Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Uddevalla lokalavdelning

Vi välkomnar dig till många aktiviteter och äventyr. Våra stugor och leder på Herrestadsfjället finns där för ditt friluftsliv. Utrustning och lokaler ska användas så att det underlättar. Styrelsen och andra kontaktpersoner är länkarna till verksamheten. Sociala media och andra kanaler ger möjlighet att dela upplevelserna.

Skogsmulle, Äventyrliga familjen och andra grupper för barn och familjer finns på flera platser. Kvällspaddlingar på Byfjorden ger äventyr på hemmaplan sommartid och när isen ligger finns många möjligheter att åka långfärdsskridsko.

Vardagsvandrarna samlas till vandringar för daglediga. Vandra-söndag tar dig med ut på natursköna Herrestadsfjället – där det finns många mil leder, och flera stugor för ditt friluftsliv.

En av stugorna är öppen varje söndag, året runt. När Hällerstugan är öppen finns fikaförsäljning - övriga bjuder på värme och välkomnande stugvärd. Några av stugorna kan hyras.

Våra aktiviteter leds av utbildade ledare som gör turerna säkra, njutbara, spännande och utvecklande. Nybörjare eller inbiten fantast – grupperna anpassas efter deltagarna och vi erbjuder både gemenskap och utmaningar.

Vi är öppna för nya aktiviteter och välkomnar nya medlemmar - och nya ledare - i alla grenar. Välkommen du också!

Som en av de större lokalavdelningarna i Region Väst - med bred verksamhet och många aktiva - är vi med och utvecklar friluftslivet i Uddevalla.

Natur- och kulturskolan vid Åleslån drivs i samarbete med Uddevalla kommun.

 

Föreningslokal
Öppet tisdagar 17-19 jämna veckor under terminerna

 

Post och besök
Nonnens väg 11B, 451 50  Uddevalla

 

Telefon
Allmänna föreningsfrågor hänvisas till styrelsen och grenledare och uthyrning mm till aktuell kontaktperson.

Information om aktuella aktiviteter finns alltid på vår webbplats

E-post
Allmänna föreningsärenden
uddevalla@friluftsframjandet.se

Sociala media
Dela med dig av dina äventyr:
facebook.com/uddevallafriluft
instagram.com/uddevallafriluft
#uddevallafriluft

Bankgiro
5316-5767 (OBS - Ej för medlemskap! Se Bli medlem för medlemskap)

Swish
123 459 64 41

Organisationsnummer
858500-4453

 

Vi samarbetar ofta och gärna med Studiefrämjandet.

En ideell förening som i ur och skur under 80 år tagit med Uddevalla kommuns invånare i en härlig gemenskap på naturupplevelser som paddling, vandring och skridskoåkning. De håller fjällstugorna öppna vintertid och erbjuder naturen som mötesplats i form av skogsmulle, seniorvandring och information om friluftslivet till nyanlända. Engagerade ledare bidrar till en positiv miljö och jämlik hälsa oavsett ålder eller kulturell bakgrund så att vi tillsammans kan bidra till en socialt, ekologisk och därmed ekonomisk hållbar framtid.