Välkomna att följa med oss ledare, Eva Rozenbeek och Christian Gottlieb, ut i naturen.

Denna vandring utgår från järnvägsstationen i Mölnbo. Vi samlas där lördag 11 juni kl. 11.22. Då anländer det pendeltåg som avgår från Stockholm kl. 10.24. Säkert ses de flesta av oss redan på Stockholms central men vi har Mölnbo som samlingspunkt.

Efter en kort vandring kommer vi till Bergasjön, där vi planerat att äta vår lunchmatsäck. Tältplats finner vi vid Trönsjön. Det är bara totalt 6 km vandring dit. Vi befinner oss i vargarnas Sjundarevir.

På söndagen ger vi oss ut efter frukost och går den 11-12 km långa vandringen till Järna där vi tar pendeltåget tillbaka till Stockholm. Vi siktar på att hinna med tåget som går från Järna 16.46 och ankommer till Stockholm 17.36. Det blir alltså en lång dag i skogen, men där finns mycket att se.

Välkomna att följa med oss

Eva, 073 714 33 35, eva.rozenbeek@friluftsframjandet.se
Christian, 070 303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se.

 

 

Skidtur i Gränslandet. Lördag 26 mars - söndag 3 april gör vi en skidtur med utgångspunkt i Vålådalen och avslutning i Storulvån. 

 

Här kan man läsa rapporter från resorna:

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/

 

 

 

Välkommen att höra av dig!

Christian Gottlieb  christian.gottlieb@friluftsframjandet.se