Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Snö

3 tips på roliga äventyr för hela familjen – i snön, backen och skogen

Naturen är en oändlig upptäcktsplats för äventyr. Lägg till högar med kramsnö och fantasin tar sig längre ut i spåren. På fjället, i skogsgläntan eller runt husknuten – äventyren hittar vi överallt. Här får du några tips fyllda med naturglädje.


På vintertur med lättlagad friluftslunch

När fingrar helst inte lämnar vanten i onödan, är det skönt med friluftsmat som går snabbt. Följ med på en vintrig skidtur, där den enkla friluftsmaten får sätta guldkant. Med dig får du två goda, prisvärda och snabba recept – vare sig du förbereder maten hemma eller tar med stormköket.


Hopp och studs på Vitberget

Det sägs att Skellefteås bästa parkåkning finns på Vitberget. Friluftsfrämjandet driver skidbacken mitt i stan, där man hellre peppar varann till att våga försöka än att skratta åt varandras misstag.


Till topps i Hemavan

I Västerbottens fjällvärld finns en alpin pärla med obegränsade möjligheter. Branta rännor, böljande fjäll och glest bland fjällbjörkar och folk. Hemavan är en dröm för toppturare – om det bara finns tillräckligt med snö …


Skogsmulles vinterhinderbana

Vill du fylla på idélådan med roliga saker att hitta på i vintern? Skogsmulle bjussar gärna på sin vinterhinderbana. Funkar helbra för den som vill pausa från skidor och skridskor, eller bara upptäcka naturen, parken eller trädgården på ett annorlunda sätt.


Fika ute – alltid bäst

Att sitta i en snögrop med solen i ansiktet medan snön sakta smälter kan kännas som meningen med livet. Lägg till något varmt att dricka, något enkelt att äta, varsågod – Friluftsliv dukar upp tre fika-favoriter för sköna vilostunder i vinter.


En skiddag för alla

För familjen Kuusk Engström är skiddagen på Kungsberget ovärderlig. På det vintervita berget kan de äntligen dela glädjen av farten och vinden.Tillsammans med Friluftsfrämjandet och varandra utmanar de isiga gupp och svajande liftar.


Älskade norrsken!

En gnistrande klar vinternatt norr om polcirkeln har du störst chans att se det. Ett fladdrande magiskt sken som hänfört oss människor genom århundradena, långt innan vi ens visste vad det var. Magasin Friluftsliv tipsar om tre norrskensupplevelser som tar dig närmare det färgstarka ljuset på himlen.


Känsla för snö

Längtan efter de små flingorna som sakta lägger sig på nästippen. Ljudet som dämpas när du sitter bland granarna i en nysnöad skog. Knarret från skorna vid minus 10 när du promenerar. Skidor som försvinner under puder på en fjällsida.


Topptur for dummies

Svettigt uppför och skakigt nedför. Och ett enda åk på en hel dag. Är det underbart eller bara knäppt? Följ med Friluftsliv på en jungfrufärd på topptursskidor.

Visa ytterligare 3 sidor