Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Häng med till fjällen

Ni som vandrat i fjällen vet hur fantastiskt det är. Ni andra har fina upplevelser som väntar!

Man brukar säga att en fjällvandring är en lisa för själen. Det stämmer bra. Man vandrar några timmar varje dag. Utsikten är nästan alltid magnifik och nästan bedövande i sin skönhet. Man har gott om tid att reflektera över vad man ser och hör och samtidigt vässa sina sinnen för att maximera upplevelsen. Det gäller att inte missa Kungsörnen som seglar högt däruppe men inte heller favoritblomman Isranunkel som samlar kraft i sju år för att klara av en blomning och alltid återfinns på hög höjd där snön just smält bort. VI vandrar i en lagom stor grupp på 10-12 personer som snabbt bildar ett team. Vi vill inte vara flera eftersom det då är svårt att få plats i vindskydden där vi ibland rastar om vädret skulle trilskas men oftast sitter vi ute och äter vår lunch invid en jokk som bidrar med kallt gott vatten och kanske Sareks snöhöljda toppar i blickfånget. VI tältar som regel nära en fjällstuga så att deltagarna kan välja mellan tältning och stugboende. Dagsetapperna är ju beroende av avståndet mellan stugorna men ligger oftast kring 15km. Det gäller att klara den sträcken med sin ryggsäck. Moderna utrustning är lättare än äldre. Några vandrar med bara 10kg på ryggen och saknar inget och mer än 15kg brukar ingen behöva. Själv väljer jag alltid tält. Att vakna i morgonljuset, öppna en flik av tältduken och titta ut över t.ex någon av Padjelantaledens blånande sjöar eller forsar tillhör livets bonusstunder.
FF Huddinge har arrangerat fjällturer sen många år både sommar och vinter och turerna blir alltid snabbt fulltecknade så det gäller att boka sig snabbt! Årets vintertur är sen länge fulltecknad men vi räknar med att arrangera minst en sommartur även i år i månadsskiftet juli augusti när vädret brukar vara som bäst i fjällen. Inget är ännu bestämt om var vi skall vandra-det finns många fina leder att välja bland. Har du inte markerat intresse för fjäll i databasen så gör det. Vi brukar skicka ut ett mejl till alla som markerat intresse för att ni skall hinna först med att boka er till turen. Man loggar in på FF Huddinge ,klickar Mina uppgifter och där markerar man rutan för fjäll sommar och fjäll vinter och sparar.
Jag vet att många delar mitt fjällintresse och jag hoppas givetvis att vi skall bli fler som vill kombinera naturupplevelse välgörande motion och trevligt sällskap

Rune Lindqvist

Grenledare fjäll