Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandringar 2021

Rapporter från våra vandringar.

Våra lite längre vandringar har vi på söndagar, kortare på tisdagar.

Vi följer Regeringens och Folkmyndigheterns föreskrifter, allmäna råd som att hålla avstånd mm.

Vi vill ha anmälan även till tisdagsvandringarna för att begränsa antalet deltagare, medlemmar har företräde.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 13 april. En härlig vandring i Slättanäs Ronneby 6 km i aprilväder liten regnskur men mestadels sol. En vandring i ett område som de flesta inte har varit i tidigare. Nöjda deltagare stort tack till Lena Salnäs som hoppade in när inte ordinarie vandringsledare kunde vara med.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 6 april. Denna veckas vandring ägde rum i Jämjö vi blev guidade på "grisarundan" av Daniel o Agneta Berg. Trots ett riktigt aprilväder sol, vind o hagel så var vi många som deltog på denna intressanta vandring. Turen gick på en gammal banvall, gamla landsvägar och skogsvägar. Vi gick till Hallarumsviken där vi försökte hitta platser i lä för en härlig fikastund.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 30 mars. Sista vandringen i mars bjöd på sol o värme. Vi gick det grön/vita spåret i Rosenhom 6 km. I de soliga skogsgläntorna kunde vi se blåsippor, vitsippor och svalört i full blom och några fick se huggorm som låg o njöt av värmen. Dagens fika intog vi i sol längs ån vid Bubbetorps gård.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 23 mars. En solig o fin marsdag. Vandringen gick från Tallholmen i Nättraby längs vattnet, över bron till Björkholmen som vi rundade. Vi fortsatte fram till Mjövikstrands badplats där det var dags för fikapaus i sol o lite småkall vårvind. På tillbakavägen passerade vi Lövenäs stugområde och fortsatte sen tillbaks till bilarna.

Söndagsvandring 21 mars

Söndagens vandring genomfördes i strålande sol och härligt vårväder. Vi startade i Järnavik och anslöt oss till Svalemålaleden med sina vackra vyer och härlig utsikt över Björnö o Lammaholmen. Vidare till Gyö för vandringens första fika. Vi gick sedan ut mot Garnanäs naturreservat där vandringen gick i ganska krävande terräng. Ca två kilometer innan mål intog vi sista fikat i en härlig backe.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 16 mars.Många deltagare denna lite gråmulna marsdag i Ronneby skärgård. Vi gick en ca 5 km lång vandring på Torkö där vi kunde se stenbrottet o hamnen varifrån all sten skeppats ut. Vi fick se en fantastiskt fin vy ut över havet saknade solen men glatt humör fanns det gott om. Satt på klipporna o intog dagens eftermiddagsfika.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 9 mars. Trots bitande vind och bara några plusgrader var vi många som samlades på parkeringen vid Skärskön i Tving. Gängets Tvingbor Ann o Kenneth tog oss med på en runda längs vägar och genom skog. Vi passerade Kroksjön och gick sen vidare till Yasjön där vi hittade en öppen plats lagom stor för oss alla och där vi kunde njuta av medhavd fika.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 2 mars. Denna soliga varma vårdag samlades ett stort antal vandringssugna deltager vi vid Askunga Gårsbutik. Vi gick en 4.5 km lång runda längs betesmarker och genom skogsmark. Stannade i en solig skogsglänta där det fanns god plats för oss alla och där det blev fikapaus. Efter 4 km gjorde vi ett vägval det var några som valde att gå tillbaks till bilarna. Vi övriga följde hjort inhägnaden i hopp om att fås se några hjortar men tyvärr de visade sig inte .

Tisdagsvandring

Tisdagen den 23 februari. Vi var många deltagare som samlades vid Slätthammars badplats för att gå en 5 km lång vandring på Jordö. Snön som legat ett par veckor har börjat smälta så i stort sett gick vi på barmark hela tiden. Vi gick igenom Jordö naturreservat och fortsatte genom byn och förbi badplatsen och missionshuset. På väg tillbaks till bilarna gick vi en bit på Almöleden.

Söndagsvandring 21 februari

Söndagens vandring gick från Alljungen, vi passerade Sällemåla och vidare V Stensjö och åter till Alljungen. Vandringen gick på varierande underlag men mest snöbelagd. Första fikan intogs i en sluttning med härlig sol och stora avstånd. Sista fikan på dagens vandring med 25 nöjda deltagare avnjöts vid V Stensjös badplats.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 16 februari. Även denna gråmulna tisdag var det många som ville delta i vandingen. Vi började vandringen på parkeringen vid Nättran i Nättraby gick längs ån förbi Åslätten o vidare ut mot Tallholmen. På badplatsen stannade vi för fika där finns många fina ställen att sitta på. Trots det gråa vädret kunde vi se ut över fjärden som var is och snöbelagd. Vägen tillbaks gick genom skogen vid Orrekulle och fram till Nättraby båtklubb och sen vidare längs ån tillbaks till bilarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 9 februari.Trots kyla, snö och blåst var det många som ville följa med på vår vandring. Vi samlades vid Wämö och gick över Lindesnäs ut till Skönstavik. Lagom till vi startade vår tur slutade det att snöa. När vi kom fram till badplatsen och det var dags för eftermiddagsfika så kom solen fram och vi kunde njuta av fantastiskt fina vintervyer med is på fjärden. Vi gick sen längs vattnet tillbaks mot bilarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen 1 februari. En härlig solig vintervandring på Almö. Det var många som kom och ville vara med på denna härliga tur från Släthammar badplats ut till tornet på Almö udde och sen via Hajvar tillbaks till bilarna. Vi hittade en fin fikaplats där vi kunde se ut över vattnet både mot öster o väster.

Årets första söndags vandring 2021.

Årets första vandring den 24 januari gick på 13 km spåret i Bastasjö friluftsområde. Vi var 23 deltagare varav 6 nya som ville följa med oss. Härligt och stilla väder med en blek januarisol som tittade fram emellanåt. Två fikapauser hann vi med och så höll vi avstånd!

Kortare vandring tisdagen 26 januari

Årets första efterlängtade tisdagsvandring genomförd. Det var en stor skara som samlades på parkeringen vi Orionstugan i Jämjö. Vi delad in oss i grupper och gick sen med rekommenderat avstånd det 5 km långa spåret. Halvvägs stannade vi och spred ut oss på ett stort område och njöt av en härlig medhavd eftermiddagsfika. Dagen började lite gråmulet men sen visade sig den bleka vintersolen.

Bilder från vandringarna

Söndagsvandring 21 mars2021 2.jpg
IMG_5616.jpg
Tallholmen feb 2021 - kopia.jpg
Söndagsvandring 21 feb 2.png