Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tisdagsvandringar Hösten 2020

Rapporter från höstens kortare vandringar.

Tisdagen den 1 dec
Sista tisdagsvandringen 2020 en lite gråmulen dag med nytt rekord  21 deltagare. Vi samlades på parkeringen vid Hjortahammar gravfält och gick längs vattnet ut o rundade Skälaholmen. Vi fortsatte över Wambåsa hagmarker till fågelsjön. På klipporna på sjöns västra sidan stannade vi för dagens fikapaus. På tillbakavägen gick vi längs sjön till fågeltornet, som det var några som vågade klättra hela vägen upp i. Därifrån gick vi över hagmarkerna tillbaks  mot bilarna.
Tack alla glada tisdagsvandrare som har varit med oss på tisdagarna och spritt glädje i dessa Corona tider. Vi ser fram emot ett nytt vandringsår 2021. 
Välkomna
Ulla o Bitte
 
 
Tisdagen den 24 november.
Denna regniga gråmulna dag  samlades 11 tappra vandrare på parkeringen i Mörtsjöåsen, just då slutade det att regna. Vi klarade hela vandringen utan regn och ingen blåst så det blev en härlig eftermiddag. Vi vandrade förbi alla byggnader tog Blekingeleden  söder ut  längs sjökanten och fortsatte mot Bastasjö. Efter 3 km stannade vi och fikade i en skogsbacke  sen vände vi tillbaks mot Mörtan och bilarna. 
 
Tisdagen den 17 november.
Denna gråmulna  blåsiga dag var vi 17 deltagare om samlades vid Sturkö kyrka. Vi gick förbi den öde campingen och fortsatte den markerade leden fram till Uttorps naturreservat. Längs stigen stannade vi till och såg på havets vågor på flera tillfällen. Trots de gråa molen kunde vi skymta  Utklippan i horisonten. Den var lite för kallt i blåsten för en vika paus vid havet. Vi stannade vid vindskyddet en bit från stranden. Vi klarade oss nästan hela vägen tillbaks utan regn.
 
Tisdagen den 10 november.
Vi samlades  på parkeringen i Bastasjö och därifrån gick vi det gulvita spåret och njöt av en ganska varm novembereftermiddag. Vi gick även rundan runt sjön så det blev en 6 km lång vandring. Dagens fikapaus gjorde vi vid ett av vindskydden längs sjökanten. Även denna dag var vi många deltagare.
 
Tisdagen den 3 november.
Vi träffades vid parkeringen intill Träsko Elofs udde, även denna dag var det många som ville följa med oss på en skogsvandring. Vi gick det gula spåret genom en härlig skog där det inte var många löv kvar på träden men vi fick njuta av färgprakten på marken i stället. Vi gick de ca 5 kilometrarna och väl framme vid udden intog vi en välförtjänt eftermiddagsfika samtidigt som vi kunde njuta av solnedgången över Mållsjön.
 
Tisdag den 27 oktober.
Vandringen började vid foten av skidbacken i Rödeby. Vi gick i Isälvsdeltat, följde Silletorpsån en bit  och fortsatte genom en  vackert höstfärgad skog fram till Dackestugan på backens topp. Det blev en ca 4,5 km lång vandring med endast lite duggregn, denna lite kulna mörka höstdag.
 
Tisdagen den 20 oktober 
Denna lite gråmulna dag träffades 16 glada vandrare vid Orionstugan i Jämjö. Vi gick en 5 km lång runda i den vackra Ådalen. Vi stannade vid vindskyddet nere i dalen och intog det välförtjänta fikat. Vårt besök i kvarnbyggnaden fick utebli då den vaktades av några kor. Torrt i markerna inget vatten i ån helt uttorkad.
 
Tisdagen den 13 oktober.
Denna tisdag träffades vi i Nättrabycentrum o vandrade  över betesängar mot Vörta gård, genom allén o förbi Dalby. Vi fortsatte fram till Marielundsgård gick sen upp till det stora gravröset där vi fikade och beundrade den fina utsikten. På tillbakavägen gick vi på åsen där vi passerade ännu fler rösen. Vi hann även med  ett besök vid Ekbergska huset. Även denna tisdag var vi många deltagare.
 
Tisdagen den 6 oktober.
Vandringen gick gick runt Färskesjön i Jämjö. Trots det ostadiga vädret så var det rekordmånga som var med . Vi fick lite blandat väder både sol o en o annan regnskur men i det stora hela var det en härlig vandring. Vi stannade vid några klippor  och intog dagen fika just då hade det slutat blåsa o sjön låg spegelblank.
 
Tisdagen den 29 september.
Denna tisdag träffades vi redan kl 14 i Tving. Vi fortsätter med denna tid resten av tisdagarna denna höst.
Vi gick en fin runda runt Skärsjön i strålande fint höstväder o njöt av de fina färger som naturen bjuder på. Framme vid badplatsen intog vi det efterlängtade fikat, med en härlig utsikt över den spegelblanka sjön
 
Tisdagen den 22 september.
Denna septembertisdag bjöd på sommarväder varmt o vindstilla. Vi gick i Skärva naturreservat genom Skärva o Verstorps gårdar, sen fortsatte vi vandringen längs det spegelblanka havet. Framme vid Korparnabben stannade vi på berget för kvällens fikastund.
Tillbakavägen gick genom en härlig  bokskog.
 
Tisdagen den 15 september var vårt  vandringsmål Tromtö naturreservat.
Denna varma sköna sensommarkväll var vi inte så många som samlades på parkeringen för att gå den 6 km långa vandringen. Vi som var med fick en härlig vandring längs strandstigen fram till gästhamnen där vi stannade för kvällens fikapaus. Fjärden låg helt spegelblank framför oss och vi fick en härlig stund innan det var dags att fortsätta mot bilarna.
 
Tisdagen den 8 september besökte vi Sännens naturreervat.
Denna vandring lockade 16 deltagare. Vi samlades vid Sännens naturreservat och gick Sännenstigen fram till Ulvasundet där vi fick en härlig fikapaus i kvällssolen. Vi fortsatte på Listersjöstigen tillbaks till parkeringen en ca 4,5 km lång vandring.

Tisdagen den 1 september kom höstens vandringar igång.

Denna fina sensommarkväll gick vi vandringsleden på Knösö naturreservat. I kvällssolen fick vi se härliga vyer ut över havet. Fikat intogs på berget med utsikt över Säljösund.  Vi passerade ett intressant område där man för att hjälpa insekter har veteraniserat träd. Vandringen avslutades med att vi gick ner till badklipporna för att avnjuta solnedgången över Verkö.

 

Bilder från vandringarna

Mörtan 24 nov 2020.jpg
IMG_3505.jpg
Bastasjö vandring 10nov2020.jpg
Gammalstorp ti 3okt.jpg
Rödeby ti 2020.jpg
Färskesjön höst 2020.jpg
IMG_3302.jpg