Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyr 2018

Sammanfattning av 2018 års äventyr

Teknikcykling i Alljungen

Vi träffades ett tjugotal personer denna vackra vårdag i mars och hade teknikcykling vid vindskyddet i Alljungen. Här kunde barnen cykla en snitslad bana samt avsluta med en långcykling. Därefter tände vi som vanligt grillen och åt/ fikade. En härlig dag!

Vandring på Tromtö

I maj besökte vi Tromtö naturreservat där vi i lätt regn tog oss fram till hägerkolonin som ligger ute på udden. Fika under egenbyggt regnskydd och stilla vatten förgyllde dagen. En mycket vacker vandring!

Cykeltur på Verkö

I augusti cyklade vi från Verköskolan till klipporna ut mot Knösö. Där hade vi lite teknikcykling samt badade och fikade innan vi cyklade hem igen.

Besök på Björketorp

I september åkte vi till Björketorps gård där vi parkerade bilarna. Sedan gick vi till Björketorpstenen och dit kom riktiga vikingar och berättade hur det var att bo och leva på vikingatiden. Därefter gick vi tillbaka och fick en guidning av Björketorps gård. Äventyret slutade med glass!

Orientering och pyssel

I oktober träffades vi i Alljungen. Vi inledde med att ett par orienterare förklarade hur man orienterar. Sedan var det en skattrunda i form av en orientering med stationer. Avslutningsvis hade vi höstpyssel där man kunde göra sin egen pumpa, skapa något med löv/kottar/kastanjer.

Bilder från Äventyren

ÄfMTB2.png
ÄfMTB4.png
ÄF ht18.jpg
Björketorp ÄF ht18.jpg
äf 18.jpg
Pyssel Alljungen ÄF ht18.jpg