Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjeutflykt till Bilkyrkogården

Alla barngrupperna i Ronneby gjorde en gemensam utflykt till bilkyrkogården utanför Ryd söndagen den 7 maj. När så många var samlade, passade vi på att ha födelsedagskalas för Mulle, som fyller 60 år i år.

Barn och familjer från våra fyra barngrupper, Öppna skogsgläntan, Knytte, Mulle och Lufsarna begav oss iväg på en liten utflykt idag. Utflyktsmålet var bilkyrkogården vid Kyrkömosse, strax utanför Ryd.

Bilrekord!

Ett tag innan den utsatta tiden började det fyllas på med bilar på den lilla parkeringen. Då vi alla skulle vara kvar ganska länge, blev det till att fylla på ordentligt och packa bilarna så tätt det gick. Det måste nästan vara rekord, med hur många bilar vi fick plats med!

När alla var samlade hölls ett litet välkomsttal innan grupperna var för sig lekte lite lekar. Under tiden barnen lekte som bäst kunde de intresserade vuxna få reda på lite mer om platsen och historierna kring den.

Upptäcktsfärd & skattjakt

Efter detta var det äntligen dags att få gå på upptäcktsfärd bland alla gamla rostiga bilar, cyklar utan hjul och mer eller mindre hela hus. Många var fascinerade över hur mycket som fanns att upptäcka på platsen. Hela tiden fanns det ett område till att utforska och nya bilar att beskåda. Mycket spring fram och tillbaka!

När de flesta kände sig något sånär bekanta med platsen var det tid att gå på skattjakt bland bilvraken. Det fanns en lätt skattjakt för de yngre barnen, och betydligt klurigare för de äldre och mer äventyrslystna barnen. Det fanns ett antal bilder tagna på olika platser runt om på bilkyrkogården. Dessa platser skulle sökas upp, för att där hitta ledtrådar till skattkistan, som gömde sig vid en av bilderna. De yngre barnen hade snart hittat alla ledtrådar och kunde snart se vad som gömde sig i skatten. De äldre barnen som hade betydligt fler bilder, fick med gemensamma krafter leta efter de sista kluringarna innan de kunde hitta in i sin skattkista.

Födelsedagskalas

I samband med fikastunden passade vi på att fira allas vår vän Mulle, som i år fyller 60 år. Kalaset firades med tårta, sång, hurrarop och en raket. Tårtan var en jättelång rulltårta föreställande Mulles svans, som dukades upp på ett lååångt tårtfat. I tårtan fanns 60 ljus som alla barn fick hjälpas åt att blåsa ut. Det blev en rejäl bit tårta till alla som ville smaka.

Hoppas att alla har haft en fantastisk utflykt idag.
FamKnytte.jpg
Tårtan.jpg
GustavVidTårta.jpg
KollaMotorn.jpg
NånHemma.jpg
Skattjakt.jpg
SkattjaktBuss.jpg