Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Grenledare i Sollentuna får Gösta Frohms Stipendium 2023

2023-08-22

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse delar årligen ut ett stipendium till en person eller grupp som har gjort en nyskapade insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn. I år är det Marie Lantz från Friluftsfrämjandet Sollentuna, som tilldelas Gösta Frohms stipendium på 10 000 kronor.

"Marie har varit mentor för nya ledare och med sin entusiasm för friluftsliv bidragit till att inspirera många deltagande föräldrar att ta steget till att bli ledare och starta nya grupper. Genom sitt arbete på gräsrotsnivå har Marie bidragit till att driva den starka tillväxt som Sollentuna lokalavdelning haft under de senaste åren", säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Maries mentorskap för nya ledare har varit avgörande för att få ledarna att vilja fortsätta. Maries framgång med lokalavdelningens verksamhetsutveckling beror på hennes starka känsla för vikten av barns friluftsliv och engagemang för Skogsmulleverksamheten.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.

Stipendieutdelningen äger rum 23 september 2023 på Lida Friluftsgård.

Kontakt:

Jill Westermark
Ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse
Telefon: 070- 787 04 52
E-mail: jill.westermark@gmail.com

Ylva Ågrahn
Presskontakt Friluftsfrämjandet
E-mail: ylva.agrahn@friluftsframjandet.se

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 108 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation. De senaste fem åren har antalet medlemmar ökat med cirka 35 procent. ”Skogsmulle och skogens värld” är Friluftsfrämjandets verksamhet för barn mellan 0–7 år.