Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling

Att paddla kajak är uppskattat när solen skiner och vattnet är varmt. Allt fler ökar ut säsongen nu och paddlar mer eller mindre året om. Vi har fina vatten - både sött och salt - i närheten. Kvällsturer på hemmaplan är ryggraden under maj-september i vår lokalavdelning, men vi tar också några dagturer i havsbandet. Ambitionen är att fler ska kunna komma med i grupperna och uppleva det fina i att sitta alldeles i vattenytan och ta sig fram för egen kraft.

FÖLJ MED PÅ VÅRA TURER

Under maj, juni, augusti och september kan du följa med på en kvällstur i kajak, alla torsdagar. Med varierande startplatser paddlar vi en fikatur. Oftast är det Byfjordens vatten som vi utforskar - det är fantastiskt att vi har så fina förutsättningar så nära stadskärnan. Ibland åker vi en liten bit för variation eller andra väderförhållanden.

VId några tillfällen under vår och höst (onsdagar) har vi turer för nybörjare - med lägre tröskel men lika stor upplevelse.

Prova-på-tillfällen och andra aktiviteter förekommer, och vi samverkar med Lysekils och Munkedals lokalavdelningar kring bassängträning mm.

Stora Kornö, Bassholmen och Grebbestad-Fjällbacka återkommer som mål för våra dagturer varje år.

Vi välkomnar dig som deltagare - och vill erbjuda dig att utvecklas, kanske även att på sikt bli ledare så att paddlingen kan växa och utvecklas.

Friluftsfrämjandets gradering av turerna ger en bild av turens svårighetsgrad och den paddelvana du behöver ha för att delta. Kolla gärna med ledaren innan anmälan om du är osäker.

 

INFORMATION OCH ANMÄLAN

Alla turer presenteras i äventyrshanteraren där du som är medlem anmäler dig till våra turer och andra aktiviteter. På Facebook kan du också få tips och sista-minuten-information.

 

HYRA FARKOST

För dina egna turer kan du också hyra kajaker och kanadensare och tillhörande utrustning. Du bokar genom e-post, eller kontakt med aktuell ledare vid våra turer.

Hans Rengman

Grenledare paddling

hans.rengman@friluftsframjandet.se

070 - 718 23 25

Paddla på olika sätt

Östrabo II har friluftsdag - massor av glada unga paddlare provade våra kajaker i ösrregnet!

Välj tur efter svårighetsgrad

Vi graderar alla våra turer. Vårt graderingssystem finns så att du kan hitta en tur som passar dig. Våra turer för nybörjare brukar alltid genomföras i områden som är trygga även vid besvärligt väder. Osäker på vilken tur som passar? Ta kontakt med ledaren!

Mer om gradering