Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Funkismulleledare får Gösta Frohms Stipendium 2022

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse delar årligen ut ett stipendium till en person eller grupp som har gjort en nyskapade insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn. I år är det Ewa Palm, från Friluftsfrämjandet Södertälje, som tilldelas Gösta Frohms stipendium på 10 000 kronor.

2016 startade Ewa funkis-Mulle, sedan funkis-Strövare och funkis-Lufsare. Därmed öppnades skogen för barn med funktionsnedsättning och deras föräldrar. Ewa utmärker sig med sin entusiasm och positiva energi säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Ewa har underlättat för föräldrar och barn som inte har vågat sig ut själva att komma ut och upptäckta en ny värld i sin egen takt och med trygga ledare. Konceptet har spridit sig vidare till flera lokalavdelningar och skapat en ny möjlighet till aktivitet för dessa familjer inom Friluftsfrämjandet.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.

Stipendieutdelningen äger preliminärt rum 17 september 2022 på Lida Friluftsgård.

Mer om Gösta Frohms Skogsmullestiftelse 

Kontakt:

Jill Westermark,

Ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse

E-mail: jill.westermark@gmail.com

Telefon: 070-7870452

E-mail Skogsmullestiftelsen: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se