Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftsfrämjandets friluftsanläggning

Välkommen till vackra Alljungen. Anläggningen tillhör Karlskrona lokalavdelning som driver den helt ideellt. Vi arbetar för att hjälpa dig, din familj med att komma ut i naturen. Att få uppleva vad frihet och ansvar innebär i samvaro med djur och växter. Våra vandringsleder hoppas vi skall fresta dig att komma ut för att vandra och stärka din hälsa.

Lördagar och söndagar är stugan öppen 10.30 - 15.30 under tiden september tom maj(stängt från jul tom trettonhelgen samt påsk).

På anläggningen finns även bastu en större o en mindre.Prova gärna en joggingtur eller promenad innan bastun och ev bad i sjön.Vintertid håller stugvärden även en vak öppen utanför bryggan. Sommartid har du en fin sandstrand att njuta av.Vår o höst kan du, vid stugans öppethållande, hyra kanoter för en liten rundtur på sjön.Runt anläggningen finns även ett antal grillplatser som står var och en att fritt använda.Där kan du värma dig,äta medhavd matsäck. Då finns stugvärdar som du kan vända dig till om du behöver hjälp.

Tel stugan 0455-92298

Stugan går bra att hyra! Ring Pelle för info tel 0455-47928

Medlemmar har viss rabatt!

På höstens arbetsdag var det fokus på ved.Det småregnade hela dagen men vi sågade, klöv och staplade ved.Även nockarna "nätades". Trevlig dag med korv o brödpaus, kaffe o kaka på eftermiddagen. Det smakade bra, vi hade en trevlig dag tillsammans.

Du som missade, planera för arbetsdagen till våren!

Här nedan ser du några av deltagarna.

 

20161008_101040.jpg

Lögarbad

"Lögarbad" har vi i början av december i Alljungen. Bastun är på vill man hellre ta en promenad så går det bra. Sedan smakar det bra med julgröt och skinksmörgås. Många njuter av den goda maten och trivas. Ulla visade tenntrådsbroderi som hade gjorts i studiecirkeln under året.

IMG_0716.jpg
bastun.jpg

Aktivitetsdag o Arbetsdag

Hjälp oss att hålla Alljungen i trim. Kom till aktivitets o arbetsdag i Alljungen 6-7 maj. Vi är några som vill blir fler. Vi bjuder på trevligt umgänge och föreningen bjuder på någon mat och fika till de som hjälper till. Renovering av vindskivor och byggnation av utemöbler var det fokus på även vedklyvning stod på schemat.