Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

3 roliga tips till julpysslet - juldekorationer i naturmaterial

Såhär inför julen vill vi gärna pynta våra hem med kärlek och omtanke. Naturmaterial säger kanske omtanke mer än mycket annat. Slipp hitta glitter gömda i vrår fram till påsk och glasskärvorna av fallna kulor – tova, grilla och klipp ditt julpynt istället!

Tova småkulor

Du behöver:

Ull – i naturliga nyanser, eller färgat efter önskemål
Skopa
Vatten
Tesilar

Stoppa ullen i tesilen och vispa runt i vattnet. När du vispat ordentligt några varv, finns det ganska snart en rund och fin boll därinne. Sätt ett snöre på bollen och häng upp den i granen som julgranskulor. Den mer avancerade pysslaren kanske sätter ihop flera bollar till en fin liten girlang, eller gör små snögubbar av den.

Torka kottar

a a a

Du behöver:

Kottar
Ugn
Fint snöre eller garn

En fin dekoration som går att hitta i mängder av i skogen är kottar. För att göra dem extra fina går det att lägga dem i ugnen en stund, då vecklar de ut sig. Sätt ugnen på 200 grader och låt dem ligga på en plåt därinne i 30 minuter. Håll koll på dem under tiden. Det är så spännande att de hur de vecklar ut sig! Men håll samtidigt ett öga på dem så de inte blir svarta. Det bästa är nog doften de sprider i hemmet, jul, skog och grandoft!

Sätt ett litet snöre och häng upp dem i hemmet, kanske i en lina utmed en vägg. Eller låt dem svalna medan ni tar er an nästa projekt, där de passar in väldigt fint!

Julkrans av skogens tappade grenar

Du behöver:

En ordentlig bunt med grenar - antingen granris eller två händer fulla av smala grenar.
Garn eller rep
Kottar och annat skogspynt
Rött band

Ta en skogspromenad och samla ihop en ordentlig bunt med grenar. Leta efter de som är smala och böjbara, eller granris om ni hittar det – gran doftar ju så ljuvligt. Kom ihåg att bara plocka det som ligger på marken.

Lägg ut grenarna som en linje på golvet i en jämn tjocklek. Bind ihop dem med granriset och forma allt till en cirkel. Rulla ett varv till med garnet runt cirkeln så den håller ordentligt och knyt ihop den. Bind kransen med ett rött band och dekorera med kottar och annat fint som går att hitta i skogen. För lite extra julkänsla – sätt en ljusslinga i cirkeln och häng upp den i fönstret.

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning