Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar 2020

Månadsvandringarna våren 2020.Dessa är lite längre sträckor än tisdagsvandringarna.Blekingeleden ,Laxaleden, Kalmarsundsleden går våra vandringar på. Nytt för i år är Tyst vandring i Alljungen

Vårens månadsvandringar slutar i april.Tisdagsvandringarna börjar den 5 maj!   

Aprilvandringen

Vårens sista söndags vandring blev lite annorlunda. Enligt Folkhälsomyndigheten och Friluftsfrämjandets rekommendationer så var det bara deltagare under 70 år som vandrade. Denna solaiga söndag genomförde vi en 10 km lång vandring från Hjortahammar till Förkärla.Vi gick ifrån gravfältet genom hagmarker längs leden på västra sidan om fågelsjön,passerade hjorthägnet,fortsatte fram till Förkärla kyrka.På tillbakavägen gick vi på grusvägarna fram till fågeltornet på östra sidan av sjön,där vi tittade på flertal arter av änder och  gäss. Underbar natur med många vitsippor o blåsippor. Där intog vi dagens andra fikapaus.

Marsvandringen

Söndagen den 29 mars var det vintervårväder när vi vandrade på Blekingeleden från Mörtsjöåsen till Gagnekulla där vände vi tillbaka till Mörtsjöåsen allt för att minimera samåkning i dessa coronatider. Nio deltagare därav två nya njöt av frisk luft och härlig natur!

Februarivandring

Den 23 februari var det dags för årets andra vandring. Den var på Blekingeleden från Älmtasjön till Mörtsjöåsen . Vi var tretton deltagare i härligt "vårväder" med lite sol och blåst. Framme vid Mörtsjöåsen tog vi en sista fikapaus och njöt av solen. En man som hette Leif berättade lite historia om anläggningen med omnejd. Han var där på läger i början av 50-talet och är sedan många år tillsynsman där.

Januarivandringen

Årets första vandring den 19 januari gick på Hobyleden och Blekingeleden från Sjöarp till Ronneby Brunn. Vi var elva deltagare som vandrade i strålande sol och fågelkvitter! Vi passerade Wallanders Åbacka med gamla döda och döende träd.Vandringen gick på den två tusenåriga Kongs LiJden, en medeltida väg. Ett fikastopp vid Trollsjönblev det innan vi var framme vid dagens slutmål.

Bilder från vandringarna

Bitte vandring 202004.jpg
April vandring 2020.jpg

Aprilvandringen

Marsvandringen

202002.png

Februarivandringen

Vandring januari 2020.jpg
2020022.png

Januarivandringen