Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra farkoster

Vi har kajaker och kandensare som du kan använda vid våra aktiviteter eller hyra för egna turer.

KAJAKER

Kajakerna använder vi vid våra turer och aktiviteter. Du har också möjlighet att hyra dem för eget bruk när de är lediga.

I kajakflottan finns två Atlantic kajaker med skädda, tre Tahe med roder och skädda, två lite större och tre mindre roderkajaker. Vi har också en stor tvåmanskajak i glasfiber samt några fler modeller.

Se till att justera fotstöd och kontrollera funktion på roder eller skädda så att du har kontroll över utrustningen.

Vid hyra ingår kapell, paddel och flytväst samt svamp och ev pump/flottör

 

KANADENSARE

Vi har sex kanadensare i aluminium som lämpar sig för grupper, skolklasser etc på mindre vatten.

Kanadensare är anpassade för två paddlare med enkelpaddel – men en passagerare kan följa med, beroende på säkerhet, väder mm. Mest erfaren och/eller störst (vuxen) sitter i aktern. Akterpaddlaren har en något längre (10 cm) paddel. Akterpaddlaren för befälet och styr, men anpassar sin rytm till paddlaren i fören – I SAMARBETE.

Vid hyra ingår paddel och flytväst samt svamp.

 

KANOTFÖRRÅD och TRANSPORT

Våra förråd ligger centralt i Uddevalla, men tyvärr inte vid sjön så det fordras bil för att komma ut på tur. Vi kan normalt inte erbjuda hjälp med transport av farkosterna till din startplats - men kajakhållare för ditt takräcke finns om du behöver, och vi har två släpvagnar för att flytta runt flottan om du hyr många farkoster.

 

HYRA

Kajaker och kanadensare bokar du genom e-post eller til aktuell ledare i samband med anmälan till turerna. Se prislista och regler vid uthyrning.