Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring med Kronprinsessan

Friluftsfrämjandet visade upp sin verksamhet, då Kronprinsessan Victoria besökte Ronneby på en av sina landskapsvandringar.

15 förväntansfulla barn i mulle- och strövaråldern begav sig ut i skogen för att möta vår Kronprinsessa. På vägen till skogen hade vi en sådan tur att vi råkade på Mulle. Mulle berättade om våren och visade vitsippa, blåsippa och knoppar på blåbärsris. Sedan passade vi på att leka och efter en stund kom äntligen Konprinsessan Victoria som ville leka "Knack knack mulle" med oss. När vi lekt färdigt berättade vi att Mulle visat oss vårtecken och vi sjöng Blåsippan. Därefter vandrade vi tillsammans med Kronprinsessan ner till Lufsarbarnen som bjöd på Krabbelurer. 

Frilufsargänget hade fått till uppgift att visa upp "naturmatlagning" och vad är då mer naturligt att bjuda Kronprinsessan och hennes följe på än Krabbelurer (som någon uttryckte det – Frilufsfrämjandets Nationalrätt).
Med stor entusiasm tog Lufsarna sig an uppgiften och gräddade krabbelurer på stormköken.
När följet kom till grillplatsen intill Villa Vera fanns ca 70 portioner krabbelurer upplagda på fat redo att ätas. Serveringen sköttes med bravur av barnen!
Lufsarbarnen sträckte extra på sig när gästerna berömde dem.
Fikat bjöds i samarbete med Naturskyddsföreningen, som serverade kaffe och äppelmust.

Kronprinsessan-2.jpg