Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Stugorna - tillgängliga för ditt friluftsliv

Våra stugor på Herrestadsfjället, vid sjöar och vandringsleder, är en resurs för ditt friluftsliv. Som medlem är du välkommen att utnyttja dem.

Hällerstugan är öppen som värmestuga vissa söndagar i nov-dec. Under jan-mars är Hällerstugan öppen med kaffeservering. Nyrenoverad 2020 med panel och fönster, en fin altan med sjöutsikt, badbrygga och ny spång över Hällesvattnet.

Krokestugan och Kärrestugan öppna som värmestugor med stugvärd på plats söndagarna i januari - mars.

Välkomna!


 

Det finns fem stugor längs lederna på Herrestadsfjället - inom naturreservatens gränser. Stugorna ingår i verksamheten inom Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Uddevalla och sköts ideellt av föreningens medlemmar. En stugvärd finns för varje stuga. Stugorna är tillgängliga för ditt friluftsliv.

Hällerstugan, Krokestugan och Kärrestugan kan hyras, men är också öppna som värmestugor under vintersöndagarna. I Hällerstugan möter du främjare som välkomnar med kaffeservering, söndagar kl 11-15 i januari - mars.

Kåtan och Kölnestugan är alltid öppna om du vill ta en rast - året om!

Ett vindskydd finns också vid Vrångevattnets sydöstra spets.

Gården Åleslån används för egna aktiviteter och där driver Uddevalla kommun naturskola. Åleslån hyrs ut i begränsad omfattning till föreningar med friluftslivsinriktning. Du är alltid välkommen att stanna till i den vackra miljön på din vandring - kanske för en fikapaus eller för att grilla korv.

Stöd gärna Uddevalla lokalavdelnings arbete genom att bli medlem i Friluftsfrämjandet om du inte redan är det. Som medlem har du ju också lite förmånligare pris vid hyra av stugorna, kanoter och annan utrustning - och fina erbjudanden på resor, utrustning mm.

 

BOKA STUGA

Bokningsformulär finns på en extern webbplats.

Där finns också mer information om stugorna, regler vid uthyrning och kontaktuppgifter till våra stugvärdar mm.

 

STUGORNAS UNDERHÅLL

Stugornas underhåll samordnas i en stuggrupp. Där behövs alltid fler händer för olika arbetsinsatser, små och stora. Du är välkommen att delta!

 

HÄLLERSTUGAN OCH NÄROMRÅDET RUSTAS UPP

Vi gör nu en del arbeten på stugan och i dess närmiljö - så att området kan leva vidare som ett aktivt centrum på Herrestadsfjället.