Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tisdagsvandringar våren 2020

Vandringarna i vår var på tisdagskvällar i närområdet. Tromtö, Skärva, längs Lyckebyån, Färskesjön Jämjö, Kvalmsö, längs Nättrabyån och Almöleden.

Almöleden var sista tisdagsvandringen våren 2020.Tack för denna säsong o hoppas vi ses i vandringsspåren till hösten.

Tisdagen den 16 juni vandring på Almöleden.

Vi gick en bit på Almöleden denna soliga lugna fina sommarkväll. Vi passerade både Slättanäs badplats o nakenbadet vid Hajvar men på inget ställerna såg vi några badare trots att det vr en solig kväll.

Tisdagen den 9 juni vandring längs Nättrabyån.
Denna härliga soliga varma sommarkväll startade vi vandringen vid Ekbegskahuset i Nättraby och följde ån förbi kyrkan ner till Vrängö brygga. Vi fortsatte kulturleden mot Sjuhalla för att sen ta av och gå genom hagmarker till Verstorp. Därifrån fortsatte vi leden tillbaks till Nättraby. Denna kväll fick vi se ekoxar men tyvärr inga svärmande, vi kom försent det vi såg var bara rester som fåglarna lämnat. Trots detta fick vi en fin kväll.

Tisdagen den 2 juni 2020 vandring till Kvalmsö.

En härlig solig försommarkväll träffades vi, några glada vandrare och gick från Vambåsa ut till Kvalmsö. Vi fick en härlig fikastund på berget i västerläge där vi satt och njöt av kvälls solen.
Tyvärr såg vi varken ekoxar eller orkidéer men en slända ville hålla oss sällskap och klamrade sig fast på Harry ända fram till bilarna. En sandödla blev också väldigt nyfiken på oss o satt länge kvar på stigen.

Tisdagen den 26 maj 2020 var målet Färskesjön i Jämjö.

Vi vandrade runt Färskesjön, Jämjö lite drygt 4 km. Även denna tisdag hade vi tur med vädret och solen sken och vi fick höra näktergalen, gök och mycket annan fågelsång.

Tisdagen den 19 maj 2020 vandrade vi lägs Lyckebyån.

Det var många glada vandrare som gick från Augerum på den vackra vandringsleden längs Lyckebyån till Lyckeborg. Solen sken och fåglarna kvittrade, mycket bättre kan det inte bli.

Tisdagen den 12 maj 2020 vandrade vi på Skärva.

Tisdagseftermiddagen bjöd på regn men lagom till vi började vår vandring hade regnet passerat o vi fick en lite kylig men fin kväll. Denna gång gick vi på stigar i det fina kulturområden Skärva. Vi gick igenom ängsmarker längs havet fram till Korpanabben där vi fikade i solskenet. På tillbakavägen passerade vi igenom Herrgårdens park o gick sen igenom en underbar bokskog.

Tisdagen den 5 maj 2020 säsongens första tisdagsvandring på Tromtö
Vi några glada vandrare som gick i den nyutslagna skira bokskogen på Tromtö. Det blev en fin kväll som först var lite mulen men lagom till fikastunden visade sig solen. Nu ser vi fram emot fler härliga vandringar.Stora bilden kommer från Tromtö.

Bilder från Skärva, längs Lyckebyån, Färskesjön, Kvalmsö, Nättrabyån

Nättrabyån tis 2020.jpg
Tis vandr 2 juni sandödla.jpg
Tisdagsvandring Bitte.png
Lyckebyån Tis 2020.png
Tis vand 12maj20.jpg