Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsprofiler

Inget är omöjligt

För många känns friluftslivet ouppnåeligt. För den som sitter i rullstol kan hindren tyckas oöverstigliga för att komma ut. Det vill Anders Andrae råda bot på. Med sin förening Skogstur tar han med personer med funktionshinder ut i naturen.


En kul 50-årskris

Småbarnsåren är över och I Ur och Skurpedagogen Therese Hård af Segerstad såg möjligheten till nya äventyr. Alpina bandet, att ta Sveriges samtliga 13 toppar över 2000 meter, var tanken. Men resultatet blev något helt annat.


Eldsjälar i Eskilstuna

Från att vara nära att lägga ner föreningen till en verksamhet som sjuder med ny gnista. Eskilstuna lokalavdelning har hittat glöden på nytt och vill gärna att fler ska hitta glädjen i friluftslivet.


Över öppen eld

I tusentals år var elden människans enda sätt att laga mat. Kocken Niklas Ekstedt utforskar konceptet med öppen eld på sin restaurang – men allra helst ute i skogen i sällskap med sin familj. För bakom kockförklädet klappar ett friluftslivshjärta som alltid väljer skogen framför stan.


Vita, blå och gröna bandet under samma år

För jämtlänningen Lina Hallebratt är ingenting omöjligt. Under åtta månader har Lina skidat, paddlat och vandrat det vita, blå och gröna bandet, över 500 mil. Hon är den första personen som har genomfört alla tre banden under samma år. 2015 blev hon utnämnd till Årets Kvinnliga Äventyrare, där Friluftsfrämjandet sitter i juryn.


Cykeläventyret som gav Johanna minnen för livet

300 mil på cykel genom Europa, från Gdansk till Aten. Under sommaren 2016 genomförde Johanna Johansson sitt drömäventyr. Hon cyklade genom sju länder och mötte upp sju andra kvinnor, och tillsammans genomförde de sju miniäventyr.


Tonåringens drömäventyr

Att dagligen äta musslor och att tälta på en öde ö i en hel månad, är inte varje tonårings sommarlovsdröm. Men när trettonåriga Wilma Kjellkvist bestämmer så är det just det hon vill. Med det viktiga tillägget ridning varje dag.


Friluftsliv för alla. På riktigt.

Ett friluftsliv som på riktigt är tillgängligt för alla. Det strävar friluftsfrämjaren Babek Toloe efter. – Naturen struntar i vem du är och var du kommer ifrån. Den skiter i om du är kristen, muslim, jude eller ateist. Den behandlar dig lika oavsett.


Nyfiken på: Robin Trygg

I två år hade han bara en dröm, ett fokus, ett mål i livet. På 30 sekunder förändrades allt. Möt Robin Trygg som fick sin Everest-expedition avbruten av en av de största jordbävningarna i modern tid. Och ett rejält uppvaknande på köpet.


Modigt i bergen

På sociala medier kallar hon sig @modigajohanna. Själv vill hon inspirera fler att våga ta för sig i bergen. Nu har Johanna Nygård själv precis vågat hoppa av ett reklambyråjobb i Stockholm, packa väskan och flytta till fjällen. För att leva sin dröm och satsa helhjärtat på outdoorbyrån Systrar i bergen.

Visa ytterligare 1 sida