Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulles vintertips - spela Spår-i-snö-bingo

När natten kommer och människorna är hemma och sover fylls skogen med ett myller av liv. Harar som letar rötter och älgar som äter grenar. Det förvandlar en nyvaken vintermorgon till en dag fylld med spännande spår att upptäcka. Med längdskidorna på fötterna når du dessutom de allra hemligaste spåren.

Djuren lämnar många spår i efter sig naturen. Du kan se var de har ätit, bajsat och förflyttat sig. De bästa spåren av alla är de som tassar och klövar lämnar i snön. För dem kan vi följa över skog och mark. Med ett par längdskidor på är det lätt att ta sig fram över bäckar och kullar i snölandskapet – den perfekta spårletarutrustningen. 

Leta efter kottfest och spybollar

Med lite tur kan du följa ett spår fram till en boplats eller ett matställe. Ekorren lämnar ofta spår efter sin kottfest där den öppnar kottarna för att hitta frön och slänger iväg kottefjällen nedanför grenen den suttit på. Stora fåglar lämnar efter sig spillning och har du tur kan du hitta spybollar. Du kan också hålla utkik efter spår där någon varit framme och gnagt på grenar, buskar och bark.  

Bingo i snöriket

I Skogsmulles spår-i-snö-bingo är skogens nio vanligaste djurspår avbildade. Börja med att gissa vilka djur som är med – Hittar du harens hoppspår? Går det att se både fram och baktassar på ekorren? Ta dig sen ut i skogen och leta rätt på spåren – får du tre i rad får du bingo. Ladda ner bilden här.

Snöspår_BINGO_v2.jpg

Pssst... Rätt svar till bingot är:

1.Rådjur 2.Skata 3.Vildsvin 4.Räv 5.Hare 6.Grävling 7.Älg 8.Mus 9.Ekorre

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning