Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Stugorna - tillgängliga för ditt friluftsliv

Våra stugor på Herrestadsfjället, vid sjöar och vandringsleder, är en resurs för ditt friluftsliv. Som medlem är du välkommen att utnyttja dem.

Det finns fem stugor längs lederna på Herrestadsfjället - inom naturreservatens gränser. Stugorna ingår i verksamheten inom Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Uddevalla och sköts ideellt av föreningens medlemmar. En stugvärd finns för varje stuga. Stugorna är tillgängliga för ditt friluftsliv.

 

BOKA STUGA

Hällerstugan, Krokestugan och Kärrestugan kan hyras!

Bokningsformulär finns på en extern webbplats.

Där finns också mer information om stugorna, regler vid uthyrning och kontaktuppgifter till våra stugvärdar mm.

 

STUGÖPPET

De är också öppna som värmestugor.Det finns nu alltid en söndagsöppen stuga, med värd och värme. Söndagar kl 11-15 året runt - enligt schema.

Kåtan och Kölnestugan är alltid öppna om du vill ta en rast - året om!

Ett vindskydd finns också vid Vrångevattnets sydöstra spets.

Gården Åleslån används för egna aktiviteter och där driver Uddevalla kommun naturskola. Åleslån hyrs ut i begränsad omfattning till föreningar med friluftslivsinriktning. Du är alltid välkommen att stanna till i den vackra miljön på din vandring - kanske för en fikapaus eller för att grilla korv.

 

ELDNING, ANSVAR OCH HÄNSYN

Vi ska försöka att fylla på vedförråden vid grillplatserna, t ex nere på udden vid Hällerstugan, men åtgången är stor och tillgången kan variera. Var alltid sparsam med den ved du eldar. För säkerhets skull tar du med egen ved – du hjälper oss då också att göra det möjligt för flera att stanna till och grilla en korv eller fika.

Om du uppskattar stugorna, stugvärdarnas ideella arbete och Friluftsfrämjandets verksamhet och vill bidra praktiskt i vårt arbete så kan du kontakta oss i Uddevalla genom uddevalla@friluftsframjandet.se. Du kan också bli medlem på friluftsframjandet.se/medlem och delta i alla våra aktiviteter – eller om det passar dig bättre, swisha ett bidrag till 123 459 64 41

Tänk på att samsas och att visa hänsyn så att fler får möjlighet att besöka, trivas ovh njuta. Så tar vi alla oss genom dessa tider lite lättare.
 

 

STUGORNAS UNDERHÅLL

Stugornas underhåll samordnas i en stuggrupp. Där behövs alltid fler händer för olika arbetsinsatser, små och stora. Du är välkommen att delta!

 

Stöd gärna Uddevalla lokalavdelnings arbete genom att bli medlem i Friluftsfrämjandet om du inte redan är det. Som medlem har du ju också lite förmånligare pris vid hyra av stugorna, kanoter och annan utrustning - och fina erbjudanden på resor, utrustning mm.

 

Välkommen!