Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

10 små äventyr att göra en vanlig vardag

Alla äventyr behöver inte passas in under semestern, även om det ibland kan kännas så. De behöver inte ens klämmas in i högsommaren. Vi har samlat ihop tio små tips för att fånga känslan, även de dagar som inte är lediga och som också funkar innan och efter semestern.

  

Innan jobbet

Ät frukosten ute Tänk att få börja dagen ute i naturen, om så bara för en liten stund. Precis runt knuten eller på vägen till jobbet, beroende på hur det ser ut runtomkring dig.

Promenera till jobbet Kanske bara genom den där lummiga parken från en busstation till en annan?

På jobbet

Drick kaffet ute Ta en av kaffepauserna utomhus – och med den kommer ny energi. Det är inte något vi bara säger, det är forskning!

Ät jobblunchen i en närliggande park Finns det någon mysig klippa, skogsdunge, park eller brygga i närheten? Det mesta smakar bättre utomhus.

Flytta ut möten Förvånansvärt ofta går möten lika bra att ha utomhus – ibland till och med bättre. Sittandes eller under en promenad, vad som nu passar bäst.

Efter jobbet

Ät utomhus Vare sig maten lagas hemma, på en engångsgrill eller med gjutjärnspanna över öppen eld – ät den ute i naturen. Med lite god vilja känns det som en paus på vandringssemestern.

Ta en kvällspromenad Gå till platser du tycker om, andas in luften. Kombinerat med ett kvällsdopp längs vägen ger det maximal sommarkvällsupplevelse!

Borsta tänderna utomhus Helt plötsligt blir det där vardagliga och enkla som man gör 730 gånger om året något helt annat. Ett mysigt och faktiskt lite roligt miniäventyr.

Tälta i trädgården …eller i någon lättillgänglig skogsdunge och gå direkt till jobbet på morgonen!

Sov i hammocken …eller på ett liggunderlag på balkongen. Med lite tur kommer en stjärnklar himmel på det.