Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli ledare

Vill du vara ledare tillsammans med vårat härliga gäng?

Vår verksamhet drivs av ett stort antal ledare och vi har alltid ett behov av flera.

Med en stor ledargrupp så blir ledarrollen rolig och lätt, vi har mycket erfarenhet att dela med oss inom gruppen och det blir lite arbete fördelat på ledarna, inom våra olika verksamheter har vi kommittéer som arbetar med övergripande frågor så som ledare får man bra stöd att driva sina grupper och ha kul. 

Vill man engagera sig så finns det alltid en ledig plats i de olika grenspecifika kommittéerna att fylla.

Vi har olika ledarroller: hjälpledare, ledare, och grenledare.

Som Hjälpledare bistår du ledaren att genomföra verksamheten, det behövs alltid en eller flera hjälpledare i varje grupp, Hjälpledare är utbildad via vår webutbildning, det är en kortare genomgång av vad friluftsfrämjandet är och beskriver våran syn på ledarskap och vår värdegrund.

Som Ledare är man utbildad inom respektive verksamhetsgren och kan driva en grupp tillsammans med stöd av andra ledare eller hjälpledare.

Grenledare ansvarar för en verksamhetsgren och leder sin kommitee, som grenledare har man möjlighet att utveckla både sig själv inom organisation och verksamheten.

Vi utbildar våra ledare internt via våra rikstäckande utbildningsteam, utbildningarna kostar dig inget om du blir aktiv ledare hos oss och blir minnen för livet.

Är du intresserad av att bli ledare, hjälpa till som hjälpledare eller har frågor kring vår verksamhet så skall ni i första han kontakta våra grenledare, är ni osäker på vem ni skall kontakta så kan ni kontakta oss på ornskoldsvik@friluftsframjandet.se


Grenledare

Vandring - Pia Berggren pia.berggren@friluftsframjandet.se

Skogsknytte, Skogsmulle - Martina Henrysson  martina.henrysson@friluftsframjandet.se

Strövare, Frilufsare - Anna Pettersson anna.pettersson@friluftsframjandet.se 

Alpint, långfärdskridsko, kajak och fjäll - Jörgen Wennman  jorgen.wennman@friluftsframjandet.se

Välj din friluftsgren

Vandring

Bli ledare i vandring och få utbildning i att leda grupper i låglandsmiljö. Som vandringsledare kan du hålla allt från dagsturer till längre äventyr.

Bli ledare i vandring

Kajak

Som ledare i kajak utbildas du för att kunna leda grupper på trygga kajakäventyr, både på skyddade och exponerade vatten.

Bli ledare i kajak

Fjällturer

Som fjälledare utbildas du enligt fjälledarnormen för att kunna leda grupper på trygga fjällvandringar, såväl sommar som vinter.

Bli fjälledare

Mountainbike

Få färdigheter för att leda grupper på mountainbike i naturen. Som ledare gör du det möjligt för fler att våga prova att cykla i skogen.

Bli ledare för mountainbike

Kanadensare

Få färdigheter för att leda grupper på trygga äventyr och teknikövningar på vattnet med kanadensare

Bli ledare för kanadensare

Långfärdsskridskor

Som ledare i långfärdsskridskor ger du andra möjlighet att på ett tryggt sätt få den unika och fantastiska naturupplevelsen på skridskor. Du får också en härlig gemenskap med likasinnade.

Bli ledare i långfärdsskridskor

Längdskidor

När du blir ledare i längdskidor får du utbildning som förbereder dig inför att leda egna grupper med nybörjare och motionsåkare.

Bli ledare i längdskidor

Naturparkour

Som naturparkourledare får du färdigheter för att skapa roliga, trygga och kreativa äventyr i skogen.

Bli naturparkourledare