Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

MTB - Stigcykling

Vinteruppehåll  -  Våren 2024 fortsätter vi med stigcykling för barn och ungdomar!

Terminsstart vecka 16. Exakta tider och startplats anges i respektive grupps anmälan när det närmar sig.

Vi kommer att erbjuda förtur till de barn/ungdomar som redan cyklar med oss och sedan erbjuda övriga möjlighet i mån av plats i grupperna. Föräldrar som ställer upp som hjälpledare i grupperna får givetvis förtur för sina barn.

Vi är nu närmare 40 cykelledare samt hjälpledare och räknar med att kunna erbjuda plats under våren 2024 för drygt 80 barn som träffas och cyklar en gång i veckan antingen på tisdagar eller torsdagar.

 

Yngre barngrupperna träffas ca 17-18 och äldre grupperna ca 17-19. Se fler detaljer i Äventyrshanteraren för varje äventyr.

 

Vi har flera nivåer för både yngre barn, 6-9 år och för äldre barn 9-17 år. Vi försöker så långt det är möjligt att nivågruppera barnen så att alla ska få ut så mycket som möjligt av cykeläventyret.

Grön - nybörjare, eller för dig som vill cykla lugnare
Blå - för dig som börjat cykla stig i skogen
Röd - för dig som är van att cykla på stigar med mindre rötter och stenar
Svart - avancerad, för dig som gillar att utmanas i skogen på cykel. Du cyklar obehindrat över rötter och stenar i upppförs och nedförsbacke.

 

Vårens grupper kommer publiceras i äventyrshanteraren nedan. 

Får ni inte plats så boka plats i kölistan. Vi ökar på antal platser i grupperna i mån av ledare/hjälpledare/medföljande vuxna.

 

Är du som förälder/vuxen/ungdom kanske själv intresserad av cykling? Det enda som slår äventyret är att leda det! Som MTB-ledare hos oss får du en uppskattad ledarutbildning som arrangeras av Friluftsfrämjandets region Mälardalen. Givetvis får barn till ledare förtur till platser i grupperna. Är du intresserad så tveka inte att höra av dig till oss. Du behöver inte vara en mästare på stigcykling för att bli en bra barnledare!

 

MTB-grupper för vuxna: Vi kommer även starta MTB-grupper för vuxna. Första nybörjargruppen är nu upplagd nedan.

 

Tycker du att detta låter intressant så får du gärna höra av dig till oss så för vi dig samman med de som planerar för detta.

 

Grenledare:

Lena Brunefors 

brunefors.lena@gmail.com 

Anders Englesson 

anders.englesson@friluftsframjandet.se 

David Norman 

David.norman56@gmail.com 

Joachim Nässlander 

joachim@nullsession.com 

 

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss? Bli ledare
cykel.jpg
cykel2.jpg

MTB Solna - Sundbyberg

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning