Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli ledare

Vill du bli ledare inom Friluftsfrämjandet?

Vår verksamhet drivs av ett stort antal ledare och vi har alltid ett behov av flera.

Med en stor ledargrupp så blir ledarrollen rolig och lätt, vi har mycket erfarenhet att dela med oss inom gruppen och det blir lite arbete fördelat på ledarna, inom våra olika verksamheter har vi kommittéer som arbetar med övergripande frågor så som ledare får man bra stöd att driva sina grupper och ha kul. 

Vill man engagera sig så finns det alltid en ledig plats i kommittéerna att fylla.

Vi har olika ledarroller: hjälpledare, ledare, och grenledare.

Som Hjälpledare bistår du ledaren att genomföra verksamheten, det behövs alltid en eller flera hjälpledare i varje grupp, Hjälpledare är utbildad via vår webutbildning, det är en kortare genomgång av vad friluftsfrämjandet är och beskriver våran syn på ledarskap och värdegrunder.

Som Ledare är man utbildad inom respektive verksamhetsgren och kan driva en grupp tillsammans med stöd av hjälpledare.

Grenledare ansvarar för en verksamhetsgren och leder sin kommitee, som grenledare har man möjlighet att utveckla både sig själv inom organisation och verksamheten.

Vi utbildar våra ledare internt via våra rikstäckande utbildningsteam, utbildningarna är kostnadsfria och blir minnen för livet.

Är du intresserad av att bli ledare, hjälpa till som hjälpledare eller har frågor kring vår verksamhet så skall ni i första han kontakta våra grenledare, är ni osäker på vem ni skall kontakta så kan ni kontakta oss på ornskoldsvik@friluftsframjandet.se


Grenledare

Vandring - Pia Berggren pia.berggren@friluftsframjandet.se

Skogsknytte, Skogsmulle - Martina Henrysson  martina.henrysson@friluftsframjandet.se

Strövare, Frilufsare - Anna Pettersson anna.pettersson@friluftsframjandet.se 

Alpint och fjäll - Jörgen Wennman  jorgen.wennman@friluftsframjandet.se

Kajak, långfärdsskridsko - Fedrik Widmark  fredrik.widmark@friluftsframjandet.se

 

Välj din friluftsgren

Vandring

Bli ledare i vandring och få utbildning i att leda grupper i låglandsmiljö. Som vandringsledare kan du hålla allt från dagsturer till längre äventyr.

Bli ledare i vandring

Vildmarksäventyr

Som vildmarksledare utbildas du i att leda barn- och ungdomsgrupper i naturen, för att ge fler ett äventyrligt sammanhang i friluftslivet.

Bli ledare i vildmarksäventyr

Naturparkour

Som naturparkourledare får du färdigheter för att skapa roliga, trygga och kreativa äventyr i skogen.

Bli naturparkourledare

Skidor

Som skidlärare i Friluftsfrämjandet utvecklar du din och andras skidåkning med några av de bästa skidlärarna i Sverige. Du ger barn och unga möjligheten att lära sig åka skidor och ha roligt i hemmabacken, utan prestationskrav.

Bli skidlärare

Snowboard

När du utbildar dig till snowboardledare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa snowboardlärarna i Sverige. Du får chansen att utveckla din snowboardåkning och ger barn och unga möjligheten att lära sig åka i hemmabacken.

Bli skidlärare

Telemark

Som telemarksledare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa telemarkslärarna i Sverige. Du får chansen att utveckla din telemarksåkning samtidigt som du gör det möjligt för fler skidåkare att lära sig en till disciplin.

Bli telemarkslärarna

Längdskidor

När du blir ledare i längdskidor får du utbildning som förbereder dig inför att leda egna grupper med nybörjare och motionsåkare. Du kan också vidareutbilda dig för att leda grupper upp till avancerade skidåkare.

Bli ledare i längdskidor

Långfärdsskridskor

Som ledare i långfärdsskridskor ger du andra möjlighet att på ett tryggt sätt få den unika och fantastiska naturupplevelsen på skridskor. Du får också en härlig gemenskap med likasinnade.

Bli ledare i långfärdsskridskor