Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

rubrik-test-smalare.jpg

Tälja en grillpinne.

Ficklampa och serietidning.

Sovsäck och morgondagg.

Att sova ute är att skapa minnen. Minnen av att testa något nytt, av att upptäcka en ny plats och varma skratt. Det finns många i Friluftsfrämjandet som sover ute, och älskar det. Därför vill vi nu sprida det vi gör bäst – att njuta av naturen och skapa fantastiska minnen!

Hur går det till?

Sov ute en natt och upplev naturen runt omkring dig. Tagga dina bilder i sociala medier med #sovaute för att inspirera fler och delta samtidigt i utlottningen av härliga friluftsprylar.

Vi hjälper dig ut!

För dig som inte sovit ute förut finns Sova Ute-guiden – fylld med allt du behöver veta om att sova ute. Dessutom är många av Friluftsfrämjandets lokal-avdelningar och ledare engagerade i #sovaute och kan hjälpa till med råd, stöd och lån av utrustning.

Delta i utlottning av fina priser

Vindskydd, hammock, tält eller under stjärnorna. I trädgården eller långt in i skogen. Ensam eller tillsammans med andra. Hur du väljer att sova ute spelar ingen roll, men om du tar ett foto och publicerar det i sociala medier med taggen #sovaute så deltar du i utlottningen av fina friluftsprylar.

Sova ute-guiden

Ladda ned Friluftsfrämjandets Sova Ute-guide. En praktisk handbok för en försa gångens utesovare med alla moment för en övernattning samlade – från tanke till morgonkaffe. Här hittar du allt om allemansrätten, utrustning, packning, val av tältplats, matlagning, säkerhet, lekar, och som du nog gissat – mycket, mycket mer.

Tillgänglig aldeles strax!

Information för dig i organisationen

Vill du bli Sova ute-fadder?

Friluftsliv är bäst tillsammans. Därför får du som är ledare i Friluftsfrämjandet eller annan van utesovare gärna bli Sova ute-fadder. Din roll som fadder kan vara att låna ut den utrustning som behövs, att ge råd, stöd och tips, och kanske att följa med och göra det tillsammans.

Läs mer

Hur kan lokalavdelningen bidra?

#sovaute är Friluftsfrämjandets stora sommarkampanj. Syftet med kampanjen är att nå nya och prioriterade målgrupper, och därigenom inspirera och stötta fler att uppleva naturen.

Läs mer

Hur kan regionen bidra?

#sovaute är Friluftsfrämjandets stora sommarkampanj. Syftet är att inspirera och stötta fler att uppleva naturen. 2018 resulterade kampanjen i 325 utenätter. 2019 höjer vi målet till att 500 barnfamiljer ska inspireras att sova ute, under juni.

Läs mer

Äventyr där du kan #sovaute

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.