Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrsdagen vid Ålslån och Hällerstugan

Så här kan det se ut vid Friluftsfrämjandets Äventyrsdag. Första söndagen i september varje år visar vi upp det mesta av våra aktiviteter. Du får prova på och du kan prata med ledare och aktiva i våra grupper. Blir du lite hungrig kan du fika, grilla korv, smaka krabbelurer eller nybakt tunnbröd.


 

Äventyrsdagen 2023

Du möter våra barngrupper och många andra friluftsfrämjar-aktiviteter vid gården Ålslån och därifrån startar de aktiviteter som har en starttid. Längs vägen upp mot Hällerstugan finner du andra saker att göra. I Hällesvattnet kan du prova på paddling – både kajak och kanadensare.

Kom och träffa Skogsmulle vid kojan - och kanske möter du några andra av Skogsmulles vänner; Laxe, Fjällfina och Nova

För att du ska orka en heldag finns det kaffe, saft, bullar, krabbelurer och tunnbrödsbakning vid Ålslån.
Kaffeservering och bullar även i Hällerstugan. Korv att grilla på udden i  Hällesvattnet vid Hällerstugan.

Vi hoppas att du finner något som passar dig!

Program

Om att ta sig till Åleslån
Med bil kör du Fjällvägen förbi sjukhuset ut ur stan. Efter ungefär en halvmil svänger du vänster, skyltat Hällerstugan, och kör till dess vägen tar slut och du är bland en massa andra besökare.

Tänk på att vägarna är smala och de närmaste parkeringarna inte alltid räcker till. Ta det varligt och följ de instruktioner du får om parkering. Det hör till äventyret att gå en liten bit.

Du kan också välja att cykla på fina grusvägar över Bulid från Fasseröd (ca 5 km) – eller vandra Åleslåleden genom skogen från Kurveröd (ca 7 km). Det tar lite längre tid – planera så du hinner vara med oss.

Koordinater (WGS 84): 58.4068294 11.9032811

Våga ta kontakt

I Uddevalla har Friluftsfrämjandet haft verksamhet sedan 1936 och Skogsmulle har funnits med i över 65 år. Friluftsfrämjandet har verkat för folkhälsa och kul ute-verksamhet i 130 år!

Vår lokalavdelning har belönats med Uddevalla kommuns Folkhälsopris 2017. En belöning som vi är mycket stolta över. Ungefär 60 ledare och funktionärer håller verksamheten igång - och fler finns det plats för. Tillsammans är vi 1000 medlemmar i Uddevalla lokalavdelning - har du inte hunnit med att bli medlem ännu så hjälper vi dig gärna.

Kom gärna fram och samtala lite kring dina främjarminnen - eller tala om vad du vill göra i år och nästa år! Alla våra verksamheter finns på plats - det finns alltid någon att fråga.

Berätta gärna också i sociala media om dina friluftsäventyr, gilla och dela med dig till dina vänner - på facebook.com/friluftsframjandetuddevalla hittar du oss.

#friluftsframjandetuddevalla

Hej Kollikok - Välkommen!

 

I alla våra aktiviteter samverkar vi med Studiefrämjandet. Tillsammans lockar vi fler unga och äldre till ett aktivt liv i naturen.

Vid Äventyrsdagen 2023 har vi också stöd från Sparbanken och Peas Of Heaven, samt samverkan med en rad organisationer, se programmet.

Projektet "Säker på vatten" stöttas av Thordénstiftelsen.