Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vinterns familjedagar 2024

Plurr, eldning, korvgrillning och Mulles äventyrsbana. Vi hade tur med vintervädret när vi ännu en gång medverkade i ”Vintermys” vid Sjöängen tillsammans med villaföreningen i januari.

Snö och is gav tillfälle till vinterlekar, skridskotur på Drevviken och många plurr i vaken. Många familjer från området hittade dit och deltog aktivt i aktiviteterna. En TVM-grupp lärde ut hur man gör eld med tändstål och alla som prövade lyckades göra små brasor på stranden. Tre duktiga vinnare i frågetävlingen ” Vad vet du om is- du kan vinna ett pris” med många kluriga frågor som alla skridskoåkare  på sjöis behöver veta 1:a pris var presentkort i Farsta centrum, 2:a pris en livlina och 3:e pris isdubbar.

Några veckor senare bjöd vi in till Sundby med ett liknande program. Då låg det åter ett tunt snötäcke och pulkabacken kunde användas och isen på Orlången var 40 cm tjock och där var banan plogad. Med stor möda lyckades Rune såga upp vaken för provplurr. Han gick noga igenom vilken utrustning man behöver för att klara ett plurr och hur man beter sig för att ta sig upp ur en vak. Sex modiga kvinnor och män hoppade i vaken och lyckades ta sig upp utan missöden. Sedan väntade kylslaget byte av kläder på land. Efter lekar i Mulles äventyrsbana eller plurr smakade det gott med grillad korv och varm äppeljuice. Familjerna gick också tipspromenaden som handlade om allemansrätten. Tänk att så många var osäkra på frågan om vilka blommor som är fridlysta i hela landet. Friluftsfrämjandets tipspromenader ökar kunskapen om naturen och allemansrätten och vår egen frågetävling om is ger värdefull kunskap.

Tack alla medverkande ledare som bidrar till att vi kan ordna dessa trevliga familjedagar.

 

Gunilla Andér, styrelseledamot och vandringsledare