Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tisdagsvandringar Hösten 2020

Korta rapporter från våra vandringar.

Tisdagen den 22 september.
Denna septembertisdag bjöd på sommarväder varmt o vindstilla. Vi gick i Skärva naturreservat genom Skärva o Verstorps gårdar, sen fortsatte vi vandringen längs det spegelblanka havet. Framme vid Korparnabben stannade vi på berget för kvällens fikastund.
Tillbakavägen gick genom en härlig  bokskog.
 
Tisdagen den 15 september var vårt  vandringsmål Tromtö naturreservat.
Denna varma sköna sensommarkväll var vi inte så många som samlades på parkeringen för att gå den 6 km långa vandringen. Vi som var med fick en härlig vandring längs strandstigen fram till gästhamnen där vi stannade för kvällens fikapaus. Fjärden låg helt spegelblank framför oss och vi fick en härlig stund innan det var dags att fortsätta mot bilarna.
 
Tisdagen den 8 september besökte vi Sännens naturreervat.
Denna vandring lockade 16 deltagare. Vi samlades vid Sännens naturreservat och gick Sännenstigen fram till Ulvasundet där vi fick en härlig fikapaus i kvällssolen. Vi fortsatte på Listersjöstigen tillbaks till parkeringen en ca 4,5 km lång vandring.

Tisdagen den 1 september kom höstens vandringar igång.

Denna fina sensommarkväll gick vi vandringsleden på Knösö naturreservat. I kvällssolen fick vi se härliga vyer ut över havet. Fikat intogs på berget med utsikt över Säljösund.  Vi passerade ett intressant område där man för att hjälpa insekter har veteraniserat träd. Vandringen avslutades med att vi gick ner till badklipporna för att avnjuta solnedgången över Verkö.

 

Bilder från vandringarna

IMG_3302.jpg