Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vinterns skidskola i Flottsbro 2024

Vilken härlig säsong vi har haft – och då har vi ändå den härliga vårskidåkningen kvar att se fram emot …

I år har det varit rekordstort intresse för skidskolan och redan 15 minuter efter det att bokningen öppnade för säsongen hade 475 deltagare bokat lektion. I år har vi varit cirka 75 skid- och snowboardledare som hjälpt cirka 900 elever – allt från nybörjare till svarta grupper, från 4-åringar till ungdomar och vuxna –- som med skidglädje tagit sig upp och ner för backarna. I år blev vi även rekordmånga nya aktiva alpina ledare, med hela 18 nya hjälpledare på skidor och 6 nya hjälpledare på snowboard som gick introduktionskurs i januari 2024.  

Vi var hela 53 alpina ledare som sparkade i gång säsongen genom att åka på upptaktsresa till Åre i december. Då var det kallt (-31 °C), men inspirerande ”komma-igång-på-skidor-clinics” under en långhelg. Vi har haft ett 15-tal yngre skidledare som haft skidlektioner på helgerna, och som också träffats en gång i veckan hela vintern för att utveckla sin åkning med andra unga ledare.

Förutom helgkurserna har vi även haft kurser på onsdagar/torsdagar med grupper både för barn och vuxna, och framför allt Freeskiers som har växt med flera grupper både på onsdags- och torsdagskvällar. Vi har som vanligt kört fortbildning för våra ledare på våra kvällsclinicar i backen, men också lite olika evenemang som ”prova-på-snowboard” och ”prova-på-Freeskiers”.

Vi anordnar tjejkväll den 12 mars och har även haft sportlovsgrupper och intensivkurs helgen v10. Dessutom drar Freeskiers-gänget till Romme den 9 mars. Åter igen en lyckad säsong tack vare alla våra fantastiska ledare!

Bokningen till skid- och snowboardskolan inför vintern 24/25 öppnar preliminärt söndagen 1:a advent 2024 kl. 9:00. Mer info kommer på vår webbsida och uppdateringar om skidskoleverksamheten sker löpande på vår Facebooksida. Följ oss gärna! 

 

Vi söker alltid efter nya ledare både på skidor och snowboard – är du intresserad? Tveka inte att kontakta oss på skidskolan@huddingeskidskola.eu 

 

Friluftsfrämjandet Huddinge Alpin i media:

Åka skidor

Mitt i

 

Alpina grenledarna