Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Styrelse

Riksorganisationens styrelse ska strategiskt leda, driva och utveckla Friluftsfrämjandet så att ändamålsparagraf "att verka för att främja aktiv fritid genom skidåkning och annat friluftsliv och därigenom verka för folkhälsa och livsglädje" uppfylls långsiktigt.

Styrelsepresentation

Erik Lundvik, ordförande

Erik är född 1946 i Uppsala och bor i Stockholm. Bakgrund: Fil kand i ekonomi, IT och matematik från Uppsala universitet. Har jobbat med it inom finansbranschen sedan 1971 och är nu senior rådgivare i det egna företaget. Invald: 2006.Erik har sedan 1980 varit ledare inom Friluftsfrämjandet. Först som frilufsare, TVM, strövare och kursledare för barnverksamheten, därefter som kajakledare och reseledare för skid- och vandringsresor till Dolomiterna. Under tio år var han ordförande i Upplands distrikt, efter det har han ingått i riksstyrelsen som ledamot, vice ordförande och sedan 2012 som ordförande. Han är också ordförande i Upplands Väsby lokalavdelning.

Kontakt: erik.lundvik@friluftsframjandet.se

Magnus Boman, 1:e vice ordförande

Magnus är född 1966 och har en gedigen erfarenhet av ideellt arbete och föreningsliv. Professionellt arbetar Magnus med hållbarhetsfrågor och är bland annat VD för företaget Goodpoint. Magnus är friluftsintresserad och självklart medlem i Friluftsfrämjandet. Fjällvandring i Jämtland och skogarna kring nationalparken Tiveden samt längdåkning och löpning är Magnus största fritidsintressen.

Kontakt: magnus.boman@goodpoint.se

Katarina Wendt Englund, 2:e vice ordförande

Katarina är född 1959 i Jönköping och bor i Stockholm.
Bakgrund: Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Har mångårig erfarenhet av ledarskap, kommunikation och marknadsföring från Unilever, Bonniers och KF och har haft flera vd-jobb. Är idag partner och senior kommunikationsrådgivare på Lovart Strategy och delägare i ett designexportföretag. Invald: 2011.

Katarina älskar friluftsliv och gick i mulleskola som barn. Hon vandrar, åker längd och paddlar kajak och deltar gärna i Friluftsfrämjandets utflykter och aktiviteter.

Kontakt: katarina.wendt.englund@friluftsframjandet.se

Kamilla Nylund, ledamot

Kamilla är född 1970 i Gävle och bor i Tullinge. Bakgrund: Master i folkhälsonutrition & medicinsk pedagogik vid Karolinska Institutet, ämneslärare i idrott & hälsa/engelska, Uppsala universitet. Har arbetat med utbildning och olika forskningsprojekt inom folkhälsa de senaste 20 åren, varav 15 år på Karolinska Institutet. Invald: 2013.

Kamilla gick i mulleskola som liten, är uppvuxen i en skid- och orienterarfamilj, utövar så ofta förhållandena tillåter skidor på längden, vandringar i fjäll och skog och långfärdsskridskor.

Kontakt: kamilla.nylund@friluftsframjandet.se

Henrik Tell, ledamot

Henrik är född 1969 och bor i Nacka. Bakgrund: Civilingenjör i teknisk fysik med inriktning mot matematik. Universitetsstudier ibland annat företags- och nationalekonomi. Har arbetat 14 år med fond- och kapitalförvaltning på Öhman Fonder, jobbade dessförinnan som it-konsult och projektledare. Driver eget företag sedan 2012. Invald: 2013.

Henrik har gått i skridskoskola och strövargrupp. Åker numera gärna långfärdsskridsko, snowboard, skidor och paddlar kajak. Medlem i Boo lokalavdelning och engagerad i driften av den lokala skidbacken.

Kontakt: henrik.tell@friluftsframjandet.se

Cecilia Borg, ledamot

Cecilia är född 1978 i Täby, växte upp på Gotland, Gävle och bor nu i Stockholm.

Efter civilingenjörsexamen i datateknik vid KTH har Cecilia jobbat inom IT-branschen med produktutveckling, förändringsledning och som VD för IT-konsultbolaget Citerus. Cecilia har en lång erfarenhet som ledare inom scoutrörelsen, på organisationsnivå men framförallt under 17 år som ledare för tonåringar.

Äventyr och upplevelser i naturen ligger varmt om hjärtat och Cecilia ser fram emot att ta sig själv och familjen ut genom Friluftsfrämjandets aktiviteter. Cecilia ser fram emot att se hur vi som organisation ytterligare kan stötta varje ledare ute i landet, med inspiration, kompetens och digitala verktyg.

Kontakt: cilla@kth.se

Frida Sandegård, ledamot

Frida är född 1982 och bor i Stockholm. Har delvis vuxit upp i Stockholms skärgård och närheten till naturen lade grunden för friluftsintresse och vilja att arbete med respekt för naturen. Bakgrund: Utbildad dramapedagog vid Västerbergs Folkhögskola, genusvetare vid Stockholms universitet och har studerat krisledning vid Försvarshögskolan.

Fridas yrkesbakgrund är från civilsamhället som projektledare, utvecklingschef, förbundsordförande och pedagog. Idag driver Frida ett bolag som arbetar med utbildning, grupputveckling och handledning. Frida har länge varit aktiv inom normkritisk pedagogik och anlitas ofta då arbete med inkludering och jämlikhetsfrågor efterfrågas. Gällande friluftsliv är Frida allätare och vandrar, paddlar, springer, sitter, seglar, skidar (på längden) och åker skridskor.

Kontakt: frida.sandegard@gmail.com

Anders Gerward, ledamot

Anders är född 1952 och bor på Limhamn. Bakgrund: Civilingenjör Väg och Vatten vid Chalmers och kompletterad med universitetsstudier i företagsekonomi och juridik. Anders har arbetat med kalkylering, planering och IT-utveckling inom Skanska. Idag driver Anders eget konsultföretag, Global företagsutveckling, inom IT och arbetar främst med Microsofts produkter. Invald: 2018.

Anders började i Friluftsfrämjandet som barnledare för sina egna barn. Varit ledare från Knopp till Frilufsarna, Skrido och är invigd TVM:are i Malmö lokalavdelning. Stavgång- och vandringsledare för vuxna har också Anders erfarenhet av. Anders har varit ordförande i Malmö lokalavdelning och är idag ordförande för Friluftsfrämjandet Region Syd.

Anders friluftsliv idag är vandring i lågland och fjäll både med och utan stavar.

Kontakt: anders.gerward@friluftsframjandet.se

Karin Olsson, ledamot

Karin är född 1980 och är anställd på Amnesty International, svenska sektionen, som verksamhetscontroller. Karin har en magisterexamen i mänskliga rättigheter och har drygt 15 års erfarenhet av förtroendeuppdrag och anställningar inom civilsamhället. 2014-2019 var Karin generalsekreterare för KFUM Sverige. 

Karin har två barn på I Ur och Skur förskolan Blåbäret i Nacka som drivs av ett föräldrakooperativ, och är ute i naturen med familjen så ofta det går. Karin är en vinterbadare och trivs som bäst under vandrings- eller löpturer i skogen.

Kontakt: karinolssonsemail@gmail.com

Kort om hur styrelsen arbetar

Styrelsen genomför ca 5 möten per år. Utöver detta genomförs även minst ett längre strategimöte per år. Organisationens valberedning föreslår styrelsekandidater för stämman som sedan väljer. Kandidaterna utses utifrån den kompetens styrelsen behöver kopplat till utvecklingen på såväl lång som kort sikt. Mångfald vad avser kön, ålder, etnicitet är utöver specifik kompetens viktiga hörnstenar vid rekrytering.