Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandringar 2020

Blekingeleden ,Laxaleden, Kalmarsundsleden går våra vandringar på i vår. Nytt för i år är Tyst vandring i Alljungen

Vårens månadsvandringar slutar i april med vandring på Kalmarsundsleden.Tisdagsvandringarna börjar den 5 maj!   

Marsvandringen

Söndagen den 29 mars var det vintervårväder när vi vandrade på Blekingeleden från Mörtsjöåsen till Gagnekulla där vände vi tillbaka till Mörtsjöåsen allt för att minimera samåkning i dessa coronatider. Nio deltagare därav två nya njöt av frisk luft och härlig natur!

Februarivandring

Den 23 februari var det dags för årets andra vandring. Den var på Blekingeleden från Älmtasjön till Mörtsjöåsen . Vi var tretton deltagare i härligt "vårväder" med lite sol och blåst. Framme vid Mörtsjöåsen tog vi en sista fikapaus och njöt av solen. En man som hette Leif berättade lite historia om anläggningen med omnejd. Han var där på läger i början av 50-talet och är sedan många år tillsynsman där.

Januarivandringen

Årets första vandring den 19 januari gick på Hobyleden och Blekingeleden från Sjöarp till Ronneby Brunn. Vi var elva deltagare som vandrade i strålande sol och fågelkvitter! Vi passerade Wallanders Åbacka med gamla döda och döende träd.Vandringen gick på den två tusenåriga Kongs LiJden, en medeltida väg. Ett fikastopp vid Trollsjönblev det innan vi var framme vid dagens slutmål.

Bilder från vandringarna

Marsvandringen

202002.png

Februarivandringen

Vandring januari 2020.jpg
2020022.png

Januarivandringen