Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bli ledare i Friluftsfrämjandet!

Det enda som slår äventyret, är att leda det. Varje år visar våra 7000 ledare vägen ut i naturen för tusentals medlemmar – med sann passion för friluftslivet, stor kunskap och varm gemenskap. Bli en av oss och låt äventyret börja.

DSC07289.jpg

a a a

Eva Hennevelt

Ledare, längdskidor

Vilken skillnad vill du göra med ditt ledarskap?

Naturen är min plats för återhämtning och fina upplevelser som skapar balans i ett annars ganska stressat och digitaliserat samhälle. Möjligheten att varva ner och tanka energi i naturen ger mig ett hållbart livstempo och bidrar till mitt välmående. Kan jag genom mitt ledarskap på något sätt bidra till att andra får uppleva det och hitta nya aktiviteter som gör att de utvecklas och mår bra i närhet till naturen gör det mig glad.

Vilken är din favoritplats i naturen?

Jag hittar nya favoritplatser hela tiden, men som deltidsboende i Lofsdalen, Härjedalen, måste jag nog ändå säga mitt hemmafjäll, Hovärken, där finns allt från fina promenadstigar och vackra skidleder till utmanande cykelleder. Att ta sig fram längs Brunnsviken på grusvägarna i Hagaparken till fots eller på cykel är också fantastiskt, att titta ut över vattnet eller lyssna på fåglarna, det behöver inte vara krångligare än så.

Vilka 3 prylar kan du inte vara utan i naturen?

Jag har många olika saker som är bra att ha i olika friluftssammanhang, men som skidledare får det väl bli mina längdskidor med skins som inte behöver vallas, mina tjocka cykel- och numera skidvantar med uttagbara innervantar i ull – perfekta att ha när det är kallt och man står mycket still vid längdskidkurserna – och min randiga Friluftsfrämjandetmössa som syns på långt håll och med färger som gör en glad!

Tommy Gustafsson

Ledare, vildmarksäventyr och överlevnadsexpert

Vilken skillnad vill du göra med ditt ledarskap?

Jag vill inspirera fler till att finna lugnet och tryggheten som finns i naturen. Det blir allt viktigare att ha en ventil i vår allt mer intensiva vardag.

Ditt nästa steg som ledare, hur ser det ut?

Att fortsätta på inslagen linje och leda fler äventyr inom överlevnad, ungdomsverksamheten och cyklingen. Jag vill fortsätta få folk att växa på det sätt man endast kan göra genom att lära sig nya saker och göra nya upptäckter.

Vad innebär ledarskapet i friluftsfrämjandet för dig i övriga livet?

Ledarskapet i främjandet tar mycket tid. Men det ger samtidigt en erfarenhet av att hantera människor i många olika situationer vilket är en bra källa till kunskap även på kontoret. Att vara ute i skogen ger ett lugn som gör det möjligt att till exempel hantera konflikter som kan uppstå eller att hantera prioriteringar i vardagen. I naturens tidsperspektiv tenderar många av våra moderna påhitt att inte vara så tidskritiska eller ens viktiga. Friluftslivet och dess ledarskap ger också en identitet och och är ett intresse som gör att man kan inleda och delta i många konversationer. Det fungerar som en bra isbrytare. Både nationellt men inte minst internationellt.

Hitta utbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.