Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen 2017

Sammanfattning av 2017 års äventyr

Äventyrliga familjen 2017

Vi hade vår första träff för året i Skaftaskärs grottor denna fina vårdag som började med sol och slutade i regn. Totalt var vi 35 personer. Barn (vuxna) kunde utforska många olika gångar och gömställen under ett antal timmar med sedvanlig eldning och dagen avslutades med skattjakt.

Träff på Torhamns udde

Denna gång möttes vi tidigt ute på Torhamns udde och fick en fantastisk visning av fågelstationen och vad man gör där av tre kunniga och pedagogiska fågelexperter. Att det sedan var sommar temperatur  denna vackra söndag förbättrade bara helhetsintrycket tillsammans med tillverkningen av visselpipor och den traditionsenliga grillningen. Kanske den bästa aktiviteten hittills! / Erik

Cykel äventyr på Aspö

Denna gång hade vi ett cykel äventyr på Aspö. Från färjeterminalen cyklade vi denna vackra och varma höstdag genom skogen till KA2-museet för fikapaus och sedan förbi kyrkan för lunchpaus vid bunkern efter skolan. Sedan tillbaka till Trossö med trötta men nöjda vuxna och barn.

Paddling och vandring i Korrö.

Härlig paddling och vandring i Korrö. En plats man gärna återkommer till. Många glada barn och föräldrar denna härliga försommardag! Nu hoppas vi att alla får en härlig sommar med mycket spontanfriluftsliv.

Träff i Alljungen där vi firade...

Vi firade Skogsmulle 60 år och Friluftsfrämjandet 125 år i Alljungen. Aktiviteterna var Skogsmulles hinderbana, tipspromenad för stora o små med barnpriser, geocachning, paddling i canadensare, Det bjöds på blåbärssoppa och grillen var igång. Vi fick också träffa Skogsmulle som berättade om sig och vi hurrade o sjöng. Det bjöds på Mulletårta vilket uppskattades av Skogsmulle och oss.

Spännande kväll i Alljungen med reflexjakt

Vi samlades runt elden i Alljungen samtidigt som mörkret sänkte sig. Därefter skickades morse-meddelanden med ficklampor och vi gav oss ut på en spännande reflexrunda i skogen. Sedan väntade mys, mat och pyssel i storstugan och några av oss övernattade.

Skaftakärr 1 20170402.JPG
Skaftakärr 2 20170402.JPG
IMG_2282.JPG
IMG_2276.JPG
IMG_2290.JPG
image2.JPG
image3.JPG
IMG_1725.JPG
IMG_1727.JPG
IMG_1729.JPG
IMG_1728.JPG