Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Studio Friluftsliv

Missade du Studio Friluftsliv, se den i efterhand här. Magasin Friluftslivs chefredaktör intervjuade kända och okända gäster från när och fjärran – om det historiska året som gått, utmanandet av allemansrätten och friluftslivets framtid.

Carolina Klüft, Gen Pep

Hur har barns rörelse påverkats under pandemin? Vi pratar med Carolina Klüft som berättar om det och den debatt som organisationen Gen Pep fört under året.

Just nu i naturen: Skogsmulle

Vi hälsar hemma hos barnen och djurens vän i skogen – Skogsmulle. Om han är hemma...?

Panelsamtal: Naturens betydelse och utmaningar under pandemin.

Vad var det som hände? Hur märktes det? Varför blev naturen så viktig? Är det hållbart? Hur kommer framtiden att se ut? Panelsamtal med Ingela friluftslivets Hiltula, avdelningschef på Naturvårdsverket och Peter Fredman professor, mitt-universitetet.

Fortbildning: Elda säkert

Hur gör du upp och släcker en eld på ett säkert sätt? Adrian Clarke, ledare i Friluftsfrämjandet, visar hur i en riktigt effektiv fortbildning i miniformat.

Jenny och Susanna Kallur

Att få chans att prova nytt, vara nybörjare och hitta utelivet även som vuxen är viktigt för både hälsa och välbefinnande. Vi hälsar på hemma i trädgården hos Jenny och Susanna Kallur, som gått från tävlingsidrott till må-bra-motion och skidåkning.

Per Bolund, miljö- och klimatminister, vice statsminister

Vilka förutsättningar finns för friluftsliv idag, och vilka finns i framtiden? Vi frågar miljö- och klimatminister, tillika vice statsminister Per Bolund.

Lars Lundström, generalsekreterare Friluftsfrämjandet

Var står Friluftsfrämjandet efter 2020 och vilka satsningar ligger framåt? Vi hälsar på i skogen runt hörnet hemma hos Friluftsfrämjandets generalsekreterare Lars Lundström.

Just nu i naturen: Mountainbike på teckenspråk

Inga fler barn ska stängas ute från det dom tycker är roligt, för att dom inte hör. Det var en av drivkrafterna som Beatrice Brunnabuer och Albert Boklund, ledare i Friluftsfrämjandet hade när de startade upp mountainbike på teckenspråk.

Panelsamtal: Varför ska friluftslivet vara för alla?

I år Friluftslivets år, dock är friluftslivet inte för alla. Går det att nå ut till fler? Och i sådana fall hur? Och spelar det någon roll? Alice Bergholtz, ledamot i Svenskt Friluftsliv, ansvarig för projektutveckling på Parasport Sverige och expert på ungdomsfrågor för Europarådet i panelsamtal med Ahmed Al Qassam, påverkansansvarig Friluftsfrämjandet.

Vykort

Friluftsfrämjandet Region Öst hälsar välkomna med ett vykort, från de vackra och viktiga miljöerna där riksstämman skulle ha hållits.

Den viktiga demokratin

Vad är en riksstämma och varför är den viktig? Styrelsens ordförande Erik Lundvik berättar om Friluftsfrämjandets största och viktigaste demokratiska händelse.