Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Rapport från vandringar helger

På denna sida kan du läsa om ett axplock av våra genomförda vandringar på helger. Den senaste vandringen syns först på sidan.

En väl genomförd vandring den 22 maj 2022 genom ett soligt, blomsterrikt Hansta naturreservat🌲🍀 
 
Längd: 12 km i ett Hansta som öppnade sig med sin vänaste sida.
Deltagare: 10 med mig och Per Jonson räknade som ledare för vandringen. 
5 anmälda genom Friluftsfrämjanet, 3 genom Norra Järva hembygdsförening.
Roligt och se anmälda deltagare från Friluftsfrämjaravdelningar som Stockholm, Enskede och vår egen.
 
Rapporterat av Fredrik Killander ,Solna Sundbyberg Spånga Kista lokalavdelning 
 
___________________________________
 
 
Vandring runt Säbysjön i Järfälla naturreservat den 15 maj 2022
 
Igår gick 9st deltagare (inklusive ledare) runt Säbysjön i Järfälla naturreservat. Fantastiskt fint väder fick vi. Vandringen startade vid Säby gårds café genom hästhagar och grusvägar kom vi till Råcksta Gård.
 
Efter en kortare paus fortsatte vi till Båtsmanstorp där lunchen intogs. Det fanns deltagare med i gruppen som var förväntansfulla inför mötet med Highland Cattle och fick säga hej till dem på nära håll. Vi gick uppför fågeltornet men såg inga andra fåglar än skrattmåsar... Vidare förbi Säbyhällen och sedan målgång vid Säby gård.
 
12 km och 4 timmar senare nöjda deltagare skildes åt. 
 
Ledare Arlinda
 
Säbysjönrunt 2022.jpeg

___________________________________

 

Vårvandring på Lovön 20 mars

Här kommer min berättelse från vandringen igår.
Vårvandring på Lovön, 20 km, 6,5 timmar.
11 deltagare inklusive ledaren plus två hundar (en tax och en mopps) samlades vid busshållplats Drottningholm för en vandring ute på Lovön. Efter en transportsträcka på ca 2km svängde vi in på Lovön runt-leden där vi gick förbi Sötvattenlaboratoriet för att fortsätta förbi hästhagar där vissa av iver att klappa hästarna fick elstötar istället. Vandringen fortsatte vidare längst Mälaren där vi intog lunch på de varma klipporna.
 
Vi alla var överens om att våren var kommen på Lovön. Solen sken, 14 grader varmt och lunchen åt vi i sällskap av både blå sippor och citronfjärilar. Hundarna Bobo och Bodil klagade inte heller på tillvaron där och då.
 
Första stoppet efter lunch blev Lovö Vattenverk som många trodde var ett anstalt. Strax efter vek vi in på Fornstigen där vi så småningom kom till Lådan, där arkitekten Ralph Erskine bodde tillsammans med sin fru Ruth och två barn i en låda på 22 kvm. Vandringen fortsatte vidare via Kantongatan där delar av Pippi-filmerna spelades in för att nå vackra Kina Slott och slutligen målet Drottningholms Slott (eller Torvesund som stället hette innan Johan den III döpte det till Drottningholm Slott efter sin maka Katarina Jagenollica). En uppskattad vandring som innehöll natur, kultur och djur i en härlig blandning.
 
Vi kunde inte ha firat vårdagjämningen på ett bättre sätt.
Hälsningar 
Arlinda 

Image.jpeg

___________________________________