Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling i solnedgången

Jag följde med på en av torsdagspaddlingarna trots min ringa erfarenhet av paddling. Det blev en fin kväll bland skärgårdens små öar runt Tjärö.

Det här med kajakpaddling hör inte till mina vanliga aktiviteter. Men när jag har provat på, så kan man inte annat än att säga att det är ganska mysigt. När mer än halva säsongen hade gått bestämde jag mig för att följa med på en tur som utgick från Järnavik. Det blev en härlig tur runt Tjärö som bjöd både på lugnt och spegelblankt vatten, men även lite högre dyningar när vi kom längre ut mot havet.

Vi samlades vid startplatsen i god tid innan klockan sex på kvällen. Alla måste ju hinna få i sina kajaker och vara beredda att ge sig av. Vi hjälps åt och snart kan jag glida omkring utanför bryggan och känna mig för lite i den ovana farkosten. När alla är samlade på vattnet berättar ledaren lite om dagens tur och vi ger oss iväg i lugnt tempo. När vi närmar oss Tjärö samlar vi ihop gruppen och ledaren kollar att det går bra för alla. Vi kör även en liten kort presentation av oss själva. Det är deltagare från både när och fjärran, såna som är med för första gången och andra som inte missar en enda torsdag på hela säsongen. Kort sagt ett blandat gäng. Längs vägen hinner man prata lite med de man har runt sig och stiftar lite nya bekantskaper.

När vi rundar Tjärö och kommer fram till den västra bryggan får vi syn på något vid den stora klippan. Det visar sig vara en nyfiken mink som undrar vad det är för några som kommer på vattnet. Till sist tröttnar den och gömmer sig bland lite buskar på toppen av klippan.