Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar 2022

Här hittar du rapporter från våra vandringar! Bli inspirerad och följ med oss ut!

Vi  vill tacka alla som följt med oss på våra vandringar och önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Välkomna tillbaks till ett nytt vandrarår 2023.

Ulla o Bitte

Tisdagen den 6 dec 

Vandring Västra Mark
 
På årets sista tisdagsvandring var vi 24 vandrare som gick den bit av Wämöleden som går på Västra Mark. Vi kämpade på i den lite backiga terrängen lite vitt i spåren en fin dag trots att solen uteblev. Inte så lång vandring denna gång men vi kan vara nöjda som genomfört 33 tisdagsvandringar 2022.

Söndagsvandring den 4 december

Vandring i Alljungen

Årets sista söndagsvandring blev på det gula spåret och på Blekingeleden mot Nävragöl. Det var en vandring i snöklädd natur där 18 vandrare njöt av den härliga turen. Efter vandringen bjöd föreningen på glögg, gröt och skinkmacka i storstugan som tack för det gångna året!

Tisdagen den 29 november

Vandring Knösö
 
Vi var 19 deltagare som gick en runda på 5 km i Knösö Naturreservat denna lite mulna små blåsiga novembertisdag. Vi gick igenom vacker avlövad bokskog och fortsatte längs vattnet där vi kunde njuta en gråmulen havsutsikt. 

Tisdagen den 21 november

Vandring Skärva
 
I år kom snön tidigt vi fick 5 cm snö i helgen då det var fantastiskt fint vinterväder. Tyvärr höll det inte så många dagar
så idag var det 4 plusgrader och snön började smälta. Lite färre deltagare idag men vi som kom fick en härlig tur. Vi gick från Skärva ut mot Sjuhalla  svängde av in  i skogen, där vi hittade en omkullvält gran som vi kunde sitta på när vi fikade. Vi gick cykelbanan tillbaks till parkeringen.

 

Tisdagen den 15 november

Vandring i Rödeby.
 
Mulet o lite dugg men det hindrade inte våra vandrare från att komma till Dackestugan för en eftermiddagsvandring 21 deltagare denna gång. Vi gick en runda på 4,5 km på spåren i Rödeby Friluftsområde. För dagens  fikastund hittade vi en fin plats i granskogen.

 

Söndagsvandring den 13 november

Vandring på Blekingeleden Alljungen-Guttamåla

November månads söndagsvandring gick på Blekingeleden från Alljungen till Guttamåla i härligt lite murrigt höstväder. Vi gick igenom byn Guttamåla med gamla fina hus och gårdar.Vidare fikade vi vid Stensjön som har både grillplats och badbrygga.Sjön låg spegelblank och när vi vände tillbaka såg vi stenblocken "Guttamåla oxar". Här går vi en alternativ väg tillbaka, genom skogen till Kroppasjö där vi sen går grön/gula spåret till Alljungen. Elva nöjda vandrare njöt av den härliga naturen.

Tisdagen den 8 november 

Vandring på Sännenleden
 
Denna gråmulna men varma november dag vandrade vi på leden som går mellan Sännen och Listersjön ca 4.5 km.
Vi tog oss ut till Ulvasundet där vi stannade för en välförtjänt fikapaus.

Tisdagen den 1 november

Vandring i Bastasjö

Trots gråmulet väder och höstlov samlades 21 deltagare för dagens vandring i Bastasjö friluftsområde. Denna gång följde vi det gul/vita spåret, sträckan utökades med en runda runt sjön som låg spegelblank. Fortfarande en hel del vackra höstlöv kvar på träden.

Tisdagen den 25 oktober

Vandring i Mörtsjöåsen.

Vi gick en runda på ca 4,5 km i lite gråmulet men färgsprakande Mörtsjöåsen. Vandringen gick på stigen längs Mörtsjön och Stora Åsjön där vi stannade på udden för en fikapaus. Fortsatte fram till Blekingeleden som följde en bit fram till forsen där vi vände tillbaks mot bilarna.

Tisdagen den 18 oktober.

Vandring Lyckåleden

Denna härliga oktobertisdag var vi 20 deltagare som gick 7,5 km på Lyckåleden. Vandringen utgick från Augerums kyrka och gick längs åkanten  till Johannesfors där vi stannade för en fikapaus och lyssnade på bruset från ån. Vi fortsatte till Lyckåborg där vi korsade ån och sen fortsatte på den västra sidan gick bitvis längs ån tillbaks till kyrkan. Bilden ovan tagen under vandringen,mycket vacker!

Tisdagen den 11 oktober

Vandring Vambåsa Hagmarker
 
Denna soliga lite blåsiga eftermiddag gick vandringen i från Hjorahammars gravfält ut till Själaholmen och sen fortsatte genom hagmarkerna. Vi vek av vid fågeltornet och följde sen sjön för att sedan gå en bit på Förkärlaleden. På berget hittade vi en fin fikaplats där vi kunde titta ut över sjön och en ensam häger som sökte efter något ätbart. Efter en stunds vila var det dags att gå tillbaks till bilarna.

 Tisdagen den 4 oktober 

Vandring Skärva
 
En härlig sensommardag  vi 21 deltagare som gick en 6 km lång tur i Skärva naturreservat. Nu har naturen börjat klä sig i sin vacker hösskrud, så vi njöt av alla vackra färger o konstiga svampar vi hittade. Dagen ficka intogs på en berghäll med fin utsikt över vackra Karlskrona.

Tisdagen den 27 september

Vandring Almö
 
Regnet låg över land men ute på Almö klarade vi oss helt från regn denna lite blåsiga eftermiddag. Vi var 15 vandrare som gick från parkeringen vid Hajvar längs havet ner till Tjuraviken. Vi fortsatte  mot Slätthammars  badplats där vi stannade för dagens fikapaus.
Vandringen fortsatte längs den västra sidan tillbaks till samlingsplatsen.

 

Söndagsvandring 18 september

Vandring Kalmarsundsleden

Höstens första söndagsvandring blev en 13 km lång vandring på Kalmarsundsleden. Vi var 16 vandrare som startade i Fulvik och gick till Djursvik ,vi vände tillbaka till Fulvik och där gjorde vi en avstickare ut till Örarevets naturreservat som är en två km lång rullstensås som skjuter ut i Kalmarsund. Vi passerade många fina platser utmed leden som "Båtastan", en hamn med småbåtar och gamla sjöbodar. Vi såg också flera sträck med tranor som var på väg söderut. Örarevet bjöd på fin natur med mängder av nyponbuskar som lyste med sina fina färger. Vi såg även tre brushanar som gick i strandkanten och plockade föda.Sista fikat intogs där med utsikt över Kalmarsund.

 

Tisdagen den 20 september

Vandring Sturkö

Äntligen dags för höstens tisdagsvandringar vi var 20 deltagare som samlades vid Sturkö kyrka för att gå en tur i Utorps naturreservat. Vi hade tur med vädret lite molnigt men efter en stund kom solen fram och vi kunde sitta o njuta av vårt medhavda fika vid reservatets grillplats.

Våren - sommarens vandringar

Tisdagen den 14 juni

Vandring Kvalmsö
 
Sista vandringen för denna vår o sommar blev en jättehärlig tur med sol och varma vindar. vi var 23 deltagare som gick på Kvalmsö naturreservat en runda på 8 km. Halvvägs stannade vi på klipporna på den västra sidan där pausade och njöt av medhavt fika. 

Vi tackar alla vandrare som ställt upp i vått o tort utan Er hade vi inte haft så trevliga stunder.  Trevlig sommar vi ser fram emot att få träffa er igen  i september. 

Ulla o Bitte

Tisdagen den 7 juni

Vandring Torkö
 
Vi fick en härlig vandring på Torkö ca 5km  denna härliga sommarkväll. Vi gick längs havet och beundrade utsikten över Ronnebys skärgård och  fick en härlig fikastund i solskenet  på klipporna.

Tisdagen den 31 maj

Vandring Slättanäs- Hasslöbron

Sista kvällen i maj var vi 15 deltagare som samlades på Slätthammars badplats för att gå den nya leden på västra sidan. Vi följde stranden  vandrade över klipphällar o strandängar  på vissa sträckor fick vi sällskap  av nyfikna får. Vi gick hela sträckan ut till Hasslöbron där vi gick över till östra sidan och  hittade  en plats i lä, där vi kunde stanna för en fikapaus. Vi följde leden  på den östra sidan tillbaks till bilarna en tur på ca 7 km.

Tisdagen den 24 maj

Vandring Färskesjön Jämjö.
 
Trots en regnig eftermiddag var vi 15 deltagare som trotsade duggregnet och gick en härlig tur runt Färskasjön i Jämjö. Vi gick igenom härligt skir grönskande bokskog och kunde i diset se ut över en trolsk sjö.

Tisdagen 18 maj

Vandring Sännenleden.
 
Första kvällsvandringen denna vår gick i Sänneshults naturreservat ca 4,5 km. Vi gick från den norra parkeringen längs Sännen och fortsatte ut till Ulvasundet där vi hade en härlig fikapaus. Vi njöt av kvällssol o den skira vackra bokskogen som omgav oss. Stigen fortsatte längs Listersjön och alldeles för snart var vi framme vid bilarna. 

Tisdagen  den 10 maj

Vandring på Tromtö.
 
Vi var 25 glada vandrare som gick 6 km  i den skira bokskogen på Tromtö naturreservat. Vi följde strandstigen ut till gästhamnen där vi fikade i solsken o kunde njuta av härlig havsutsikt. På tillbakavägen följde vi det gula spåret förbi herrgården och fågelsjön.

Tisdagen den 3 maj

Vandring Lyckåleden
 
En solig o fin vårdag samlades 21 deltager vi Augerums Kyrka. Vi följde den vackra leden norrut fram till Lyckåborgs bruk där vi gick över till den västra sidan av ån och gick längs åkanten tillbaks. Vi njöt av en mängd vitsippoor, kabbelekor och några nyutslagna björkar och bokar.

Tisdagen den 26 april

Vandring på Knösö
 
En varm  härlig eftermiddag vi var 23 deltagare som gick på Knösö och njöt av vitsippor o solsken. Vi satte oss på klipporna vid Säljö sund och njöt av utsikt och medhavt fika. Fortsatte vandringen längs havet fram till badplatsen en ca 5 km lång tur denna dag.

Söndagen den 24 april

Vandring Millegarne - Gö hamn - Lindö udde.

Vårens sista söndagsvandring gick en bit på leden Tusenårsresan. Vi startade vid Millegarne badplats och gick sen ner om Gö hamn vidare in i skogen , passerade Gö udde, det var väldigt blåsigt men vi gick i rätt riktning med vinden snett bakifrån. Vi gick sedan på det blå spåret som tog oss till Stora Tallen och Gö kalv. Vidare i skog och längs havet gick vi sen över Nötanabbens gravfält och även kolerakyrkogården. 12 vandrare njöt av en solig och fin dag. Vi fick se massor av blåsippor , vitsippor, grönskande träd och buskar. På hemvägen gjorde vi ett besök på Lindö udde för att än en gång titta ut över det öppna havet.

Tisdagen den 19 april

Vandring Ådalen Jämjö.
Denna varma soliga tisdag var vi 23 deltagare som vandrade i dalgången där vi kunde njuta av alla blå och vitsippor som stod i full blom. Vi stannade vid vindskyddet för en välförtjänt fikapaus.

Tisdagen den 5 april

Vandring Augerum Lösen
 
Vi utgick från Augerums kyrka och gick söder ut längs Lyckebyån. Vi gick fram till Kummelns gravfält där hittade  vi en fin plats bland stora ekar där satte vi oss o njöt av fikat, solen värmde gott så det blev en lite längre paus. Vi fortsatte genom området gick över Lösenvägen och in på en stig som vil följde norrut fram till Augerums gård.

Tisdagen den 29 mars

 
Vandring Skärva Trantorp
 
Från parkeringen tog vi det blå spåret genom skogen där fick vi  se många blå- o vitsippor i full blom.  Vi gick ner till hamnen o följde stranden till Korpanabben. Där stannade vi för dagen fikapaus. Vi fortsatte genom hagmarkerna till Trantorp o sen vidare till bilarna.
Idag var vi 24 vandrare som fick se en del vårtecken trots det lite kyliga vädret.

Tisdagen 22 mars

Lindesnäs - Skönstavik

Vi var 16 vandrare som gick Lindesnäs- Skönstavik i härligt vårväder. Vi gick längs havet och på väg mot Skönstavik såg vi både vårlök och vitsippor. Vi gick genom masonitstugeområdet där både påskliljor och krokusar blommade. Fikat intogs på badplatsen i strålande sol.

Söndagen den 20 mars 

Kalmarsundsleden

Vandring gick på Kalmarsundsleden från Dalskär till Påbonäs i tjock dimma. Vi gick mycket längs havet men det såg vi inte mycket utav. I sommarstugeområdena var det lite klarare så vi såg alla ljuvliga vårblommor som vårlök,påskliljor, krokusar och även en utslagen forsythia! Hade hoppats på en varm och solig dag men vi var ett härligt gäng på 21 vandrare som kämpade på. Framme vid Dalskärs camping intogs sista fikan innan det var dags att köra hem!

Tisdagen den 15 mars

Vandring i Tving.
Idag var vi 23 deltagares som samlades vid Skärsjöns badplats för att vandra  runt sjön. Vi gick 4,5 km på stigar o skogsvägar i strålande sol. Dagens fikapaus avnjöt i en solig skogsbacke.

Tisdagen den 8 mars

Vandring i Nättraby
I  härligt vårväder  sol o 10 grader varmt . Vi var 23 deltagare som gick genom Nättraby och fram till Marielund och vidare  upp i Ekbacken där vi satt vid det stora gravröset och fikade o njöt av utsikten. Uppe i backen hittade några utslagna blåsippor. På väg tillbaks mot bilarna gick vi längs Nättrabyån och tittade på det nyanlagda vattenfallet.

Tisdagen den 1 mars

Vandring på Almöleden.
25 glada vandrare samlades denna lite blåsiga men soliga vårvinterdag för att vandra en bit på Almöleden. Vi gick från Slätthammars badplats ut mot Hajvar, hittade en plats i lä där vi kunde stanna för fika och beundra den fina skärgårdsutsikten. Vi gick via Tjuraviken tillbaks till bilarna en total sträcka på 5 km.

Tisdagen den 22 februari

Vandring runt Askunga.

Vi träffades utanför Askunga Gårdsbutik och gick en runda förbi hagarna och genom skogen i soligt men lite blåsigt vårvinterväder.  När vi närmade oss hjorthägnet fick vi se en massa hjortar som betade i hagen. De fick syn på oss och försvann i ett huj. Vid hägnet delade gruppen på sig några gick tillbaks till bilarna,  men de flesta fortsatte och gick runan runt hägnet.  Den korta rundan var 4,5 km och den lite längre var 6 km. Denna gång hade vi besök av Rosita Studiefrämjandets representant.

Söndagsvandring 20 februari

Vandring Gripshundsleden och Blekingeleden.

På söndagsvandringen gick vi ca 11 km på Gribshundsleden och Blekingeleden. Vi startade i Ronneby Brunnspark och vandrade genom parken och vidare längs med golfbanan och ner mot Ekenäs där leden gick på cykelvägen. Vi passerade Busseviken med dom stora svartpopplarna, Bustorps gamla tegelbruk. Efter någon km gick vi in i Brunnsskogen och kom sen på Blekingeleden som vi följde till Trollsjön där vi intog den andra fikapausen i underbart solsken. Härlig vandring i omväxlande natur och fint väder.

Tisdagen den 15 februari

Vandring Mörtsjöåsen

Denna gång utgick vi från Mörtsjöåsen och vandrade längs sjön och gick sedan på Blekingeleden mot Älmtasjön. Efter 2,5 km stannade vi i en solig skogsglänta för dagens fikapaus sedan vände vi åter mot Mörsjöåsen.

Tisdagen den 8 februari.

Vandring Skärva.
I härlig soligt vårvinterväder var vi många som samlades på naturreservatets parkering. Vi gick förbi Skärva gård  fortsatte förbi Verstorp ut till Sjuhalla gård. Någonstans på vägen hittade vi en härlig solig plats i en skogsbacke där vi stannade för fika. På tillbakavägen svängde vi av vid Verstorp  till cykelbanan som vi följde tillbaks mot bilarna. Denna tur blev ca 5 km.

Tisdagen den 1 februari 2022

Vandring Bastasjö
Trots vinterväder och lätt snöfall var vi 23 vandrare som gick i Bastasjö. Vi vandrade ca 3 km på leden mot Mörtsjöåsen där var det dags för en fikapaus i skyddande granskog. Vi vände åter mot Bastasjö och bilarna.

Tisdagen den 25 januari 2022.

Vandring Jordö.
Det var många som kom med på detta års första tisdagsvandring. Idag var det  28 deltagare som fick en fantastiskt fin solig eftermiddag. Samling på parkeringen till Slätthammars bm marsarsdplats därifrån gick vandringen mot Jorsö naturrestervat som vi passerade igenom. Turen gick vidare mot  badplatsen på Jordö, där vi stannade för fikapaus. Därefter fortsatte vi vägen fram till Almöleden och förtsatte den  fram till Slätthammar där vi kunde njuta av en härlig solnedgång.Du ser bilden ovanför.

Söndagen den 23 januari 2022 

Vandring Torsåsleden.

Årets första söndagsvandring blev 13 km på Torsåsleden från Iglasjön till Ulvasjön och tillbaka. Vi var 18 vandrare som njöt av härliga skogsstigar, isbelagda sjöar och ett underbart väder med en sol som visade sig emellanåt som vid den uppskattade fikapausen tex!

Bilder från vandringarna 2022

Tromtö maj 22.jpg
Söndagsvandring gö 24 april2022.jpg
GÖ Söndag 24 april2022.jpg
Tisdagsvndring2202001.jpg