Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Familj

Höst-bras-mys – allt du behöver för en härlig höstkväll

Med höstmörkret tar värmeljusen åter sin populära plats i hemmet – nu är det lätt att automatiskt vilja gå i ide. Men enligt Friluftsfrämjandets TVM-are är det minst lika mysigt att burra in sig i en filt vid ett lägerbål i skogen – med vänner eller familj. Inför din egen myskväll runt brasan med hjälp av TVMarnas bästa tips!


Extra mycket friluftsliv – spela Höst-frilufts-bingo

Hösten är en tid där många längtar ut mer än någonsin. Vi vill fånga så mycket ljus vi bara kan både vardagar som helg. För att ge lite inspiration bjussar vi på ett litet friluftsbingo – höst-edition. Ta med dig vänner, bekanta, familj eller bara dig själv och ha så roligt!


Boktips för små äventyrare

Sagor och skog – visst hör det ihop? Prova att ta med boken ut – till tältet, fikapausen eller stunden vid elden. Låt dig inspireras av såväl nyheter som klassiker bland höstens bästa boktips.


Skogsmulles höstpysseltips – med naturens material

Kastanjespindlar och lövkronor. På hösten ger naturen kanske världens finaste present till kreativa pysselhjärnor och pysselfingrar – fallet naturmaterial. Här är några tips på hur du kan pyssla in hösten och dekorera med den hemma!


Laga Krabbelurer med höstäpple

Älskade höst. Ge er ut i den friska höstluften, samlas runt elden och stek Krabbelurer. Det är något av det godaste som finns: smaken är som en blandning av pannkaka och sockerkaka. Vad passar bättre som höstkrydda än lite äpplen?


Skogens dörr till Sverige

Friluftsfrämjandet i Höganäs har regelbundet familjeträffar där familjer och ensamma ungdomar som är i asylprocess får möjlighet att möta både varandra, familjer från orten och naturen. Ibrahim kom från Syrien för ett par år sedan och leder nu tillsammans med Lovisa träffarna, som en självklar länk mellan arabiskan och den svenska skogen i vackra Kullaberg.


Spela frilufts-bingo i sommar

Sommaren är som gjort för friluftsliv – naturen är i full blom och dagarna är långa! Sommaren till ära har vi knåpat ihop ett litet friluftsbingo. Ta med dig vänner, bekanta, familj eller bara dig själv och ha så roligt!


Hinner du inte till skogen - upptäck parken

Att spendera mer tid ute i naturen behöver inte vara tidskrävande eller svårt. Om skogen råkar vara snäppet för långt bort för dagen – flytta ut äventyret eller middagen till en park eller spännande kulle precis i närheten av där ni bor!


Fira sommaren med Skogsmulles hinderbana

Skogsmulles hinderbana är ett naturäventyr som kan skapas oavsett hur naturen omkring dig ser ut. Ett perfekt helg- eller sommarkvällsäventyr för hela familjen. Skriv ut och sätt upp på studs!


Vårens bästa (?) recept: nässelsoppa på stormkök

Soppan är perfekt friluftsmat – ger lite värme medan man sitter still efter allt upptäckande, och dessutom lätt att ta med i en termos. Nässelsoppa är en historisk vårklassiker, fylld av vitaminer och järn – här är ett recept att inspireras av!

Visa ytterligare 10 sidor