Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Det blev många fina turer…


Denna säsong togs de första trevande skären på Brosjöarna redan i slutet av November vilket med tanke på klimatförändringarna mottogs med glädje och säsongen har varit fantastisk. Vi har åkt 39 utlysta turer. En  populär tur var Kungsängen  in till Stadshuset. Det var länge sen vi kunde åka den sträckan. Ni som varit med håller nog med om att det är en väldigt speciell känsla att stiga iland nedanför tornet efter obligatorisk fotografering på isen. Andra populära mål var Gripsholmsviken som varit fin under en lång period i år. Viken är känd för sina många svåra råkar men dessa höll sig borta i år. Besök vid Gripsholms slott och utflykter på Björk-och Prästfjärderna har gjorts flera gånger. Kan man sen avsluta med fika på Taxinge slott känns det inte helt fel. Många nöjda deltagare har iakttagits vid återkomsten till Huddinge med ett leende på läpparna efter en härlig dags skrinnande på fina isar, ganska ofta denna vinter under medvindsturer. Antalet kursdeltagare på nybörjarkursen och vid plurrövningarna har varit rekordstort. Hoppas ni som deltagit återkommer till flera turer!
På minussidan noterar vi ett plurr i det beryktade Ormsundet men eftersom ledaren  som all vet åker ledaren 10 m före gruppen så det blev bara en som badade och tog sig upp lätt. Incidenten belyser hur viktig avståndsregeln är!
Värre var att  pga stora temperaturväxlingar var issprickor vanliga under några veckor. Eftersom det också samtidigt kom lite snö var det svårt att se farliga sprickor. Detta ledde tyvärr till att en deltagare föll på vår hemmasjö Orlången och bröt lårbenet. Stor eloge till deltagarna som deltog i räddningsarbetet och räddningstjänsten som fungerade perfekt.

En erfarenhet är att det är väldigt bra att på ryggsäcken ha ett liggunderlag som man kan använda för att hålla en skadad varm men också till att kunna dra en skadad till land  på
Dags att lägga undan skridskorna och köra igång kajakträningen så ses vi i höst när den stora vakens tid åter igen tar slut!

Rune Lindqvist
Grenledare långfärdsskridsko

karta[71].jpg råk[77].jpg