Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Hinner du inte till skogen - upptäck parken

Att spendera mer tid ute i naturen behöver inte vara tidskrävande eller svårt. Om skogen råkar vara snäppet för långt bort för dagen – flytta ut äventyret eller middagen till en park eller spännande kulle precis i närheten av där ni bor!

Nyttja sommarhalvåret att göra små äventyr på väg hem från förskolan eller skolan. Gå en omväg eller köp med middag på vägen och ät tillsammans i det gröna. Upptäck platsen tillsammans, och utforska vad som händer där under sommaren. Lämna utrymme för fri lek, nyfikenhet och att bara ligga raklång på marken och tänka. 

Ibland är tiden för knapp för att hinna till skogen – ta då tillfället att se vilka guldkorn som finns nära dig. Det mesta du kan göra i skogen kan du också göra i en park. Stanna upp, ta ett steg åt sidan och utforska kanterna kring parken. Växer det något spännande eller är det något djur som bor där som ni kan titta på? Går det att prova naturparkour här?

Tips på äventyr runt knuten 

Gå en omväg och se vart ni hamnar

Rutinerna sitter lätt fast, speciellt i vardagen. Prova att ta en ny väg hem så kanske ni upptäcker något helt nytt! 

Picknik på vägen hem

Hitta en naturskön plats och låt den bli eftermiddagens mellis, eller kvällens middag! 

Lek en rörelselek

Kroppen älskar att röra på sig – speciellt utomhus! Är idébanken tom? Se några tips här.

Fler tips

Gör en naturtavla

Samla olika föremål som finns omkring dig. Börja med att göra en ram med fyra pinnar därefter är det bara att skapa innanför ramen. Kom ihåg att inte bryta levande grenar eller ta växter som är fridlysta.

Sätt upp Skogsmulles hinderbana

Hinderbanan är ett naturäventyr som kan sättas upp oavsett hur naturen omkring dig ser ut. Kom ihåg att ta med den hem igen – kanske blir den en ny favorit?

Ladda ned den här