Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Ett besök till naturens pärlor

2018 kom våren med värme och grönska och för Lars Hallgren, fjälledare i Enskede lokalavdelning, och en förfrågan om att leda en ny typ av äventyr – Nationalparksresor. Resan som tog deltagarna till en världsarvsgård, mysiga vandrarhem och såklart den unika upplevelsen bara en nationalpark kan ge – den vackraste naturen du kan hitta.


Vått & vackert i klippornas rike

På den bohuslänska graniten får Friluftsfrämjargruppen känna på västkustens alla sidor. Under tre dagar längs Soteleden är vädret mera påtagligt än på de tallbevuxna hemmaöarna i Stockholms skärgård. Här bjuds på mer vind, väta och spektakulära solnedgångar


Kunglig blomsterprakt – orkidévandring på Öland

Natur, kultur och blomster, och då särskilt orkidéer,är fokus när Mälaröarnas lokalavdelning bjuder intill weekendvandring i rojalistiska spår. Följ med Friluftsfrämjandet i jakten påde fridlysta kronjuvelerna på Ölands alvar.


Ett påskäventyr på Upplandsleden

Innan vandringssäsongen riktigt vaknat tog vi oss ut på en underbar påsktur på skaren. Långbord med ägg och sill är bytt mot övernattning i en koja mitt i den djupaste Uppländska skogen.


En klassiker i Danmark

Att vandra i Danmark, när Sverige bjuder på så mycket fint, kan det verkligen vara något? Särskilt om man är rutinerad vandrare och van vid både fjäll och långa dagsmarscher. Magasin Friluftsliv skickade iväg Sofia Johansson från Friluftsfrämjandet Sjöstaden-Sickla för att testa och fick en rapport om både vackra vyer och verkliga vänner.


Därför ska du vandra

Varför vill så många vandra egentligen? Om du inte är helt övertygad ännu, då ska du fortsätta läsa. För här kommer 7 argument om varför du faktiskt också ska ge dig ut och vandra, högt eller lågt, långt eller kort. Du kommer inte att ångra dig.


Vandring på Sörmlandsleden

Friluftslivet behöver inte alltid sökas långt bort. Ta bussen till Sörmlandsleden. Mitt i vildmarken med storstaden alldeles intill.