Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Anders går i pension

2024-06-13

Anders Ericson har skött det dagliga arbetet och hållit ställningarna på vårt kansli i Friluftsfrämjandet Huddinge i många år. Och nu är det dags att gå i pension.

Hur länge har du jobbat här och hur kom du hit?
- 29 år och 9 månader. Jag tänkte då, att jag gärna stannar några år på det här jobbet - och det blev nästan trettio!

Anders kommer från en socken norr om Bengtsfors i Dalsland. Hemma fanns faktiskt två volymer av På skidor, har han kommit att tänka på senare.

- Men när jag själv flyttade till Huddinge 1993, visste jag inte vad Friluftsfrämjandet var.

I början arbetade Anders på Huddinge kommun. Ganska snart blev han tipsad om ett ledigt jobb som kontorist på Friluftsfrämjandet, och började här i september 1994.

Hur har jobbet förändrats under årens lopp?

- Från skrivmaskin till dator, till att börja med. Och med internet förstås, från millennieskiftet ungefär. Pappershanteringen var ju väldigt omfattande förr, vi skickade ut all information, anmälningsbekräftelser, protokoll och mycket annat per post. Det gick åt mycket frimärken.

- De fina barnryggsäckarna, som togs fram av ett företag här i Huddinge, sålde vi också många av under några år.

Vad tycker du har varit särskilt roligt och viktigt?

- All kontakt med ledare och medlemmar har jag uppskattat, och kanske särskilt för barn- och ungdomsverksamheterna. Barnen är ju framtiden! Det är roligt när man till exempel träffar människor som själva varit med i Skogsmullegrupper, och som nu låter sina egna barn vara med där. Det är roligt att se under åren hur verksamheten växt i lokalavdelningen, tack vare alla duktiga ledare vi har och har haft.

Vad ser du fram emot att göra, nu när du får mer ledig tid?

- Jag gillar att måla och teckna, men också att läsa, både skönlitteratur och fackböcker, och se film, konstutställningar och museer. Jag är intresserad av många sorters kultur helt enkelt – däremot inte av sport. Också förstås att vara ute i vår underbara natur!

- Och om jag får önska något, så hoppas jag att Huddinge lokalavdelning finns kvar år 2062, så att de som är med då kan fira hundraårsjubileum!

 

Berättat av Anders Ericson för Kerstin Söderström