Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vill du bli Sova Ute-fadder?

2019-04-25

Vem vill du ska få tälja en grillpinne, läsa serietidning med ficklampa och se på stjärnorna från sovsäcken? Hjälp till att sprida naturglädjen till fler som Sova Ute-fadder. Friluftsfrämjandets ledare och vana utesovare kommer att stå förberedda med packning i högsta hugg. Läs Adams Sova Ute-utmaning!

Hej.

Jag heter Adam, och jag jobbar med kommunikation på Friluftsfrämjandets rikskontor. Dessutom är jag, precis som du, ledare inom Friluftsfrämjandet.

Jag har en utmaning till dig: Engagera dig som fadder i vår stora, roliga och viktiga sommarkampanj #sovaute. Kampanjen har detta budskap:

**

Tälja en grillpinne.
Ficklampa och serietidning.
Sovsäck och morgondagg.

Upptäck äventyret – sov ute i juni!
Ladda ner Sova ute-guiden, genomför ett äventyr, och delta i utlottning av fina priser: www.friluftsframjandet.se/sovaute
#sovaute

**

Vi vet att det finns många som vill uppleva en natt i naturen, men som inte kan själva. Antingen för att de upplever att de saknar kunskapen, inte har någon att göra det med, eller saknar utrustning.

Min utmaning till dig – om du väljer att bli #sovaute-fadder – är att hitta någon i din närhet som vill sova ute, och stötta så att det blir av i juni 2019. Det kan vara en kusin, en granne, en kompis, en hel familj, osv. Och det kan vara i tält, vindskydd, hammock eller under stjärnorna. I trädgården eller långt in i skogen.

Målet med kampanjen är att vi tillsammans ska stötta 500 nybörjare att testa på att sova ute i juni.
Din roll som fadder kan vara att låna ut den utrustning som behövs, att ge råd, stöd och tips, och kanske att följa med och göra det tillsammans.

För den som är nybörjare tar Friluftsfrämjandet fram en Sova ute-guide som lanseras på Friluftsfrämjandets hemsida i maj. Innehållet i guiden beskriver kortfattat och konkret de olika moment som hör till att sova ute, exempelvis allemansrätten, utrustning, packning, val av tältplats, matlagning, göra eld, säkerhet och tips till föräldrar.

Kampanjens hemsida – www.friluftsframjandet.se/sovaute – byggs upp och släpps under maj.
Om ni tar ett foto från övernattningen och publicerar det öppet i sociala medier med taggen #sovaute så deltar ni i utlottningen av fina friluftsprylar från Bergans och Outnorth.

Jag kommer ta med min syster och systerdotter. Det blir en övernattning i tält i ett naturreservat nära. Planen att vi ska utforska skogen med förstoringsglas, grilla marshmallows och läsa serietidning med ficklampa.

Vem vill du helst ta med?

Om du har frågor om kampanjen så hör gärna av dig.
Med vänliga hälsningar,
Adam Bergsveen
adam.bergsveen@friluftsframjandet.se
0708-618151

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning