Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

FJÄLL

Grenledare Sommarfjäll: Eva Buhre eva.buhre@hotmail.com

Grenledare Vinterfjäll: Christian Gottlieb christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Dagsturer på skidor i Storulvån, 25/3 - 29/3

Vi samlas och checkar in på Storulvåns fjällstation söndagen den 25 mars. Under några dagar gör vi dagsturer på skidor. Vi anpassar turerna efter deltagarnas förutsättningar. Du behöver inte ha någon större fjällvana men vi räknar med att du är van att åka skidor. Äventyret avslutas på förmiddagen den 29 mars.

Obs. ändrade datum jämfört med det tryckta programbladet.

För mer information och anmälan se

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---vinter/dagsturer-pa-skidor-i-storulvan/

 

Stugtur på skidor i Jämtlandsfjällen, 8/4-14/4

Vi samlas på Storulvåns fjällstation på förmiddagen söndagen den 8 april. Det här är en medelsvår skidtur med övernattningar på Storulvåns fjällstation (första och sista natten) samt stugorna i Gåsen (två nätter) och Stensdalen (två nätter). Du bör ha åkt på turskidor förut samt vara van att bära packning på ryggen. Turen avslutas på förmiddagen den 14 april.

Obs. ändrade datum jämfört med det tryckta programbladet.

För mer information och anmälan se

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---vinter/stugtur-pa-skidor-i-jamtlandsfjallen2/

 

 

 

Genomfört under 2017:

Vandra i Abiskofjällen 3-9 september 2017

Denna vandring utgår från Abisko, där vi samlas på e.m. den 3 september och stannar två nätter. Vi vandrar sedan vidare genom Kårsavagge till den lilla Kårsavaggestugan och sedan i mer alpin terräng till Låktatjåkko fjällstation. Vi bor två nätter i Kårsavaggestugan och två nätter på Låktatjåkko fjällstation. Den 9:e lämnar vi Låkta och tar tåget från Björkliden sen e.m.
Du bör ha genomfört någon flerdagarsvandring i fjällen tidigare och ha god kondition. De dagar vi ligger still hämtar vi krafter eller gör dagsturer i omgivningarna.

Anmälan sker här:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/fjallturer3/

Du är välkommen att höra av dig till oss med dina funderingar. Priset 4.400 kronor gäller om du är medlem i Svenska Turistföreningen och inkluderar logi i flerbäddsrum i sex nätter, frukost på Låktatjåkko samt färdledning.

Ledare är Eva Buhre,
073-200 81 21, eva.buhre@hotmail.com och
Christian Gottlieb,
070-303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Vårvintertur på skidor i Jämtlandsfjällen 8-13 april

Under april är det oftast väldigt skönt i fjällen, gott om snö och härlig sol på dagarna. Vi skidar lugnt och säkert på vinterfjället, bor i fjällstugor i Stensdalen och Gåsen och lär oss mer om fjällen under vintern. Vi tränar med vår säkerhetsutrustning, spadar, vindsäck så vi kan hantera den rätt. Du skidar tryggt med två vana ledare.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från vinterskidtur i fjällen, men god kondition och ha åkt på turskidor tidigare.

Priset 4.500 kronor omfattar boende, färdledning samt gemensam säkerhetsutrustning. Du betalar genom att senast den 20 mars sätta in avgiften på postgirokonto 594554-8 , Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Lidingö. Skriv VINTERFJÄLL och ditt namn som meddelande.

Anmälan och mer viktig information här:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---vinter/stugtur-pa-skidor-i-jamtlandsfjallen/

Skidturen kommer att utgå från och avslutas i Storulvåns Fjällstation i Jämtland.

Lördag 8/4

Vi samlas på Storulvåns fjällstation på förmiddagen. De flesta deltagare kommer med nattåg från Stockholm till Duved och vidare till Storulvån med buss.
Du bör boka plats i bussen. Se http://www.wansethbuss.se/25672.transferbuss.html

Vi checkar in och fördelar den gemensamma säkerhetsutrustningen. Vi gör en kortare tur och testar vår utrustning. Skidutrustning går att hyra på Storulvåns fjällstation.

Söndag 9/4

Skidtur mot Stensdalsstugan där vi övernattar i 2 nätter.

Tisdag 11/4

skidar vi vidare mot Gåsens fjällstuga och stannar där 2 nätter.

Under de dagar som vi stannar kring fjällstugorna finns möjlighet att upptäcka närmiljön med kortare eller längre turer eller ta en vilodag för den som vill.

Torsdag 13/4

Vi skidar vi tillbaka mot Storulvån. Buss avgår kl. 16 från Storulvån och ansluter till nattåg från Duved.