Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Snö

Fika ute – alltid bäst

Att sitta i en snögrop med solen i ansiktet medan snön sakta smälter kan kännas som meningen med livet. Lägg till något varmt att dricka, något enkelt att äta, varsågod – Friluftsliv dukar upp tre fika-favoriter för sköna vilostunder i vinter.


Älskade norrsken!

En gnistrande klar vinternatt norr om polcirkeln har du störst chans att se det. Ett fladdrande magiskt sken som hänfört oss människor genom århundradena, långt innan vi ens visste vad det var. Magasin Friluftsliv tipsar om tre norrskensupplevelser som tar dig närmare det färgstarka ljuset på himlen.


Känsla för snö

Längtan efter de små flingorna som sakta lägger sig på nästippen. Ljudet som dämpas när du sitter bland granarna i en nysnöad skog. Knarret från skorna vid minus 10 när du promenerar. Skidor som försvinner under puder på en fjällsida.


Topptur for dummies

Svettigt uppför och skakigt nedför. Och ett enda åk på en hel dag. Är det underbart eller bara knäppt? Följ med Friluftsliv på en jungfrufärd på topptursskidor.


Mer tillgänglighet i skidbacken

Friluftsfrämjandet har länge bedrivit skidskola inom funktionell skidåkning för deltagare med funktionsnedsättningar av olika slag. Nu utökas verksamheten, så att ännu fler ska få möjlighet att åka skidor!


Sveriges största snöskolopp

Friluftsfrämjandet i Härnösand arrangerar Snöskoloppet för fjärde året i rad. Den 26 februari blir det stor folkfest på berget vid Vårdkasens friluftsområde med över 90 deltagare, korvgrillning och prisutdelning. Alla kan delta, gammal, ung, mormor, farfar, barnbarn och hundar!


Vägen tillbaka

Från skidhatare till njutande motionsåkare på en enda vinter. Går det verkligen? Ja, det verkar faktiskt så. Följ med Friluftslivs chefredaktör på resan från panik och bakhalt till en återfunnen glädje i spåret.