Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skrev Skogsmulle-pjäs för barn i staden – tilldelas Gösta Frohms Stipendium

2021-03-26

Gösta Frohms Skogsmullestiftelses stipendium 2021 går till Ingela Nyberg, ideell ledare i Skogsmulle och skogens värld, Friluftsfrämjandet Örebro. Hon tilldelas stipendiet om 10 000 kronor för en nyskapade insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.

–Ingela Nyberg får Gösta Frohms stipendium för att hon på ett kreativt sätt utvecklar aktiviteter för barn med Skogsmulle och hans vänner genom verksamhet under varje årstid. Ingela har skrivit en pjäs om Skogsmulle och naturen som ska spelas för barn i stadsområden som annars har svårt att komma ut i naturen. Pjäsen ska spelas av teaterintresserade ungdomar i en skogsglänta i sommar, säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.

Stipendieutdelningen äger rum under september 2021. Tid och plats meddelas senare.

Kontakt:

Jill Westermark,

Ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse
Telefon: 070- 787 04 52

E-mail: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se