Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Behöver du en klätterkompis i vinter?

Bli starkare, vigare och smartare med jourhavande klätterkompis

Har du grönt kort i klättring men saknar klätterkompisar? Kom och klättra med Bergsidan på måndagar.

Vi är nog många som lättare kommer i väg till klätterhallen om vi får en chans att träna tillsammans med andra, säger Henrik Tengelin, som är klätterledare i Bergsidan.

Under sommarhalvåret är han ledare i Bergsidans verksamhet med utomhusklättring. Det ordnas klätterutflykt till någon av Stockholms klippor de helger vädret tillåter. I slutet av oktober blir det för kallt, och då brukar Bergsidan i stället bjuda in till inomhusklättring en gång i veckan.

Måndagar 18:30 är din jourhavande klätterkompis på plats på Klättercentret vid Telefonplan. Henrik Tengelin brukar ha en Bergsidan-tröja för att vara möjlig att upptäcka i klätterhallen, som är välbesökt.

Deltagare betalar inträde och hyr eventuell utrustning själva i kassan. Förutom att vara med i Friluftsfrämjandet ska du ha minst grönt kort. Det visar att du har gått en klätterkurs inomhus och att du känner till grundläggande säkerhetsrutiner í en klätterhall och kan säkra någon annan med rep.

Utöver det finns inga krav på din nivå som klättrare. Formen påminner egentligen mer om ett kompisgäng som tränar och skrattar tillsammans än en organiserad träning, förklarar Henrik.

- Det är roligt att det har varit en sådan bredd på deltagarna under hösten. Några har varit jättestarka, andra tog grönt kort för länge sedan och har hållit upp sedan dess. Det spelar ingen roll! Alla kan hitta sin utmaning, säger han.

Gruppen värmer upp tillsammans med lättare klättring, sedan ser Bergsidans ledare till att alla har någon att dela rep med. Henrik Tengelin beskriver inomhusklättring som den ultimata träningsformen.

- Det här är visserligen ingen planerad teknikträning, men som ledare tycker jag att det är viktigt att entusiasmera och pusha folk. Klättring kan få dig att utvecklas på många fronter. Med tiden blir du smartare, vigare och starkare, säger han.

 

Läs mer om Bergsidan

Åk skidor och klättra med oss! Läs mer om våra aktiviteter och resor på bergsidan.se eller på Bergsidans Facebook.