Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrsdagen vid Åleslån och Hällerstugan

Så här kan det se ut vid Friluftsfrämjandets Äventyrsdag. Första söndagen i september varje år visar vi upp det mesta av våra aktiviteter. Du får prova på och du kan prata med ledare och aktiva. Blir du lite hungrig kan du fika, grilla korv, smaka krabbelurer eller nybakt tunnbröd.

Ingen äventyrsdag 2021!

Med utgångspunkt från regelverken kring Covid-19 kan vi inte säkra aktiviteterna, som i de flesta fall förutsätter nära kontakt och möten mellan personer. Vi ser fram emot 2022 med bättre förutsättningar. Under tiden är du välkommen på egen hand och vi planerar för fler möjligheter att vara aktiv ute.

De äventyrsdagar som varit har sett ut så här:

 

Du möter våra barngrupper och många andra friluftsfrämjar-aktiviteter vid gården Åleslån och därifrån startar de aktiviteter som har en starttid. Längs vägen upp mot nyrenoverade Hällerstugan finner du linbanan och lite andra överraskningar. I Hällesvattnet kan du prova på paddling – både kajak och kanadensare.

Kom och träffa Skogsmulle vid kojan. Tänk att Skogsmulle har funnits med i mer än 60 år!  Du kanske också möter någon mer av Mulles vänner - Laxe, Fjällfina och Nova.

I våra aktiviteter samverkar vi med Studiefrämjandet. Tillsammans lockar vi fler unga och äldre till ett aktivt liv i naturen.

För att du ska orka en heldag finns det kaffe, saft, bullar, krabbelurer och tunnbrödsbakning vid Åleslån.
Kaffeservering och bullar även i Hällerstugan. Korv att grilla på udden i  Hällesvattnet vid Hällerstugan.

Vi hoppas att du finner något som passar dig!

 

Om att ta sig till Åleslån
Med bil kör du fjällvägen förbi sjukhuset ut ur stan och följer våra skyltar. Efter ungefär en halvmil svänger du vänster och kör till dess vägen tar slut och du är bland en massa andra besökare.

Tänk på att vägarna är smala och de närmaste parkeringarna inte alltid räcker till. Ta det varligt och följ de instruktioner du får om parkering. Det hör till äventyret att gå en liten bit.

Du kan också välja att cykla på fina grusvägar över Bulid från Fasseröd (ca 5 km) – eller vandra Åleslåleden genom skogen från Kurveröd (ca 7 km). Det tar lite längre tid – planera så du hinner vara med.

 

Våga ta kontakt

I Uddevalla har Friluftsfrämjandet haft verksamhet sedan 1936 och Skogsmulle har funnits med i över 60 år. Friluftsfrämjandet har verkat för folkhälsa och kul ute-verksamhet i snart 130 år!

Vår lokalavdelning har belönats med Uddevalla kommuns Folkhälsopris 2017. En belöning som vi är mycket stolta över. Ungefär 60 ledare och funktionärer håller verksamheten igång - och fler finns det plats för. Tillsammans är vi nära 1000 medlemmar - har du inte hunnit med att bli medlem ännu så hjälper vi dig gärna.

Kom gärna fram och samtala lite kring dina främjarminnen - eller tala om vad du vill göra i år och nästa år! Alla våra verksamheter finns på plats - det finns alltid någon att fråga.

Berätta gärna också i sociala media om dina friluftsäventyr, gilla och dela med dig till dina vänner - på facebook.com/uddevallafriluft hittar du oss.

#uddevallafriluft

Hej Kollikok - Välkommen!