Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar hösten 2020

Rapporter från höstens månadsvandringar.

Decembervandring

Årets sista vandring gick traditionsenligt på våra spår i Alljungen. 30 vandrare slöt upp denna grå andra advent. Vi delade upp oss i tre grupper som höll avstånd. Framme vid stugan i Alljungen bjöd föreningen på glögg och grillad korv.Tack för i år och varmt välkomna i januari 2021.

Novembervandringen

Söndagen den 8 november gick vandringen på Blekingeleden . Vi var 15 deltagare som gick från Ggagnekulla till Mästaremåla och tillbaka i skiftande terräng. Flertal gånger gick vi över Lyckebyån med ett stilla flöde av rinnande vatten.Vi intog sista fikat vid Dalsjöns badplats. Härlig vandring i grått novemberväder.

Oktobervandring

Söndagen den 11 oktober gick vandringen till Aspö som bjöd både på sol och regnskurar. 10 vandrare fick uppleva en höstlig skärgårdsö. Vi gick från färjeläget,passerade havsbadet och första fikan intogs i Lökanabbens båtklubbs altan i strålande sol. Vi fortsatte mot kastellet längs stranden och vek av uppmot ön, innan kyrkan vek vi in i skogen och gick på stigar till färjan. Mycket trevlig vandring.

Septembervandringen

Söndagen den 13 september var det dags för höstens första månadsvandring. Det var många som ville hänga med ut denna dag vi var 16 deltagare som träffades vid färjeläget i Yttre Park för att gå ombord på linfärjan till Ytterön. I det soliga o blåsiga vädret gick vandringen på stigar o vägar över Ytterön o Hästholmen. Vid Kjortelviken stannade vi på berghällarna o intog dagens första fika. Sedan gick vi över till badplatsen i Buddevik på andra sidan ön och beundrade utsikten över den delen av skärgården. Vi fortsatte och kom så småningom fram till Hästholmens båtvarv och då var det dags för andra fikapausen som vi avnjöt i solskenet och med en fantastisk skärgårdsutsikt. Efter det traskade alla mätta o glada tillbaks till färjeläget.

Bilder från vandringarna

Drottningskär höst.jpg
Image.jpg
thumbnail_Image.jpg