Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Premiär torsdagspaddlingarna

Första torsdagen i maj var det dags för årets första torsdagspaddling. Premiären genomfördes från ett blåsigt Slättanäs.

Dagen bjöd på ett rejält blåsigt väder. Frågan var om detta skulle hinna lugna ner sig till kvällen? Det hade åtminstone inte gjort det när det var tid att samlas och sjösätta kajakerna. Vinden gjorde nog sitt till för att begränsa deltagarantalet denna dag, endast fyra tappra paddlare dök upp. Dock ville den fjärde endast se till så att vi andra kom iväg säkert.

Turen gick österut mot vinden, för att förhoppningsvis få det lite behagligare på hemvägen. Efter en stunds paddling nådde vi fram till Kvalmsö, som vi bestämde oss för att runda i ett högervarv. På norra sidan gick vågorna höga och motvinden var en svårutmanad motståndare. Efter en (lång)stunds paddling som kändes i den oerfarna kroppen kunde vi till sist nå lugnare vatten i närheten av den gamla träbron. Sydsidan avklarades på ett betydligt behagligare sätt med vinden från rätt håll.

Efter ungefär en timmes paddling var vi framme vid dagens rastplats, i sydvästra delen av Kvalmsö. En liten sandstrand med alldeles spegelblankt vatten välkomnade oss till en plats med lä och en värmande sol. Nu smakade matsäcken alldeles utmärkt.

Den kvarvarande paddlingen gick vidare i lugnt tempo och var inte lika krävande som den första. Glada och nöjda kunde vi till sist utropa årets premiär för torsdagspaddlingarna avklarad.

KajakBlåsigt.jpg