Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftsfrämjandets friluftsanläggning

Välkommen till vackra Alljungen. Anläggningen tillhör Karlskrona lokalavdelning som driver den helt ideellt. Vi arbetar för att hjälpa dig, din familj med att komma ut i naturen. Att få uppleva vad frihet och ansvar innebär i samvaro med djur och växter. Våra vandringsleder hoppas vi skall fresta dig att komma ut för att vandra och stärka din hälsa.

Lördagar och söndagar är stugan öppen 10.30 - 15.30 under tiden september tom maj(stängt från jul tom trettonhelgen samt påsk).

På anläggningen finns även bastu en större o en mindre.Prova gärna en joggingtur eller promenad innan bastun och ev bad i sjön.Vintertid håller stugvärden även en vak öppen utanför bryggan. Sommartid har du en fin sandstrand att njuta av.Vår o höst kan du, vid stugans öppethållande, hyra kanoter för en liten rundtur på sjön.Runt anläggningen finns även ett antal grillplatser som står var och en att fritt använda.Där kan du värma dig,äta medhavd matsäck. Då finns stugvärdar som du kan vända dig till om du behöver hjälp.

Tel stugan 0455-92298

Stugan går bra att hyra! Ring Pelle för info/bokning tel 0455-47928

Medlemmar har 25% rabatt!

Åka med Blekingetrafiken till Alljungen

Spår i Alljungen

Nu har vi kollat upp och märkt upp alla spåren i Alljungen. Det blå spåret till/från Alljungen/ Nävragöl är svårframkomligt pga. kalhygge, men det går att hitta.Många upplevelser bjöds vi på. Vad sägs om en eka med åra på ett berg mitt ute i storskogen, eller att vi fick se spår av den fruktade granbarkborren (tror vi) .Nya spångar längst gula och gröna spåret. Hjälp gärna till och trampa till stigarna!

språng på.JPG
Spår 2 19.png
Spår 3 19.png