Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Folkhälsa

Ny forskning: Skogsbada för hälsans skull

Det är skogen och inte aktiviteten som är i fokus i det nya pilotprojektet som pågår vid Linnéuniversitetet. Biologer och sjuksköterskor vill tillsammans hitta svaret på vilka hälsoeffekter skogen ger. De vill också förstå vadsom får människor att ge sig ut i skogen – och inte minst vilken skogstyp som påverkar hälsan mest.


14 filmer som får dig att längta ut igen

Ett avslutat friluftsäventyr innebär åtminstone att en får minnas, längta tillbaka och kanske inspireras till sitt nästa. Men även andras upplevelser kan vara en stor källa till obeskrivlig längtan efter frisk luft och kittlande nerver. Vi frågade våra ledare om vilka filmer som fick dem att längta som mest ut i naturen igen. Varsågoda!


3 tips som behåller sommarkänsla ända in i november

Nu börjar åter skola och jobb för de flesta. Efter en sommar med timmar ute i det fria kan det kännas vemodigt att gå in på parketten igen. Men det finns faktiskt sätt att förlänga sommarkänslan ända in i november – det som krävs är lite bestämdhet och planering.


10 små äventyr att göra en vanlig vardag

Alla äventyr behöver inte passas in under semestern, även om det ibland kan kännas så. De behöver inte ens klämmas in i högsommaren. Vi har samlat ihop tio små tips för att fånga sommarkänslan, även de dagar som inte är lediga och som också funkar innan och efter semestern.


Tillbaka till rötterna med Shinrin Yoku/Skogsbads-vandring

I en stressig vardag söker sig många ut i friluftslivet för att hämta ny energi. Men finns det något sätt att njuta ännu mer av naturen, mer än att bara gå ut i den? I Nackareservatets varierande skog träffar vi Sveriges första certifierade Shinrin Yoku- guide, Petra Ellora Cau Wetterholm.


Återhämtning med hjälp av naturen

Det är de små sakerna som kan ha störst betydelse för hur vi mår. Socialpsykiatrin i Sjöbo startade upp ”Häng med oss ut!” med Friluftsfrämjandets stöd, ett projekt som hjälper långtidssjukskrivna med psykisk ohälsa att komma ut i naturen.