Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

3 tips som behåller sommarkänsla ända in i november

Nu börjar åter skola och jobb för de flesta. Efter en sommar med timmar ute i det fria kan det kännas vemodigt att gå in på parketten igen. Men det finns faktiskt sätt att förlänga sommarkänslan ända in i november – det som krävs är lite bestämdhet och planering.

  1. Fortsätt att äta vissa måltider utomhus
    Väldigt länge är det faktiskt riktigt skönt ute. Det är kart, att in i oktober och november så är det mer kläder som åker på. Men luften är frisk, naturens skiftningar är dramatiska och vackra. Ta ut någon måltid i veckan så länge ni kan. Gör det enkelt och förbered lite hemma, ta med den i låda, grilla eller tillaga på stormkök. Då känns dagarna längre och det blir mer av den kvalitetstid tillsammans som man saknar efter ledigheten.

  2. Lägg in friluftsliv i kalendern
    När rutinerna är åter i bruk och vardagspusslet gör sig påmint är det lätt hänt att det där lyxiga friluftslivet inte känns som det hinns med. Det gör det oftast, men precis som allt annat i pusslet är det lättare om det står i kalendern. Ringa in en dag i månaden som en utedag. Det spelar inte någon större roll vad ni gör – bara det är utomhus! Då fyller ni snabbt på med energi till den nya veckan – naturen är riktigt bra på sånt.

  3. Anmäl er till varsitt äventyr hos Friluftsfrämjandet
    Vi inser att vi klappar oss på axeln här, men faktum är att alla våra äventyr, för barn som vuxna ger riktig semesterkänsla oavsett säsong. Leta runt efter en aktivitet som verkar spännande, är du redan aktiv så prova någon gren du aldrig genomfört förut – med en anmälan blir det av, du möter nya människor och fyller på med kunskap och erfarenhet. Ett lätt sätt att både prova något nytt eller vässa den kunskap man redan har. Och så människorna som finns där och sprider energi, glädje och gemenskap.

Låt äventyret börja.

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning