Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar 2021

Våren och höstens rapporter från vandringarna finns här. Årets gemensamma vandringar är nu slut och vi hoppas att vi ses 2022! Tack alla som varit med oss ! Ulla och Bitte.

Våra lite längre vandringar har vi på söndagar, kortare på tisdagar

Vi vill ha anmälan även till tisdagsvandringarna.

Årets sista söndagsvandring den 12 december.

Söndagens vandring var årets sista som gick i ett snöklätt landskap från Alljungen till Kroppasjö och tillbaka. I Kroppasjö centrum intog vi 25 vandrare förmiddags fika på snövallarna längs vägen! Väl tillbaka till Alljungen väntade varm glögg och grillad korv som våra stugvärdar Cia, Martin och Hedda hjälpt oss med. Tack alla för detta året. Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Vandrarår !

Årets sista tisdagsvandring den 7 december 2021

Denna tisdag med gråmulet kallt vinterväder samlades vi på Wämöslätten för att gå en kortare runda i parken och dess omgivningar. Dagens fika intogs under tak på dansbanan. Vi avslutade med att gå Hitta Vilsestigen det var snö i spåren och lite halt att ta sig fram. Detta var sista tisdagsvandringen för 2021. Hoppas vi ses till våren. Välkomna ! Ulla o Bitte önskar alla en GOD JUL o Gott Nytt År

Tisdagen 30 november

Vinterns första snö kom på förmiddagen men lagom till vandringen började blev det uppehåll. så vi fick en härlig vandring i solsken och några minusgrader. Vi gick en runda på 4.5 km i Knösös vackra vinterskrudade naturreservat. Denna gång var det många återbud så vi var 7 som med broddar tog oss runt. Fika på berget i en härlig nedgående vintersol.

Tisdagen 23 november

Äntligen en tisdag med soligt o klart väder. Vi var 22 deltagare som samlades vid Dackestugan i Rödeby och gick en runda på 7 km i strålande solsken och helt vindstilla. Vi avslutade med att avnjuta utsikten och solnedgången över Rödeby från skidbacken.

Tisdagen 16 november

En novembergrå eftermiddag trots detta var vi 20 vandrare som samlades på badplatsen vid Skärsjön i Tving. Vi gick det gula spåret runt sjön en runda på ca 4,5 km. Vi stannade i en backe med utsikt över sjön där vi njöt av vårt medhavda fika.

Söndagsvandring 14 november

Söndagens vandring i Karlsnäs bjöd på härligt väder med en blek sol som tittade fram emellanåt. Leden,10 km, gick i underbar natur där vi plockade svampar som gul kantarell, trattisar, champinjon och fjällskivling. 14 nöjda vandrare deltog.

Tisdagen 9 november

Denna gråmulna tisdag var vi ett stort gäng som gick en 5 km lång runda på Skärva. Vi gick det blå spåret genom skogen upp till Herrgården och vidare till hamnen. Vi gick över hagarna längs stranden och hittade en plats i lä där vi i lätt duggregn intog dagen eftermiddagsfika. Vandringen fortsatte mot Verstorp o förbi Skärva gård.

Tisdagen 2 november

Höstvandring Tromtö En härlig tur med lite duggregn i en vacker bokskog. Lite vackert färgade löv kvar på träden men de flesta täckte marken. Vi gick på en matta av prasslande orange o gulfärgade höstlöv. Vi stannade för fika under taket på grillplatsen vid båthamnen. Trots regn o höstlov var vi 11 som tog oss runt 6,5 km denna regniga novemberdag.

Tisdagen 26 oktober

Vandring Mörtsjöåsen. Vi var 27 glada vandrare som samlades på parkeringen vid Mörtsjöåsen, för att tillsammans gå en runda i de vackert höstfärgade omgivningarna. Vi fann en härlig plats på en udde där vi stannade för dagens fika och lagom till dess visade sig solen. Vi avslutade med att gå en bit norr ut på Blekingeleden gick över Lyckebyån och sen återvände vi till utgångspunkten. Sträckan vi gick blev ca 5 km.

Tisdagsvandring 19 oktober

Vandring i Sänneshults naturreservat. Denna gråmulna dag gick vi 17 deltagare längs Sännen och Listersjön en runda på 5 km. Vi fick njuta av den vackra bokskogen som skiftade i grönt, gult o rött. Sjöarna vi passerade låg spegelblanka denna ganska varma höstdag.

Söndagsvandringen  17 oktober

Söndagsvandring gick vid Salsjön i Bräkne Hoby. Vi startade vid Salsjögängets anläggning och vandrade på Salsjöleden, vi passerade Lillasjön, Sjöarp och väl framme vid Blankasjön intog vi lunch i sol och vacker höstprakt. Fortsätter sen mot Salsjön genom skog, över mäktiga berghällar och fina ängar. Vandringen gick även på Hoby leden, Blekinge leden och Salsjörundan. Vi var 17 vandrare som njöt av denna härliga höstdag.

Tisdagen 12 oktober

En härlig höstdag samlades 28 deltagare på parkeringen vid Hjortahammars gravfält för att gå en bit på Förkärlaleden. Vi gick ut på den vackra Själaholmen och tittade på alla gamla vackra ekar några hade tur och plockade lite fjällskivlingar. Sedan gick vi över hagmarkerna fikade i solen på ett berg vid Sjögärdet.

Tisdagen 5 oktober

En härlig höstdag samlades 28 deltagare på parkeringen vid Hjortahammars gravfält för att gå en bit på Förkärlaleden. Vi gick ut på den vackra Själaholmen och tittade på alla gamla vackra ekar några hade tur och plockade lite fjällskivlingar. Sedan gick vi över hagmarkerna fikade i solen på ett berg vid Sjögärdet. Tisdagen den 12 oktoberEn härlig höstdag samlades 28 deltagare på parkeringen vid Hjortahammars gravfält för att gå en bit på Förkärlaleden. Vi gick ut på den vackra Själaholmen och tittade på alla gamla vackra ekar några hade tur och plockade lite fjällskivlingar. Sedan gick vi över hagmarkerna fikade i solen på ett berg vid Sjögärdet. Tisdagen den 5 oktober. Denna gång hade vi inte vädrets makter på vår sida det var regn i stort sett hela tiden. Trots detta var vi 18 deltagare som tog oss runt på det gulvita spåret i Bastasjö. Fikat intogs i skogsbacken under träden för att kaffet inte skulle bli för utspätt. Det var några som tog en lite längre runda de fortsatte och gick runt sjön också.

Tisdagsvandring 28 september

Denna tisdagseftermiddag gick turen runt Färskesjön i Jämjö. Trots att det utlovats regn var vi 20 vandrare som gick 4,5 km runt sjön i mulet, nästan vindstilla och varmt väder. Vi stannade för fika på klipporna där vi fick en fin utsikt över sjön. Vi klarade oss från regn nästan nästan hela vägen.

Tisdagsvandring 21 september 2021

Höstens tisdagsvandringar började med en vandring på Almö. Vi var 20 glada vandrare som utgick från Slätthammars badplats och gick längs Almöleden ut till Hasslöbron. Vi fortsatte över på den västra sidan där vi gick genom betad mark med låga slånbärsbuskar som bar massor med härliga bär. Även rönnen bar många vackra röda bär och ljungen blommade vackert. Havet låg spegelblankt och vi fick en skön eftermiddag tros frånvaro av sol.

Rapport från vandringar hösten 2021

20210919 Höstens första längre vandring gick på Kalmarsundsleden från Järnsida till Dalskärs camping och åter. Vi var 20 deltagare som vandrade i blåst och 10 grader varmt. Vandringen gick längs havet på härliga strandängar och genom mysiga byar som Skäppevik och Bergkvara. Lite skog passerade vi också där vi fick lite lä.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 22 juni Strålande sommarkväll 25 grader varmt vi samlades vid idrottsplatsen i Lyckeby där starten på Lyckåleden är. Turen gick norrut längs ån fram till Augerum, där vi stannade för fika. Efter denna välförtjänta paus vände vi åter mot Lyckeby. Vid kummeln tog vi en extra tur i hagmagmarken bland de gamla ekarna för att spana efter ekoxar men vi såg inga. Detta var den sista vandringen för våren 2021.Stort tack till alla trevliga vandrare både gamla och nya som ställt upp i vått o tort på våra turer. Även ett stort tack till styrelsen för visad uppskattning. Vi önskar alla en skön sommar så ses vi i september välkomna. Bitte o Ulla

Tisdagsvandring

Tisdagen den 15 juni Vi var 21 deltagare som vandrade i Uttorps naturreservat. Vi startade vid kyrkan och gick vidare över Sturkö camping, passerade resterna av Sturkö Djurpark som var ett utflyktsmål för bland annat skolresor under många år. Gick vidare ut mot havet och i horisonten ser vi Utklippan. En mycket härlig försommarkväll med sol och 18 grader.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 8 juni Denna härliga varma sommarkväll gick vi en 7 km vandring från badplatsen Gö kalv genom härliga strandängar, gamla gravfält, härlig lövskog i Gös Naturreservat. Vi stannade vid havet för kvällens fikapaus.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 1 juni. Denna första vackra junikväll vandrade vi i Vambåsa hagmarker vi fortsatte ut till Kvalmsö. Vi stannade för fikapaus på klipporna på den västra sidan men tyvärr låg vinden på och det blev inte så lång stund vi stannade. Efter lite letande så fick vi se några få orkidéer men det var lite för tidigt för ekoxarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 25 maj. Trots regn hela dagen så var vi flera som trotsade vädret och tog oss till vackra Skärva naturreservat. Vi började gå i regn men efter en stund upphörde regnandet och vi fick en fin kväll dock lyste solen med sin frånvaro. Vi kunde ändå njuta av den fina bokskogen. Vi tog oss ut till Korpanabben där vi stannade för fika.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 18 maj Vandring i Tromtös vackra naturreservat det är denna tid när det är som allra finast med skir nyutslagen bokskog blommande slån o hägg. Vi gick strandpromenaden men denna gång kunde vi inte se några hägrar i kolonin, fortsatte ut till hamnen vid Navis där vi intog kvällsfikat i sol o 20 graders värme.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 11 maj. Vandring längs Lyckebyån från Augerums kyrka förbi Mariefors o Johannesfors till Lyckåborgs bruk. Denna varma sommardag var vitsipporna i full blom och boken i skir grönska, kabbelekor utslagna, vattnet forsade i strid ström. Alla som var med fick uppleva en underbar men lite jobbig vandring i kuperad terräng

Tisdagsvandring

Tisdagen den 4 maj. Denna gång hade vi inte vädrets makter med oss. Vi gick Sännenrundan 4 km i duggregn stannade vid Ulvasundet för dagens fikapaus som inte blev så lång. Det märks att våren varit kall det var bara en o annan bok som stod i skir grönska. Trots det dåliga vädret var vi 16 deltagare som genomförde vandringen.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 27 april. Denna härliga soliga aprildag var det dags för ett besök i Ådalen bland alla vackert blommande vitsippor. Vi blev guidade av Jämjöbona Agneta o Daniel, så denna gång blev det en lite annorlunda runda mot vad vi bruka gå när vi besöker Ådalen. Vi började i Jämjö och gick längs den gamla Järnvägsbanken gick sen mot Ådalen och gick längs ån söderut tillbaks till Jämjö. Vi stannade för fika i en vacker skogsbacken. Tack för guidningen roligt att få tips om nya vägar.

Söndagsvandring 25 april

Aprilvandringen gick denna söndag på Kalmarsundsleden o Skeppeleden. Vi startade i Bröms i kylslaget och lite blåsigt väder. Gick längs havet, passerade Grisbäcks by, Södra Kärr med rester av den gamla festplatsen vidare genom sommarstugeområdet Järnsida där gick vi på Skeppeleden mot Bröms men efter ca två km tröttnade vi på asfalt som till viss del gick på E 22 an! I Grisbäck hade vi möjlighet att ansluta till Kalmarsundsleden igen så vi valde den. På en åker som plöjdes såg vi massor av måsar men även två storkar! Det börjar grönska i naturen så våren är på gång trots det svala vädret.En härlig vandring med nöjda deltagare.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 20 april. En härlig solig sommarvarm vandring i delar av Skärva naturreservat. Vi gick förbi Verstorp mot Stora Vörta, längs hagar o härlig skogsmark med blommande blå- o vitsippor.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 13 april. En härlig vandring i Slättanäs Ronneby 6 km i aprilväder liten regnskur men mestadels sol. En vandring i ett område som de flesta inte har varit i tidigare. Nöjda deltagare stort tack till Lena Salnäs som hoppade in när inte ordinarie vandringsledare kunde vara med.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 6 april. Denna veckas vandring ägde rum i Jämjö vi blev guidade på "grisarundan" av Daniel o Agneta Berg. Trots ett riktigt aprilväder sol, vind o hagel så var vi många som deltog på denna intressanta vandring. Turen gick på en gammal banvall, gamla landsvägar och skogsvägar. Vi gick till Hallarumsviken där vi försökte hitta platser i lä för en härlig fikastund.

Söndagsvandring 21 mars

Söndagens vandring genomfördes i strålande sol och härligt vårväder. Vi startade i Järnavik och anslöt oss till Svalemålaleden med sina vackra vyer och härlig utsikt över Björnö o Lammaholmen. Vidare till Gyö för vandringens första fika. Vi gick sedan ut mot Garnanäs naturreservat där vandringen gick i ganska krävande terräng. Ca två kilometer innan mål intog vi sista fikat i en härlig backe.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 30 mars. Sista vandringen i mars bjöd på sol o värme. Vi gick det grön/vita spåret i Rosenhom 6 km. I de soliga skogsgläntorna kunde vi se blåsippor, vitsippor och svalört i full blom och några fick se huggorm som låg o njöt av värmen. Dagens fika intog vi i sol längs ån vid Bubbetorps gård.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 23 mars. En solig o fin marsdag. Vandringen gick från Tallholmen i Nättraby längs vattnet, över bron till Björkholmen som vi rundade. Vi fortsatte fram till Mjövikstrands badplats där det var dags för fikapaus i sol o lite småkall vårvind. På tillbakavägen passerade vi Lövenäs stugområde och fortsatte sen tillbaks till bilarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 16 mars.Många deltagare denna lite gråmulna marsdag i Ronneby skärgård. Vi gick en ca 5 km lång vandring på Torkö där vi kunde se stenbrottet o hamnen varifrån all sten skeppats ut. Vi fick se en fantastiskt fin vy ut över havet saknade solen men glatt humör fanns det gott om. Satt på klipporna o intog dagens eftermiddagsfika.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 9 mars. Trots bitande vind och bara några plusgrader var vi många som samlades på parkeringen vid Skärskön i Tving. Gängets Tvingbor Ann o Kenneth tog oss med på en runda längs vägar och genom skog. Vi passerade Kroksjön och gick sen vidare till Yasjön där vi hittade en öppen plats lagom stor för oss alla och där vi kunde njuta av medhavd fika.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 2 mars. Denna soliga varma vårdag samlades ett stort antal vandringssugna deltager vi vid Askunga Gårsbutik. Vi gick en 4.5 km lång runda längs betesmarker och genom skogsmark. Stannade i en solig skogsglänta där det fanns god plats för oss alla och där det blev fikapaus. Efter 4 km gjorde vi ett vägval det var några som valde att gå tillbaks till bilarna. Vi övriga följde hjort inhägnaden i hopp om att fås se några hjortar men tyvärr de visade sig inte .

Tisdagsvandring

Tisdagen den 23 februari. Vi var många deltagare som samlades vid Slätthammars badplats för att gå en 5 km lång vandring på Jordö. Snön som legat ett par veckor har börjat smälta så i stort sett gick vi på barmark hela tiden. Vi gick igenom Jordö naturreservat och fortsatte genom byn och förbi badplatsen och missionshuset. På väg tillbaks till bilarna gick vi en bit på Almöleden.

Söndagsvandring 21 februari

Söndagens vandring gick från Alljungen, vi passerade Sällemåla och vidare V Stensjö och åter till Alljungen. Vandringen gick på varierande underlag men mest snöbelagd. Första fikan intogs i en sluttning med härlig sol och stora avstånd. Sista fikan på dagens vandring med 25 nöjda deltagare avnjöts vid V Stensjös badplats.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 16 februari. Även denna gråmulna tisdag var det många som ville delta i vandingen. Vi började vandringen på parkeringen vid Nättran i Nättraby gick längs ån förbi Åslätten o vidare ut mot Tallholmen. På badplatsen stannade vi för fika där finns många fina ställen att sitta på. Trots det gråa vädret kunde vi se ut över fjärden som var is och snöbelagd. Vägen tillbaks gick genom skogen vid Orrekulle och fram till Nättraby båtklubb och sen vidare längs ån tillbaks till bilarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen den 9 februari.Trots kyla, snö och blåst var det många som ville följa med på vår vandring. Vi samlades vid Wämö och gick över Lindesnäs ut till Skönstavik. Lagom till vi startade vår tur slutade det att snöa. När vi kom fram till badplatsen och det var dags för eftermiddagsfika så kom solen fram och vi kunde njuta av fantastiskt fina vintervyer med is på fjärden. Vi gick sen längs vattnet tillbaks mot bilarna.

Tisdagsvandring

Tisdagen 1 februari. En härlig solig vintervandring på Almö. Det var många som kom och ville vara med på denna härliga tur från Släthammar badplats ut till tornet på Almö udde och sen via Hajvar tillbaks till bilarna. Vi hittade en fin fikaplats där vi kunde se ut över vattnet både mot öster o väster.

Årets första söndags vandring 2021.

Årets första vandring den 24 januari gick på 13 km spåret i Bastasjö friluftsområde. Vi var 23 deltagare varav 6 nya som ville följa med oss. Härligt och stilla väder med en blek januarisol som tittade fram emellanåt. Två fikapauser hann vi med och så höll vi avstånd!

Kortare vandring tisdagen 26 januari

Årets första efterlängtade tisdagsvandring genomförd. Det var en stor skara som samlades på parkeringen vi Orionstugan i Jämjö. Vi delad in oss i grupper och gick sen med rekommenderat avstånd det 5 km långa spåret. Halvvägs stannade vi och spred ut oss på ett stort område och njöt av en härlig medhavd eftermiddagsfika. Dagen började lite gråmulet men sen visade sig den bleka vintersolen.

Bilder från vandringarna

IMG_6563 (2).jpg
Söndagsvandring 21 mars2021 2.jpg
IMG_5616.jpg
Tallholmen feb 2021 - kopia.jpg
Söndagsvandring 21 feb 2.png