Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tisdagsvandringar

Rapporter från tisdagsvandringar våren o försommaren 2016 och 2017.

Tisdagsvandringar våren o sommaren 2017

Den 3 maj började våra tisdagsvandringar.Första kvälls vandringen gick till  vitsippornas tid på Tromtö,då även bokskogen stod i knopp.Vi lyssnade till fågelsång och såg några hägrar i kollonin.

Sedan har vi besökt Mållsjön och Träsko Elofs udde,fortsatte vidare på en vandringsled där vi passerade en linbasta och senare även Massa-Kajans boplats. Det finns än idag spår efter en primitiv bostad som var bebodd för ca 130 år sedan.I en skeva mellan två lodräta bergssidor på ett par flyttblock som i vinkel möter varandra finns en urgröpning som en gång varit en bostad för en kvinna som kallades Massa-kajan. Trevlig vandring i sol och nyutslagen bokskog.

Tredje tisdagen samlades vi på parkeringen i Skärva och gick en härlig runda i solsken.Vi fick se och intervjua en konstnär som gjorde härliga garninstallationer i skogen nedanför herrgården.

Nästa tur blev en jättehärlig försommar vandring på Spjälkö och Saxemara i Ronneby.Göran Olsson var värd för denna vandring och visade oss sina fina orkidé ställen.Vi gick i skog och hav och fick se många växter och fåglar. 

Nästa vandring var på Almöleden solen lyste och vindarna var kraftiga men varma. Vi hittade en plats i lä där solen lyste på oss när vi intog vår medhavda matsäck.

 

Är du intresserad att följa med? Ring Ulla 0708-165370 eller Bitte 0455-47928 så berättar de gärna mer.

Vandringar under 2016

Under året 2016 har flertal vandringar genomförts. Första vandringen var på Wämöleden(ca 10 km). I mitten av januari var det Midnattsvandring, i Alljungen med ett rekordantal vandrare. Vi fortsatte med vandring i Bastasjö till Mörtsjöåsen (ca 8 km).Sedan blev det Torsåsleden etappen mellan Iglasjön och Ulvasjön (ca 10 km). På Ivön blev nästa vandring tillsammans med Friluftsfrämjandet i Kristianstad. Sedan startade "tisdagsvandringarna" då vi vandrar i våra närområden. Vi träffades åtta tisdagar med ca 10 deltagare och detta är en förberedelse inför vandring i Jämtlandsfjällen för det som vill. Höstens vandringar började på Aspö. Orions spår i Jämjö blev nästa vandring och senare fortsatte vår vandring på Torsåsleden mellan Stora Hyltan och Iglasjön. Sista vandringen gick längs gröna spåret i Alljungen, med möjlighet till bastubad och avslutning med glögg, tomtegröt och skinkmacka.